Studio Ghibli - Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων του Studio Ghibli

Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων του Studio Ghibli

Οι Καλυτερες Άνιμε Ταινιες για Παιδιά

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

Gake no ue no Ponyo (2008)
"Πόνιο" - "Ponyo on the Cliff"
★★★★★★★★★★
Η νεαρή πριγκίπισσα χρυσόψαρο Μπρανχίλντα, ταξιδεύει κρυφά από τον πατέρα της από τα βάθη της θάλασσας ως στην επιφάνεια. Στην ξηρά, συναντά τον ευγενικό πεντάχρονο Σόσκε, ο οποίος της σώζει τη ζωή και την ονομάζει Πόνιο. Το αγόρι υπόσχεται πως θα την αγαπά για πάντα και το μαγικό ψαράκι επιθυμώντας να παραμείνει κοντά του χρησιμοποιεί τα μαγικά ελιξήρια του πατέρα της και μεταμορφώνεται σε πραγματικό κορίτσι, αναταράσσοντας όμως έτσι την ισορροπία της φύσης... (Περισσότερα) 


"Το Κινούμενο Κάστρο" - "Howl's Moving Castle"
★★★★★★★★★
Όταν ο ευγενικός μα ματαιόδοξος Μάγος Χάουλ βοηθά τη συνεσταλμένη Σόφι να αποφύγει το ανεπιθύμητο ενδιαφέρον δύο στρατιωτών, η διαβόητη Μάγισσα της Ερημιάς που είναι ερωτευμένη με τον Χάουλ, κυριευμένη από ζήλια μεταμορφώνει το κορίτσι σε ηλικιωμένη γυναίκα. Τότε η Σόφι ταξιδεύει μέχρι την Ερημιά, τη χώρα των μάγων, για να βρει τρόπο να σπάσει την κατάρα. Εκεί, ένα μαγεμένο φιλικό σκιάχτρο οδηγεί τη Σόφι στο κινούμενο κάστρο του Χάουλ, όπου αυτοπροσλαμβάνεται ως οικιακή βοηθός... (Περισσότερα)


Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτωνSen to Chihiro no Kamikakushi (2001)
"Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων" - "Spirited Away" 
★★★★★★★★★★ 
Στο δρόμο προς το νέο τους σπίτι, ο πατέρας της 10χρονης Τσιχίρο παίρνει μια λάθος στροφή που τους οδηγεί σε ένα εγκαταλειμμένο θεματικό πάρκο. Εκεί οι γονείς της τρώνε το φαγητό που βρίσκουν σε έναν πάγκο, ενώ η Τσιχίρο περιπλανιέται στην έρημη πόλη. Καθώς νυχτώνει, το κορίτσι συναντά ένα αγόρι, τον Χακού, ο οποίος την προειδοποιεί πως πρέπει να φύγει άμεσα από εκεί. Όμως η Τσιχίρο ανακαλύπτει ότι οι γονείς της έχουν ήδη μετατραπεί σε γουρούνια και η ίδια έχει παγιδευτεί σε έναν κόσμο που γεμίζει με πνεύματα... (Περισσότερα)


"Κίκι: Η Μικρή Μαγισσούλα" - "Kiki's Delivery Service"
★★★★★★★★
Η δεκατριάχρονη Κίκι ζει σε ένα μικρό χωριουδάκι μαζί με τον πατέρα και τη μητέρα της, την τοπική μάγισσα. Σύμφωνα με την παράδοση, για να γίνει και η ίδια επίσημα μάγισσα, πρέπει να ζήσει για ένα χρόνο μακριά από το σπίτι της. Έτσι, μια ξάστερη νύχτα με πανσέληνο, η Κίκι με αποφασιστικότητα πετά μακριά, παρέα με τον προστατευτικό της γάτο, τον Τζίτζι, και προσγειώνονται στη μεγάλη παραθαλάσσια πόλη του Κορίκο. Καθώς η Κίκι ψάχνει να βρει ένα σπίτι για μείνει, συναντά τον ενθουσιώδη νεαρό Τόμπο και τη φιλική... (Περισσότερα)


