Η Λαίδη και ο Αλήτης (1955)Η Λαίδη και ο Αλήτης (1955)

Η Λαίδη και ο Αλήτης (1955)


Lady and the Tramp (1955)
"Η Λαίδη και ο Αλήτης"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Lady (Λαίδη), μια καλομαθημένη και αφοσιωμένη σκυλίτσα από σπίτι βρίσκεται μόνη της στο δρόμο, συναντά τον Tramp (Αλήτη), έναν έξυπνο και γενναίο αδέσποτο σκύλο, ο οποίος τη βοηθά και την ξεναγεί στον κόσμο του. (76 λεπτά) (Ηλικία: 2+)
Σκηνοθέτες: Κλάιντ Τζερονίμι, Γουίλφρεντ Τζάκσον, Χάμιλτον Λάσκε
Ηθοποιοί: Πέγκι Λι, Μπάρμπαρα Λάντι, Λάρι Ρόμπερτς, Μπιλ Τόμσον, Μπιλ Μπόκομ


Η 15η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney είναι μια τρυφερή περιπέτεια η οποία πήρε την κλασική ιστορία αγάπης δύο ατόμων από διαφορετικούς κόσμους και τη μετέτρεψε σε ένα ευχάριστο μουσικό παραμύθι με ενδιαφέρουσα πλοκή και νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Σχεδιαστικά, η ταινία ξεχωρίζει για τα ζωηρά χρώματα, τα πλούσια μοτίβα, τα ρομαντικά σκηνικά της Αμερικής των αρχών του 20ού αιώνα και τη φυσική κίνηση των χαρακτήρων της. Η πρόσχαρη μουσική επένδυση έγινε από τον Όλιβερ Γουάλας στην 14η και τελευταία δουλειά του για ταινία κινουμένων σχεδίων του Γουόλτ Ντίσνεϊ. 

Η αφοσίωση στην οικογένεια, η φιλία, το θάρρος και η καλοσύνη είναι μερικά από τα πιο δυνατά μηνύματα της διαχρονικής ταινίας. Η ιστορία εξερευνώντας το πιο ώριμα θέματα του έρωτα, των διαφορετικών τρόπων ζωής και σκέψης, αποτελεί για τα μικρά παιδιά ένα αθώο και ασφαλές παράθυρο στον μυστηριώδη κόσμο των ενηλίκων. 

Στις περιπέτειες τους η ευγενική σκυλίτσα και ο σκανταλιάρης μα προστατευτικός σύντροφός της, αντιμετωπίζουν επικίνδυνες καταστάσεις και απειλητικούς ανταγωνιστές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι ύπουλες γάτες Σι και Αμ, η αυταρχική θεία Σάρα και ο κακόβουλος Αρουραίος. Κανένας όμως από αυτούς τους εχθρούς δεν θυμίζει τους τρομακτικούς αρχικακούς άλλων παραγωγών της Disney και χάρη στη ρομαντική και ευχάριστη διάθεση της, η ιστορία της Λαίδης και του Αλήτη διακρίνεται ως η πιο ήπια και γλυκιά ταινία των στούντιο κινουμένων σχεδίων.