Playmobil: Η Ταινία (2019)




Playmobil: Η Ταινία (2019)

Playmobil: The Movie (2019)
  
Playmobil: Η Ταινία (2019)Playmobil: The Movie (2019)
"Playmobil: Η Ταινία" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Η 18χρονη Μάρλα αγαπά να παίζει με τον 6χρονο αδελφό της τον Τσάρλι και ονειρεύεται να ταξιδέψει στον κόσμο. Όμως, λίγο πριν αποφοιτήσει από το Λύκειο, οι γονείς τους σκοτώνονται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και αφήνει πίσω τα όνειρά της για να μεγαλώσει τον αδελφό της. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Τσάρλι φεύγει κρυφά από το σπίτι και καταλήγει σε μια έκθεση παιχνιδιών. Όταν τον ανακαλύπτει η Μάρλα, οι δυο τους μαλώνουν και μεταφέρονται μαγικά στον κόσμο των Playmobil. Εκεί, ο Τσάρλι πέφτει θύμα απαγωγής και η Μάρλα προσπαθεί να τον βρει με τη βοήθεια νέων φίλων. (99 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Λίνο ΝτιΣάλβο
Ηθοποιοί: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Τζιμ Γκάφιγκαν, Γκάμπριελ Μπέιτμαν, Άνταμ Λάμπερτ, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Μέγκαν Τρέινορ


Η κωμική αυτή μουσική περιπέτεια αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του βετεράνου σχεδιαστή της Disney Λίνο ΝτιΣάλβο. Το Playmobil: Η Ταινία (2019) είναι μία ακόμα προσθήκη στην κινηματογραφική τάση της δεκαετίας του 2010, κατά τη διάρκεια της οποίας διάφορα υπαρκτά παιδικά παιχνίδια απέκτησαν τη δική τους ιστορία στη μεγάλη οθόνη, όπως οι προγενέστερες Η Ταινία LEGO (2014)Οι Ευχούληδες (2016)Μικρό μου Πόνυ (2017) και Τα Ασχημογλυκούλια (2019).

Η παιδική αγγλόφωνη Γαλλική παραγωγή, που στοχεύει στο κοινό προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, βασίζεται στη γερμανική σειρά παιχνιδιών Playmobil που πρωτοκυκλοφόρησε 45 χρόνια νωρίτερα, το 1974. Η ιστορία τόσο αξιοποιεί όσο και διαφημίζει τα διάφορα playsets της εταιρείας, με την ιστορία να εξελίσσεται σε διάφορους, διαθέσιμους προς αγορά, κόσμους. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται οι κόσμοι των Βίκινγκς, των Πειρατών, της Αρχαίας Ρώμης, της Άγριας Δύσης και της Χώρας της Φαντασίας.

Μέσα από την περιπέτειά τους στον κόσμο των Playmobil, η Μάρλα και ο Τσάρλι συνειδητοποιούν πως πρέπει να εμπιστεύονται τις ικανότητές τους και ο ένας τον άλλο. Τα δύο αδέλφια ξεπερνούν τις διαφορές τους και μαθαίνουν συνεργάζονται. Η Μάρλα είναι μια νεαρή γυναίκα που νοιάζεται και φροντίζει τον μικρότερο αδελφό της. Η ιστορία της ενθαρρύνει την επιθυμία να εξερευνήσει κανείς τον κόσμο αλλά και ακόμα και ως ενήλικας να αγαπά το παιχνίδι. Και τα δύο αδέλφια αποδεικνύονται ανιδιοτελή καθώς προσπαθούν να σώσουν ο ένας τον άλλον αλλά και τους νέους φίλους τους.

Η ταινία με απλό μα έξυπνο χιούμορ, κωμική δράση, ευχάριστους χαρακτήρες και όμορφα μηνύματα ψυχαγωγεί το νεαρό κοινό. Επιπλέον,  καταφέρνει να μην κουράσει ιδιαίτερα τους ενήλικες ακόμα και παρά την επεισοδιακή της φύση. Η γνώριμη ιστορία πραγματεύεται σημαντικά μηνύματα, όπως η σημασία της κατανόησης, της φιλίας και της οικογένειας.

Ένα στοιχείο που θα μπορούσε να στεναχωρήσει τα παιδιά, ιδιαίτερα αυτά που έχουν βιώσει κάποια απώλεια μέσα στην οικογένεια, είναι το γεγονός πως τα αδέλφια ενημερώνονται για το θάνατο των γονιών τους στην αρχή της ταινίας. Ωστόσο, η ιστορία δεν στέκεται σε αυτό και γρήγορα περνά στη διασκεδαστική και περιπετειώδη πλοκή της.