Pixar - Οι Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων των Pixar Animation Studios



Οι Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων της Pixar

Οι 100 Καλύτερες Παιδικές Ταινίες

Η Pixar παρουσιάζει μια καταπληκτική συλλογή από παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, πολυβραβευμένες και υποψήφιες για Oscar που αγαπήθηκαν από όλη την οικογένεια. Όταν πρόκειται για την Pixar, δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα που δεν αγαπάμε - από την πρώτη στιγμή του πρώτου Toy Story, το στούντιο κέρδισε τις καρδιές μικρών και μεγάλων με συναρπαστικές ιστορίες και αξέχαστους χαρακτήρες δημιουργώντας μερικές από τις καλύτερες οικογενειακές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ. 

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★★★

★★★★★★★★★★
Ο Μιγκέλ Ριβέρα, ένα 12χρονο αγόρι από το Μεξικό, ονειρεύεται να γίνει μουσικός, όμως η οικογένειά του εδώ και γενιές απαγορεύει κάθε σχέση με τη μουσική, από τότε που ο προ-προπάππους του Μιγκέλ εγκατέλειψε την οικογένειά του για να “παίξει μουσική για τον κόσμο”. Όταν ο Μιγκέλ καταλήγει άθελά του στον Κόσμο των Νεκρών, οι αποθανόντες πρόγονοί του δέχονται να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στον κόσμο του, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ξαναπαίξει ποτέ μουσική. Αδυνατώντας να αποδεχτεί τον όρο, ο Μιγκέλ αναζητά τον νεκρό μουσικό προ-προπάππου του, ελπίζοντας πως εκείνος θα τον βοηθήσει να... (Περισσότερα)


"Τα Μυαλά που Κουβαλάς"
★★★★★★★★★★
Όταν ο πατέρας της ξεκινά μια νέα δουλειά στο Σαν Φρανσίσκο, η 11χρονη Ράιλι Άντερσεν αναγκάζεται να αφήσει πίσω της μια ευτυχισμένη ζωή στη Μινεσότα, για να μετακομίσει στη μακρινή και άγνωστη πόλη. Οι πρώτες εμπειρίες της Ράιλι είναι αρνητικές, καθώς το νέο σπίτι είναι παλιό, τα πράγματά τους καθυστερούν και ο πατέρας της είναι απασχολημένος με τη νέα του επιχείρηση. Τα πέντε ανθρωπόμορφα συναισθήματά που ζουν στο Κέντρο Ελέγχου του μυαλού της, η Χαρά, ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία και η Θλίψη προσπαθούν... (Περισσότερα)


★★★★★★★★★★
Ο 17χρονος πλέον Άντι αποφασίζει να πάρει μαζί του στο κολέγιο τον Γούντι και πακετάρει τα υπόλοιπα αγαπημένα του παιχνίδια για να τα φυλάξει στο πατάρι. Κατά λάθος όμως, τα παιχνίδια καταλήγουν στον κάδο σκουπιδιών και ενώ ο Γούντι προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι πρόκειται για παρεξήγηση, εκείνα ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον τους και αποφασίζουν να βρουν ένα νέο σπίτι στον φαινομενικά ειδυλλιακό παιδικό σταθμό Σάνισαϊντ. Από εκεί όμως, καθώς οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με ασυγκράτητα νήπια και μια συμμορία παιχνιδιών, προσπαθούν να επιστρέψουν σπίτι... (Περισσότερα)


"Ψηλά στον Ουρανό" 
★★★★★★★★★★
Ο 78χρονος μοναχικός χήρος Καρλ Φρέντρικσεν αποφασίζει να εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στην αγαπημένη του σύζυγο, την Έλι, όσο ήταν ακόμα παιδιά. Ο Καρλ, που το επάγγελμά του ήταν πωλητής μπαλονιών στον ζωολογικό κήπο που εργαζόταν και η Έλι, δένει στο σπίτι τους χιλιάδες μπαλόνια γεμάτα ήλιο και πετά με αυτό προς τους Παραδεισένιους Καταρράκτες, στη Βενεζουέλα. Ο Ράσελ, ένας ενθουσιώδης νεαρός εξερευνητής της άγριας φύσης που επισκέφθηκε τον Καρλ προσπαθώντας να κερδίσει το τελευταίο... (Περισσότερα)