"Η Γειτονιά του Δάσους: Οι Περιπέτειες του Τότορο" - "My Neighbor Totoro" 
★★★★★★★★★★ 
Στην Ιαπωνία, στα μέσα του 20ου αιώνα, δύο νεαρά κορίτσια, η Σάσκε και η Μέι Κουσακάμπε, μετακομίζουν μαζί με τον πατέρα τους σε ένα παλιό σπίτι στην επαρχία, για να βρίσκονται κοντά στο νοσοκομείο όπου αναρρώνει η μητέρα τους από μία μακροχρόνια ασθένεια. Τα δύο κορίτσια ανακαλύπτουν ότι το νέο τους σπίτι κατοικείται από μαγικά πλάσματα, ενώ η Μέι συναντά και τα Τότορο, τα μυστηριώδη πνεύματα του κοντινού δάσους. Σύντομα γνωρίζει και η Σάσκε τον μεγαλύτερο από αυτά, με τον οποίο τα παιδιά δημιουργούν μια... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

"Ο Άνεμος Δυναμώνει" - "The Wind Rises"
★★★★★★★★★☆
Ο νεαρός Τζίρο ονειρεύεται να πετάξει, όμως η μυωπία του τον εμποδίζει να γίνει πιλότος. Όταν συναντά στα όνειρά του τον Ιταλό αεροναυπηγό Τζιάννι Καπρόνι, το αγόρι ανακαλύπτει κάτι πιο συναρπαστικό και από την πτήση· τη δημιουργία. Χρόνια αργότερα, καθ’ οδόν για το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, ο Τζίρο συναντά τη νεαρή Ναόκο και της προσφέρει βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή. Αφού διακρίνεται στις σπουδές του, βρίσκει δουλειά σε μια εταιρεία που κατασκευάζει μαχητικά αεροπλάνα, ταξιδεύει τον κόσμο και ξανασυναντά τη... (Περισσότερα)


"Ο Ψίθυρος Της Καρδιάς" - "Whisper of the Heart"
★★★★★★★★★☆
Μια νεαρή βιβλιοφάγος και επίδοξη συγγραφέας, η Σιζούκου Τσουκισίμα, καλείται να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της και να λύσει ένα μυστήριο. Κάθε βιβλίο που διαλέγει το κορίτσι από τη βιβλιοθήκη το έχει δανειστεί πριν από αυτή ένα αγόρι με το όνομα Σεΐτζι Αμασάγουα. Τις πρώτες μέρες του σχολείου μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η Σιζούκου συναντά ένα αγόρι που καταφέρνει να την εκνευρίζει με το χιούμορ του, και έναν γάτο που της εξάπτει την περιέργεια και τον ακολουθεί μέχρι την αντικερί ενός ευγενικού... (Περισσότερα)


Ταξιδιώτες στο Παρελθόν (1991)Omohide Poro Poro (1991)
"Ταξιδιώτες στο Παρελθόν" - "Only Yesterday"
★★★★★★★★★☆
Το 1982 στο Τόκιο, η 27χρονη Ταέκο αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από τη μονότονη αστική ζωή της και να επισκεφτεί μακρινούς συγγενείς της στην επαρχία. Φτάνοντας στην ήρεμη και πανέμορφη ιαπωνική ύπαιθρο συναντά τον Τόσιο, έναν εργατικό και ανεπιτήδευτο νεαρό αγρότη που μοιράζεται μαζί της το πάθος του για τη βιολογική γεωργία. Εκεί η Ταέκο κατακλύζεται από αναμνήσεις του 11χρονου εαυτού της και συνειδητοποιεί το πως η κοινωνία και οι εμπειρίες της παιδικής της ηλικίας έχουν επηρεάσει τη ζωή και τον... (Περισσότερα)


