Χαρούμενα Πόδια 2 (2011)
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Σε αυτό το κεφάλαιο των περιπετειών των Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων, κεντρικός χαρακτήρας είναι ο ντροπαλός μα και ταυτόχρονα ατρόμητος γιος του Μαμπλ και της Γκλόρια, οι οποίοι τον ενθαρρύνουν να ανακαλύψει τις δυνατότητές του. Αντιμέτωπος με τον εγκλωβισμό των υπόλοιπων πιγκουίνων του είδους του, ο Μαμπλ δείχνει επιμονή και επινοητικότητα για να τους σώσει. Η ταινία περιλαμβάνει μία παράλληλη υποπλοκή, κατά την οποία δύο κριλ, ο Γουίλ και ο Μπιλ, εγκαταλείπουν το σμήνος τους όταν ο περιπετειώδης Γουίλ βιώνει μια υπαρξιακή κρίση και αναζητά το νόημα της ζωής.
Ακολουθώντας στενά τα βήματα της προηγούμενης ταινίας, η ιστορία περιέχει αρκετά σημαντικά μηνύματα. Παρουσιάζοντας τις αρνητικές επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η ταινία προτρέπει τους θεατές να προστατεύσουν το περιβάλλον και προβάλλει το πώς οι πράξεις κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο.
Επιπλέον μηνύματα περιλαμβάνουν τη σημασία της εύρεσης του προσωπικού τρόπου έκφρασης και της ενθάρρυνσης των μελών της οικογένειας και των φίλων να πιστέψουν στις δυνατότητες τους, να ακολουθήσουν την κλίση τους και να βρουν νόημα στις ζωές τους. Η ιστορία προάγει τη θετική σκέψη, την αποφασιστικότητα, τη γενναιότητα, την ευρηματικότητα και τη συνεργασία.
Η ταινία περιέχει παρόμοιες αγωνιώδεις σκηνές με την πρώτη, αλλά λιγότερες και πιο ήπιες, οι οποίες αφορούν κυρίως άγρια σαρκοφάγα ζώα. Το χιούμορ περιέχει και πάλι κάποια αρνητικά στοιχεία, όπως ήπια σεξουαλικά σχόλια, κάποιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και φυλετικά στερεότυπα..jpg)
"Χαρούμενα Πόδια"
★★★★★★★☆☆☆
Στην Ανταρκτική, σε μια αποικία Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων, γεννιέται ένα μωρό, ο Μαμπλ, ο οποίος αντί να τραγουδά όπως όλοι οι υπόλοιποι του είδους του, εκείνος χορεύει. Ως έφηβος, ο Μαμπλ ανακαλύπτει τυχαία πως η έλλειψη ψαριών στον Ωκεανό, η οποία μαστίζει εδώ και χρόνια τους κατοίκους του Νότιου Πόλου, οφείλεται σε ανθρώπινους παράγοντες. Όμως, η αποκάλυψη αυτή εξοργίζει τον γηραιό αρχηγό και θρησκευτικό ηγέτη της αποικίας, ο οποίος αποδίδει τον λιμό στην δυσαρέσκεια του θεού για τη διαφορετικότητα του... (Περισσότερα)