"ΓΟΥΟΛ·Υ"
★★★★★★★★★★
Όταν η Γη δεν μπορεί πια να συντηρήσει την ανθρωπότητα λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής που έχει υποστεί, οι άνθρωποι εκκενώνουν τον πλανήτη και ταξιδεύουν ανάμεσα στα αστέρια μέσα σε τεράστια διαστημικά κρουαζιερόπλοια. Εκατοντάδες χρόνια αργότερα, ένα μοναχικό ρομπότ που έχει μείνει πίσω στη Γη για να καθαρίσει τα απόβλητα, ο WALL·E, βλέπει την καθημερινότητα του να διαταράσσεται, όταν καταφθάνει η EVA (ΕΥΑ), ένα υπέρ-εξελιγμένο ρομπότ, με αποστολή να διαπιστώσει αν ο πλανήτης είναι ξανά κατοικήσιμος... (Περισσότερα)


Finding Nemo (2003)
"Ψάχνοντας τον Νέμο" 
★★★★★★★★★★ 
Δύο ψάρια κλόουν, ο Μάρλιν και ο νεαρός μοναχογιός του ο Νέμο, ζουν στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα της Αυστραλίας. Την πρώτη μέρα του στο σχολείο, το ενθουσιώδες ψαράκι αντιδρώντας στην υπερπροστατευτικότητα του πατέρα του απομακρύνεται από το φράγμα, αιχμαλωτίζεται από δύτες και καταλήγει στο μικρό ενυδρείο ενός οδοντιάτρου στο Σίδνεϊ. Ο απεγνωσμένος πατέρας του ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να τον βρει, συνοδευόμενος από την Ντόρι, ένα πρόθυμο ψάρι Μπλε Τανγκ με αδύναμη μνήμη, αλλά και... (Περισσότερα)


"Μπαμπούλας Α.Ε."
★★★★★★★★★★ 
Τα τέρατα που εργάζονται στο εργοστάσιο Μπαμπούλας Α.Ε., μπαίνουν κάθε βράδυ στα παιδικά δωμάτια και φοβίζουν τα παιδιά, καθώς οι κραυγές των παιδιών παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεται η πόλη τους. Η κορυφαία ομάδα Φοβιστών αποτελείται από τον θηριώδη και καλόκαρδο Τζέιμς Π. Σάλιβαν (Σάλι) και τον βοηθό και καλύτερό του φίλο, τον εύθυμο και επίμονο Μάικ Γουαζόφσκι. Όταν ένα βράδυ ο Σάλι ανακαλύπτει πως ένα μικρό, αξιαγάπητο κορίτσι έχει μπει κατά λάθος στον κόσμο των τεράτων, ζητά τη βοήθεια του... (Περισσότερα)


★★★★★★★★★★ 
Καθώς ο Άντι και ο Γούντι ετοιμάζονται φύγουν για την κατασκήνωση, ένα ατύχημα αναγκάζει τον Άντι να αφήσει πίσω το πιστό παιχνίδι καουμπόι. Όταν ένας συλλέκτης παιχνιδιών κλέβει τον Γούντι, ο Μπαζ ηγείται της ομάδας διάσωσης που αναλαμβάνει να τον φέρει πίσω. Ταυτόχρονα, ο Γούντι ανακαλύπτει πως ο ίδιος είναι ένα σπάνιο συλλεκτικό κομμάτι μιας τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 1950 και συναντά άλλα τρία παιχνίδια του σετ, τη δυναμική καουμπόισσα Τζέσι, το παιχνιδιάρικο άλογο Bullseye και τον άθικτο Χρυσοθήρα που δεν έχει βγει ποτέ από το κουτί του... (Περισσότερα)