Η Ναυσικά της Κοιλάδας των Ανέμων (1984)Kaze no tani no Naushika (1984)
"Η Ναυσικά της Κοιλάδας των Ανέμων" - "Nausicaa of the Valley of the Wind"
★★★★★★★★★☆
Χίλια χρόνια μετά από έναν ολέθριο πόλεμο που κατέστρεψε το οικοσύστημα του πλανήτη, οι λιγοστοί άνθρωποι που επιβιώνουν ζουν σε διάσπαρτα μικρά βασίλεια έξω από τις Τοξικές Ζούγκλες που εξαπλώνονται. Η Ναυσικά, πριγκίπισσα της Κοιλάδας του Ανέμου, με τη βοήθεια του εξερευνητή Lord Yupa και του Asbel, του νεαρού πρίγκιπα του γειτονικού βασιλείου του Πέτζαϊτ, προσπαθεί να φέρει την ειρήνη στον κόσμο των ανθρώπων και να προστατεύσει τα πλάσματα της ζούγκλας από το πολεμικό βασίλειο της.... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Omoide no Mânî (2014)
"Όταν η Μάρνι Ήταν Εκεί" - "When Marnie Was There"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η 12χρονη μοναχική Άννα καταρρέει στο σχολείο της μετά από μια κρίση άσθματος, ανήσυχη η ανάδοχη μητέρα της ακολουθεί τη συμβουλή του γιατρού και τη στέλνει να περάσει το καλοκαίρι μαζί με συγγενείς της σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη με καθαρό αέρα και ήρεμο περιβάλλον. Εκεί, η Άννα ανακαλύπτει ένα εγκαταλελειμμένο αρχοντικό, όπου όμως φαίνεται να ζει ένα μυστηριώδες κορίτσι, η Μάρνι. Η Άννα και η Μάρνι σχηματίζουν μια βαθιά φιλία που υπερβαίνει τα όρια της πραγματικότητας και τους επιτρέπει να... (Περισσότερα)


Kaguyahime No Monogatari (2013)
"Η Ιστορία της Πριγκίπισσας Καγκούγια" - "The Tale of The Princess Kaguya"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας ανακαλύπτει ένα μικροσκοπικό μωρό μέσα σε ένα βλαστάρι μπαμπού, το παίρνει σπίτι του και μαζί με τη σύζυγό του το μεγαλώνουν στοργικά ως το δικό τους. Το μωρό γρήγορα μεγαλώνει σε ένα νεαρό κορίτσι που απολαμβάνει κάθε στιγμή της ζωής και της ελευθερίας που προσφέρει το φτωχικό χωριό της. Όταν όμως ο πατέρας της βρίσκει χρυσό μέσα σε ένα μπαμπού, μεταφέρει την οικογένεια σε ένα αρχοντικό στην πρωτεύουσα και το κορίτσι καταπιέζεται να υιοθετήσει τους αφύσικους... (Περισσότερα)


Karigurashi No Arietti (2010)
"Ο Μυστικός Κόσμος της Αριέττι" - "The Secret World of Arrietty"
★★★★★★★★☆☆
Η μικροσκοπική 14χρονη Αριέττι, ζει μαζί με τους γονείς της κάτω από το πάτωμα ενός προαστιακού σπιτιού στο Τόκιο, κρυφά από την καλοσυνάτη ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του και τη σκληρή οικιακή της βοηθό. Κατά τη διάρκεια της πρώτη της εξόρμησης στο σπίτι με σκοπό να “δανειστεί” προμήθειες από τους ανθρώπους, η Αριέττι γίνεται αντιληπτή από τον Σο, τον ευγενικό 12χρονο ανιψιό της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, ο οποίος μόλις έχει φτάσει για να ξεκουραστεί πριν από μία εγχείρηση στην καρδιά του... (Περισσότερα)


