Η Μικρή Γοργόνα (1989)

Η Μικρή Γοργόνα (1989)


Η Μικρή Γοργόνα (1989 - 2008)
Η σειρά ταινιών "Η Μικρή Γοργόνα" παραγωγής των στούντιο της Disney, αποτελείται από μία κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους, μία συνέχεια και ένα prequel που κυκλοφόρησαν απευθείας σε DVD και τέλος από μία τηλεοπτική σειρά.

Η κυκλοφορία της Μικρής Γοργόνας στα τέλη της δεκαετίας του '80 σηματοδότησε μια νέα χρυσή εποχή για την Disney χάρη στο τρυφερό σενάριο, τα γοητευτικά σχεδιασμένα στο χέρι κινούμενα σχέδια, τα αξέχαστα τραγούδια και την γενικότερη αίσθηση μαγείας.

Οι χαρακτήρες αν και παραμυθένιοι, ξεχωρίζουν με τις ιδιαιτερότητες τους και η Άριελ, η οποία είναι ένα τολμηρό, ευγενικό και γενναίο κορίτσι, οδηγείται σε ένα μεγάλο λάθος και αυτό παρέχει μια πολύ καλή ευκαιρία για οικογενειακή συζήτηση.

Σκηνοθέτες: Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ
Ηθοποιοί: Κρίστοφερ Ντάνιελ Μπαρνς, Τζόντι Μπένσον, Σάμιουελ Ε. Ράιτ


Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Η Μικρή ΓοργόναThe Little Mermaid (1989)
"Η Μικρή Γοργόνα
★★★★★★☆☆☆☆
Ερωτευμένη μ' έναν πρίγκιπα, μια νεαρή γοργόνα ζητά από μια μάγισσα του βυθού να την μεταμορφώσει σε άνθρωπο. (83 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Η Μικρή Γοργόνα 2: Επιστροφή στη ΘάλασσαThe Little Mermaid II: Return to the Sea (2000)
"Η Μικρή Γοργόνα 2: Επιστροφή στη Θάλασσα"    
★★★★★
Για να προστατευθεί από την Μοργκάνα, θαλάσσια μάγισσα και αδερφή της Ούρσουλα, η Μέλοντι, κόρη της Αριέλ και του Έρικ δεν επιτρέπεται να πλησιάζει τον ωκεανό. Όταν όμως γίνεται 12 χρονών, τρέχει μακριά σε μια δική της περιπέτεια κάτω από τη θάλασσα. (75 λεπτά) (Ηλικία: 5+)Η Μικρή Γοργόνα 3: Τα Πρώτα Χρόνια της ΆριελThe Little Mermaid: Ariel's Beginning (2008)
"Η Μικρή Γοργόνα 3: Τα Πρώτα Χρόνια της Άριελ"    
★★★★★★
Στο βασίλειο της Ατλάντικα, όπου η μουσική είναι απαγορευμένη, η μικρότερη κόρη του βασιλιά Τρίτωνα, την ανακαλύπτει σε ένα μυστικό κλαμπ και ξεκινάει μια τολμηρή περιπέτεια για φέρει πίσω τη μουσική στο βασίλειο της. (77 λεπτά) (Ηλικία: 5+)The Little Mermaid (1992)  
"Η Μικρή Γοργόνα: Η Σειρά"   
★★★★★
Η τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '90 αποτελεί ένα prequel που οδηγεί στα γεγονότα της πρώτης ταινίας. (30 λεπτά) (Ηλικία: 4+)

Δείτε το διεθνές trailer της ταινίας Η Μικρή Γοργόνα (1989):
Δείτε το trailer των ταινιών Η Μικρή Γοργόνα 2: Επιστροφή στη Θάλασσα (2000) και Η Μικρή Γοργόνα 3: Τα Πρώτα Χρόνια της Άριελ (2008):