Toy Story (1995)
★★★★★★★★★★ 
Ο σερίφης Γούντι, το αγαπημένο παιχνίδι του εξάχρονου Άντι, νιώθει να απειλείται από τον ερχομό ενός νέου παιχνιδιού, του εντυπωσιακού διαστημάνθρωπου Μπαζ Λάιτγιαρ. Προσπαθώντας να κερδίσει λίγο χρόνο με τον Άντι, ο Γούντι, ρίχνει κατά λάθος τον Μπαζ από το παράθυρο, όμως σπεύδει να διορθώσει το λάθος του, αποφασισμένος να επιστρέψει τον Μπαζ στον νεαρό ιδιοκτήτη τους, πριν το παιδί μετακομίσει με την οικογένειά του σε ένα νέο σπίτι. Αντί για το σπίτι του Άντι όμως, τα δύο παιχνίδια καταλήγουν στο σπίτι του γείτονα του, του Σιντ, ενός παιδιού που καταστρέφει τα παιχνίδια του... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆

Soul (2020)
★★★★★★★★★
Ο Τζο Γκάρντνερ, ένας μουσικός με πάθος για τη τζαζ, εργάζεται ως δάσκαλος της μπάντας ενός γυμνασίου καθώς δεν κατάφερε ποτέ να βρει δουλειά ως επαγγελματίας πιανίστας. Όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία να παίξει δίπλα σε μια θρύλο της τζαζ στο καλύτερο κλαμπ της πόλης, είναι τόσο ενθουσιασμένος που δεν βλέπει που πατάει. Ένα λάθος βήμα τον οδηγεί από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο δρόμο προς τη μεταθανάτια ζωή. Όμως ο Τζο, μη μπορώντας να αποδεχθεί πως πέθανε λίγο πριν πραγματοποιηθεί το μεγάλο του όνειρο, προσπαθεί να επιστρέψει στο σώμα του. Αντ’ αυτού καταλήγει στο μέρος... (Περισσότερα)


"Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★★★☆
Ο Lightning Μακουίν, ένα φιλόδοξο και μοναχικό ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο δρόμο του προς τον καθοριστικό αγώνα της σεζόν, κάνει μια αναπάντεχη παράκαμψη που τον οδηγεί στην ξεχασμένη επαρχιακή πόλη Radiator Springs. Όταν άθελά του χαλά τον δρόμο της πόλης, ο δικαστής Δρ. Χάτσον, απρόθυμα τον υποχρεώνει να παραμείνει μέχρι να επιδιορθώσει τη ζημιά. Αρχικά ο Μακουίν προσπαθεί να αποδράσει, όμως καθώς αποδέχεται την υποχρέωση του γίνεται φίλος με τους κατοίκους της πόλης και... (Περισσότερα)


"Οι Απίθανοι" 
★★★★★★★★★☆
Ο Mr. Incredible και η Elastigirl, δύο μασκοφόροι μαχητές του εγκλήματος, παντρεύονται λίγο πριν ξεσπάσει μια καταιγίδα δικαστικών αγωγών ενάντια των Υπερηρώων, η οποία οδηγεί στην ανάκλησή τους από την κυβέρνηση. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, οι δύο πρώην σούπερ ήρωες γνωστοί πια ως Μπομπ και Έλεν Παρ, ζουν στα προάστια με τα τρία τους παιδιά, τη Βάιολετ, τον Ντας και τον Τζακ-Τζακ. Ο Κύριος Απίθανος, απογοητευμένος από τη συμβατική δουλειά του, έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση, όταν μία... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆   