The Cat Returns (2002)Neko no Ongaeshi (2002)
"Ο Γάτος Επιστρέφει" - "The Cat Returns"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η έφηβη Χάρου σώζει τη ζωή ενός γάτου, του Λουν, ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνεί με τις γάτες. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο πατέρας του Λουν και Βασιλιάς των Γατών της στέλνει δώρα και επιμένει να επισκεφτεί η Χάρου το βασίλειό του και να γίνει σύζυγος του γιου του. Προσπαθώντας να ξεφύγει από την κατάσταση, το κορίτσι οδηγείται στο Γραφείο Γατών που απαρτίζεται από ένα γκρινιάρη μα καλόκαρδο γάτο, τον Μούτα, και από δύο αγάλματα που ζωντανεύουν, τον γοητευτικό γάτο Βαρόνο και το φιλικό... (Περισσότερα)


Porco Rosso (1992)
Kurenai no Buta (1992)

"Οι Αερομαχίες του Πόρκο Ρόσσο" - "Porco Rosso"
★★★★★★★★☆☆
Ο Μάρκο, ένας κυνικός μα καλόκαρδος πρώην πιλότος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, εργάζεται ως κυνηγός επικηρυγμένων στην Αδριατική Θάλασσα. Ο Μάρκο είναι γνωστός ως Πόρκο, αφού μια κατάρα τον μεταμόρφωσε σε ανθρωπόμορφο γουρούνι. Όταν ένας νεοφερμένος Αμερικανός πιλότος καταρρίπτει το υδροπλάνο του, ο Πόρκο φεύγει για την Ιταλία για να του το επισκευάσει ο παλιός του φίλος, ο Πίκολο. Ωστόσο, τον επανασχεδιασμό του αεροπλάνου αναλαμβάνει η έφηβη εγγονή του Πίκολο, η ταλαντούχα, γλυκιά μα... (Περισσότερα)


Το Κάστρο στον Ουρανό (1986)Tenkû no shiro Rapyuta (1986)
"Το Κάστρο στον Ουρανό" - "Laputa: Castle in the Sky"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ένα αγόρι, ο Πάτσου, βλέπει ένα λιπόθυμο κορίτσι να κατεβαίνει από τον ουρανό, το πιάνει και το φροντίζει μέχρι να ξυπνήσει. Όταν ξυπνά, η Σίτα, του λέει πως καταδιώκεται από επικίνδυνους ανθρώπους λόγω του κρυστάλλινου μενταγιόν που φορά, το οποίο συνδέεται με τη μυθική αιωρούμενη πόλη Λάπιουτα. Τα δυο παιδιά προσπαθούν να ξεφύγουν από αεροπειρατές που αναζητούν το κάστρο στον ουρανό για τους θρυλικούς θησαυρούς του και από έναν κυβερνητικό πράκτορα που αποζητά τη δύναμη της τεχνολογικά... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Earwig and the Witch (2020)
Āya to Majo (2020)

"Η Ψαλίδα και η Μάγισσα" - "Earwig and the Witch"
★★★★★★☆☆☆☆
Προσπαθώντας να ξεφύγει από 12 μάγισσες που την κυνηγούν, μια νεαρή μάγισσα αφήνει τη νεογέννητη κόρη της, την Ίργουιγκ, σε ένα ορφανοτροφείο. Δέκα χρόνια αργότερα ένα παράξενο ζευγάρι, η Μπέλα Γιάγκα και ο Μάντρεϊκ ζητούν να υιοθετήσουν ένα παιδί και επιλέγουν την Ίργουιγκ. Η Μπέλα Γιάγκα αποκαλύπτει στο κορίτσι ότι είναι μάγισσα και πως ο λόγος που την υιοθέτησε ήταν γιατί χρειάζεται κάποιον να την βοηθάει με τις δουλειές του σπιτιού. Η Ίργουιγκ δέχεται να τη βοηθάει, μόνο αν και εκείνη δεχθεί να της... (Περισσότερα)