Χαρούμενα Πόδια (2006)Χαρούμενα Πόδια (2006)

Χαρούμενα Πόδια (2006)


Happy Feet (2006)
"Χαρούμενα Πόδια"
★★★★★★★☆☆☆
Στην Ανταρκτική, σε μια αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων, γεννιέται ένα  μωρό που, αντί να τραγουδά, όπως όλοι οι όμοιοί του, χορεύει κλακέτες. (108 λεπτά) (Ηλικία: 5+) 
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Ηθοποιοί: Ελάιζα Γουντ, Μπρίτανι Μέρφι, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χιου Τζάκμαν, Νικόλ Κίντμαν
Η σειρά ταινιών με τίτλο "Happy Feet", συμπαραγωγής Αυστραλιανών και Αμερικανικών στούντιο, αποτελείται από 2 ταινίες μεγάλου μήκους που κυκλοφόρησαν το 2006 και το 2011. Η πρώτη εκ των δύο παιδικών ταινιών βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA, Annie και Saturn Award στη κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μεγάλου Μήκους.

Μετά τις ταινίες οι οικογένειες μπορούν να μιλήσουν για σημαντικά θέματα, όπως το πως να αποδεχόμαστε και να αναπτύσσουμε τις μοναδικές μας ικανότητες, αλλά και για περιβαλλοντολογικά θέματα όπως την επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον και στους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη.

Πέραν όμως της εκπαιδευτικής της αξίας, η σειρά ταινιών είναι πάνω από όλα διασκεδαστική καθώς οι χαρακτήρες της είναι ενδιαφέροντες και ξεκαρδιστικοί, τα τοπία της Ανταρκτικής μαγευτικά, η ιστορία γλυκιά και η μουσική εξαιρετική - περιλαμβάνοντας όλα τα είδη από φανκ και ροκ, μέχρι ποπ και ντίσκο!


Συνέχεια:

Happy Feet 2 (2011)
"Χαρούμενα Πόδια 2" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο γιος του Μαμπλ, ο Έρικ, αγωνίζεται να αναπτύξει τα ταλέντα του στον κόσμο των Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων. Ενώ ο Μαμπλ, η οικογένειά του και οι φίλοι του ανακαλύπτουν μια νέα απειλή για το σπίτι τους - μια απειλή που θα κάνει τους πάντες να εργαστούν από κοινού για να το σώσουν. (100 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Ηθοποιοί: Ελάιζα Γουντ, Μπρίτανι Μέρφι, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Αλίσια Μουρ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Σοφία Βεργκάρα