★★★★★★★
Ένα εξερευνητικό σκάφος της “Αστρικής Διοίκησης” αλλάζει πορεία για να διερευνήσει σημάδια ζωής στον άγνωστο πλανήτη T’Kani Prime. Καθώς ο αφοσιωμένος Αστροφύλακας Μπαζ Λάιτγιαρ και η διοικητής του, Αλίσα Χόθορν, εξερευνούν τον πλανήτη, δέχονται επίθεση από εχθρικές μορφές ζωής. Στην προσπάθειά τους να απογειώσουν το σκάφος, ο Μπαζ  προκαλεί άθελά του τη συντριβή του. Κατηγορώντας τον εαυτό του τον εγκλωβισμό του πολυπληθούς πληρώματος στον εχθρικό πλανήτη, ο Μπαζ δαπανά χρόνια προσπαθώντας να τους επιστρέψει όλους πίσω στο σπίτι. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν... (Περισσότερα)


"Πάντα στο Κόκκινο" 
★★★★★★★★☆☆  
Η Μέι, μια Κινεζο-Καναδή 13χρονη, είναι η επιτομή της πληθωρικότητας και της επιτυχίας. Είναι υπάκουη κόρη, αφοσιωμένη φίλη, εξαιρετική μαθήτρια και θαυμάστρια του boy band, 4*Town. Στο σπίτι, η Μέι εξισορροπεί τα καθήκοντά της ως μελλοντική φύλακας του οικογενειακού τους ναού με τις προσδοκίες της στοργικής, μα απαιτητικής μητέρα της. Ωστόσο, όταν ξαφνικά μεταμορφώνεται σε ένα γιγάντιο κόκκινο πάντα, ο κόσμος της ανατρέπεται. Στη νέα της μορφή, η Μέι γίνεται ο πιο συναισθηματικός και αδάμαστος εαυτός... (Περισσότερα)

  
Luca (2021)
Luca (2021)
"Λούκα"
★★★★★★★★☆☆
Ο Λούκα, ένα παιδί-θαλάσσιο τέρας, ζει στον βυθό έξω από την παραθαλάσσια πόλη Πορτορόσο. Αν και κατακλύζεται από περιέργεια για τον κόσμο έξω από το νερό, το αγόρι δεν έχει βγει ποτέ στην επιφάνεια, καθώς οι γονείς του τον προειδοποιούν πως οι άνθρωποι σκοτώνουν πλάσματα σαν και αυτούς. Όταν ο Λούκα συναντά τον Αλμπέρτο, ένα λίγο μεγαλύτερο αγόρι του είδους του, τον ακολουθεί στη στεριά. Εκεί ανακαλύπτει πως τα θαλάσσια τέρατα μετατρέπονται σε ανθρώπους όταν στεγνώνουν. Σύντομα... (Περισσότερα)


"Φύγαμε" 
★★★★★★★★☆☆  
Σε έναν κόσμο που κατοικείται από ξωτικά, κένταυρους, γοργόνες και άλλα πλάσματα των μύθων, δύο έφηβα ξωτικά αδέρφια, ο ανασφαλής Ίαν και ο ενθουσιώδης Μπάρλεϊ, λαμβάνουν ένα απρόσμενο δώρο. Δεκαέξι χρόνια νωρίτερα και λίγο πριν πεθάνει, ο πατέρας τους είχε αφήσει στη μητέρα τους, τη Λόρελ, μια μαγική ράβδο και ένα ξόρκι που θα μπορούσε να τον φέρει κοντά τους για μερικές ώρες και μόνο για μία φορά. Ωστόσο, τα αδέρφια δεν καταφέρνουν να επαναφέρουν τον πατέρα τους ολόκληρο και ξεκινούν μια... (Περισσότερα)


Toy Story 4 (2019)Toy Story 4 (2019)
"Η Ιστορία των Παιχνιδιών 4
★★★★★★★★
Αφότου o Άντι χάρισε τα παιχνίδια του στη νεαρή Μπόνι, ο Γούντι συνειδητοποιεί ότι δεν καταλαμβάνει την ίδια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της όπως στου Άντι. Όμως, προσηλωμένος στην ιδέα πως ένα παιχνίδι πρέπει να είναι αφοσιωμένο στο παιδί του, αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Φόρκι, το νέο αγαπημένο παιχνίδι της Μπόνι που δημιούργησε μόνη της, να αποδεχτεί το ρόλο του ως παιχνίδι. Όταν ο Γούντι και ο Φόρκι απομακρύνονται από την Μπόνι κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, συναντούν την αδίστακτη κούκλα Γκάμπι... (Περισσότερα)


