Μπέιμπ, το Γουρουνάκι (1995-1998)Μπέιμπ, το Γουρουνάκι (1995)

Μπέιμπ, το Γουρουνάκι (1995)


Babe (1995)
"Μπέημπ, Το Ζωηρό Γουρουνάκι"
★★★★★★☆☆☆☆
Ένα γουρουνάκι μεγαλωμένο από τσομπανόσκυλα ονειρεύεται να αναλάβει και αυτό καθήκοντα φύλαξης προβάτων. (89 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 
Σκηνοθεσία: Κρις Νούναν
Ηθοποιοί: Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάγδα Ζουμπάνσκι, Κριστίν Κάβανο
Η σειρά ταινιών Μπέιμπ, το Γουρουνάκι, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Άγγλου συγγραφέα Ντικ Κινγκ Σμιθ (Ο Μύθος της Λίμνης) και αν και ως επί των πλείστον είναι γλυκές οικογενειακές ταινίες, κάποιες σκηνές μπορεί να τρομάξουν τα μικρότερα παιδιά. 

Οι ταινίες αποτελούν χαριτωμένες περιπέτειες, με πληθώρα κωμικών στοιχείων, τα οποία απευθύνονται κατά κύριο λόγο στα παιδιά και είναι γεμάτες από την αρχή μέχρι το τέλος με θαυμάσιες εικόνες: στο ρεαλιστικό και ταυτόχρονα μαγικό αγρόκτημα και στη σκληρή πόλη με ζώα που μπορούν να μιλήσουν (το ένα στο άλλο, όχι στον άνθρωπο) και ατελείωτες εκπληκτικές λεπτομέρειες, όπως το τρίο ποντικιών που εισάγουν σκηνές τραγουδώντας.

Ωστόσο, το Μπέιμπ δεν είναι απλώς μια οπτική απόλαυση. Η ιστορία αυτού του γενναίου και καλόκαρδου γουρουνιού, το οποίο φαίνεται να μην έχει κανένα μέλλον, παρά να τρώει και μια μέρα να φαγωθεί, θα εμπνεύσει κάθε θεατή. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ιστορία για το πόσο σημαντικό είναι ο άνθρωπος να βρίσκει ή να φτιάχνει για τον εαυτό του μια θέση μέσα στον κόσμο.


Συνέχεια:

Babe: Pig in the City (1998)
"Μπέιμπ, το Μικρό Γουρουνάκι στη Μεγάλη Πόλη" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο πανέξυπνος Μπέιμπ, με φρέσκια τη νίκη του στο διαγωνισμό γα τσοπανόσκυλα, επιστρέφει στο αγρόκτημα του αγρότη Χόγκετ, αλλά όταν εκείνος τραυματιστεί και αδυνατεί να εργαστεί, εγκαταλείπει τα χωριό και πάει στην μεγάλη πόλη για να σώσει το αγρόκτημα (97 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Μίλερ
Ηθοποιοί: Μάγδα Ζουμπάνσκι, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μίκι Ρούνεϊ, Μαίρη Στάιν