Αλαντίν (1992)Αλαντίν (1992)

Αλαντίν (1992)

   
"Αλαντίν" 
★★★★★★★★★☆
Ο νεαρός Αλαντίν καλείται να σώσει την πόλη του και την πριγκίπισσα Γιασμίν από τον κακό βεζίρη Τζαφάρ. Τον συντροφεύουν ο πιστός Αμπού και το καλό Τζίνι. (90 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ
Ηθοποιοί: Σκοτ Γουέινγκερ, Λίντα Λάρκιν, Ρόμπιν Ουίλιαμς, Τζόναθαν Φρήμαν, Γκίλμπερτ Γκόντφριντ, Ντάγκλας Σιλ Η σειρά ταινιών "Αλαντίν" παραγωγής των στούντιο της Disney, αποτελείται από μία κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους, δύο συνέχειες που κυκλοφόρησαν απευθείας σε βίντεο, και μία τηλεοπτική σειρά.

Μια άκρως διασκεδαστική προσθήκη στην Αναγεννησιακή εποχή της Disney, ο Αλαντίν είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένος στο χέρι, με ευχάριστα τραγούδια και ένα ταλαντούχο καστ που δίνει ζωή στους χαρακτήρες του κλασσικού παραμυθιού.

Με μια ασυνήθιστα τολμηρή χρωματική παλέτα για την εποχή του - νέον αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του μπλε, γλυκιά διάθεση, έξυπνα και πετυχημένα αστεία και αρκετό ρομαντισμό, αυτή διασκευή του αραβικού μύθου θα συναρπάσει τα παιδιά και σίγουρα δεν θα δυσαρεστήσει τους μεγάλους.


Συνέχειες:

Aladdin 2: The Return of Jafar (1994)
"Αλαντίν: Η Επιστροφή του Τζαφάρ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Τζαφάρ επιστρέφει ακόμα πιο δυνατός, αποφασισμένος να εκδικηθεί τον Αλαντίν. Ωστόσο, αυτή τη φορά, με τον Ιάγκο στο πλευρό του Αλαντίν, Ο Αμπίς Μαλ γίνεται η νέα πρωτοπαλίκαρο του μάγου. (69 λεπτά)  (Ηλικία: 5+)

Aladdin and the King of Thieves (1996)
"O Αλαντίν και ο Βασιλιάς των Κλεφτών" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Αλαντίν και η Τζασμίν, επιτέλους πρόκειται να παντρευτούν και ο Αλαντίν ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του είναι ακόμα ζωντανός, και είναι ο βασιλιάς όλων των κλεφτών στην Άγκραμπα. (80 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Τηλεοπτική Σειρά:

Aladdin (1994)
"Αλαντίν: Η Σειρά" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Αλαντίν, η πριγκίπισσα Τζασμίν, ο Αμπού, το Τζίνι και το μαγικό χαλί σε μια παραγωγή κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '90 από την Disney για την τηλεόραση. (30 λεπτά) (Ηλικία: 5+)