Finding Dory (2016)
"Ψάχνοντας την Ντόρι" 
★★★★★★★★
Ένα χρόνο μετά την επική της περιπέτεια στο πλευρό του Μάρλιν ψάχνοντας τον Νέμο, η Ντόρι ζει πλέον κοντά τους στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας. Όταν το αισιόδοξο ψαράκι με την αδύναμη μνήμη θυμάται ξαφνικά τους γονείς της, τους οποίους έχασε όταν ήταν ακόμα παιδί, ξεκινά με τους φίλους της ένα νέο περιπετειώδες ταξίδι για να τους βρει. Τα στοιχεία που ακολουθούν τους οδηγούν σε ένα Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ζωής στην απέναντι πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού, στην Καλιφόρνια, όπου... (Περισσότερα)


Brave (2012)
"Η Γενναία" 
★★★★★★★★☆☆
Κατά τον Μεσαίωνα, στα Χάιλαντς της Σκωτίας, η αντισυμβατική Πριγκίπισσα Μέριντα επαναστατεί ενάντια στην ευπρεπή μητέρα της Βασίλισσα Έλινορ, όταν αρνείται να ακολουθήσει την παράδοση και να παντρευτεί κάποιον από τους γιους των συμμάχων του πατέρα της, του πληθωρικού Βασιλιά Φέργκους. Η Μέριντα ζητά τη βοήθεια μιας μάγισσας για να “αλλάξει” τη μητέρα της, όμως το ξόρκι μεταμορφώνει αναπάντεχα την Έλινορ σε αρκούδα και η Μέριντα έχει λιγότερο από δύο μέρες διορία για να βρει τρόπο να... (Περισσότερα)


Ratatouille (2007)
"Ο Ρατατούης"
★★★★★★★★☆☆
Εμπνευσμένος από το ίνδαλμα του, τον διάσημο Γάλλο σεφ Αύγουστο Γκουστό, ο Ρεμί, ένας νεαρός αρουραίος προικισμένος με εξαιρετικά αναπτυγμένες αισθήσεις οσμής και γεύσης, ονειρεύεται να γίνει μάγειρας. Όταν χωρίζεται απότομα από την οικογένειά του, ο Ρεμί καταλήγει μόνος του στο Παρίσι, στην κουζίνα του εστιατορίου του πρόσφατα αποθανόντα Γκουστό. Εκεί, ένας νεαρός βοηθός της κουζίνας, ο ορφανός Αλφρέντο Λιγκουίνι, ανακαλύπτει τον Ρεμί και τα εκπληκτικά ταλέντα του και οι δυο τους δημιουργούν μια... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆
    
Incredibles 2 (2018)
"Οι Απίθανοι 2"
★★★★★★★☆☆☆
Μετά από καταστροφές που προξένησε μια αποτυχημένη προσπάθεια των Απίθανων να σταματήσουν τον The Underminer, το πρόγραμμα προστασίας υπερηρώων της κυβέρνησης τερματίζεται. Τότε η Έλεν (Elastigirl), προσλαμβάνεται από έναν μεγιστάνα των επικοινωνιών και την εφευρέτρια αδελφή του για να αποτελέσει το πρόσωπο μιας προσπάθειας δημοσίων σχέσεων με σκοπό να ανατραπεί η απαγόρευση των δραστηριοτήτων των υπερηρώων. Η νέα της δουλειά τοποθετεί την Έλεν μακριά από την οικογένειά της, ενώ ο... (Περισσότερα)


