Μουλάν (1998)

Μουλάν (1998)

Μουλάν (1998)


Mulan (1998)
"Μουλάν"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν οι Ούννοι εισβάλουν στην Κίνα, η νεαρή Μουλάν μεταμφιέζεται σε αγόρι και παίρνει τη θέση του πατέρα της στον Αυτοκρατορικό Στρατό. Το θάρρος, η επιμονή και η αυτοθυσία της την μετατρέπουν στη μεγαλύτερη ηρωίδα της Κινεζικής ιστορίας. (88 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Μπάρι Κουκ, Τόνι Μπάνκροφτ
Ηθοποιοί: Μινγκ-Να Γουέν, Έντι Μέρφι, Λία Σαλόνγκα, ΜπιΝτι ΓονγκΗ σειρά ταινιών με τίτλο Μουλάν, παραγωγής των στούντιο της Disney, αποτελείται από μία κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους και μία συνέχεια που κυκλοφόρησε κατευθείαν σε DVD.

Η Disney, πήρε ένα ρίσκο με τη Μουλάν, καθώς ξεφεύγει αρκετά από το καλούπι της πριγκίπισσας, και οι περισσότεροι θεατές δεν είχαν ακούσει ποτέ πριν την ιστορία της. Το τελικό όμως αποτέλεσμα δικαίωσε την απόφασή τους να Ντίσνεϊ-ο-ποιήσουν την μεγάλη Κινέζα ηρωίδα.

Τα τραγούδια είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα, το ίδιο και οι υποστηρικτικοί χαρακτήρες, αλλά και τα τοπία είναι πανέμορφα, και η ίδια η Μουλάν ξεφεύγει και υπερτερεί σε πολλά σημεία από την κλασσική πρωταγωνίστρια της Disney, όντας η ίδια, και όχι ο γοητευτικός πρίγκιπας, ο ήρωας που σώζει τη μέρα.

Επίσης, αν και εξαιρετικά δυτικοποιημένη, η ταινία καταφέρνει και ενσωματώνει πολλές πτυχές του κινεζικού πολιτισμού - όπως ο σεβασμός στους προγόνους, τη σημασία των δράκων, και την αξία της τιμής.


Συνέχεια:

Mulan ΙΙ (2005)
"Μουλάν 2"
★★★★★★★☆☆☆ 
Ενώ ο Σανγκ και η Μουλάν προετοιμάζονται για το γάμο τους, ξαφνικά αποστέλλονται σε μια μυστική αποστολή. (79 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Λιν Σάδερλαντ, Ντάρελ Ρούνι
Ηθοποιοί: Μινγκ-Να Γουέν, ΜπιΝτι Γονγκ, Μαρκ Μόσελεϊ, Λούσι Λιού