Cars 3 (2017)
"Αυτοκίνητα 3"
★★★★★★★☆☆☆
Οι παλιοί φίλοι και συναθλητές του βετεράνου πια πρωταθλητή Lightning (Κεραυνός) Μακουίν, αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο από την αγωνιστική δράση. Όμως εκείνος απρόθυμος να αποχωρήσει, καλείται να αποδείξει σε μια νέα γενιά ανερχόμενων, υπερσύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων  πως έχει ακόμα ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή. Στην προσπάθειά του τον στηρίζει πρόθυμα μια ταλαντούχα μα ανασφαλής προπονήτρια, η Κρουζ Ραμίρεζ. Η νεαρή Κρουζ έχει πολλά να διδάξει στον Μακούιν, αλλά και πολλά... (Περισσότερα)


"Ο Καλόσαυρος"
★★★★★★★☆☆☆
Σε μια εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας όπου η Γη δεν χτυπήθηκε ποτέ από τον αστεροειδή που έγινε η αιτία να εξαφανιστούν οι δεινόσαυροι, τα προϊστορικά ζώα επιβίωσαν και εξελίχθηκαν. Όταν ο αδέξιος νεαρός Απατόσαυρος Άρλο απομακρύνεται άθελα του από το σπίτι του, πρέπει να πραγματοποιήσει ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι για να επιστρέψει κοντά στη μητέρα και στα αδέλφια του. Στο ταξίδι τον συντροφεύει ένα θαρραλέο ορφανό αγόρι των σπηλαίων και μαζί συναντούν φιλικά και εχθρικά πλάσματα και... (Περισσότερα)


Monsters University (2013)
"Μπαμπούλες Πανεπιστημίου"
★★★★★★★☆☆☆
Για να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να γίνει επαγγελματίας Φοβιστής, ο νεαρός Μάικ Γουαζόφσκι εγγράφεται στο διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Εκεί, συναντά τον Τζέιμς Π. Σάλιβαν (Σάλι), με τον οποίο σύντομα αναπτύσσει μια έντονη αντιπαλότητα που γίνεται η αιτία να αποβληθούν και οι δύο φοιτητές από το πρόγραμμα Φοβιστών. Για να γίνουν ξανά δεκτοί, ο Μάικ, ο Σάλι και μια ομάδα από περιθωριοποιημένα, ευγενικά τέρατα, πρέπει να συνεργαστούν για να νικήσουν στους επικίνδυνους Αγώνες... (Περισσότερα)


A Bug's Life (1998)
"Ζουζούνια"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Φλικ, ένα εφευρετικό μα αδέξιο μυρμήγκι, καταστρέφει άθελά του όλα τα αποθέματα της τροφής που είχε συλλέξει η αποικία του με σκοπό να τα προσφέρει σε μια βίαιη συμμορία ακρίδων που τους εκβιάζει. Ο γενναίος Φλικ φεύγει εθελοντικά από τη φωλιά του, αποφασισμένος να βρει δυνατά έντομα, πρόθυμα να βοηθήσουν τα μυρμήγκια να διώξουν για πάντα τις ακρίδες. Αν και αναζητά σκληρούς πολεμιστές, μετά από μια παρεξήγηση ο Φλικ προσλαμβάνει τα μέλη ενός αποτυχημένου θιάσου τσίρκου, τα οποία... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆
 
Cars 2 (2011)
"Αυτοκίνητα 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Lightning (Κεραυνός) Μακουίν, 4 φορές πλέον πρωταθλητής του Piston Cup, συμμετέχει σε έναν αγώνα World Grand Prix, ο οποίος διεξάγεται για την προώθηση ενός νέου εναλλακτικού, καθαρού καυσίμου. Στο ταξίδι του γύρω από την υδρόγειο τον συνοδεύουν φίλοι από τη μικρή του πόλη, ανάμεσά τους και ο παρορμητικός Mater (Μπάρμπας). Καθώς ο Μακουίν είναι προσηλωμένος στους αγώνες του, δύο Βρετανοί μυστικοί πράκτορες μπερδεύουν τον Mater με έναν Αμερικανό συνεργάτη τους και τον παρασύρουν σε μια... (Περισσότερα)