Μουλάν (1998-2005)

Σειρά Ταινιών Μουλάν (1998-2005)


Μουλάν (1998-2005)
Η σειρά ταινιών με τίτλο Μουλάν, παραγωγής των στούντιο της Disney, αποτελείται από μία κινηματογραφική ταινία μεγάλου μήκους και μία συνέχεια που κυκλοφόρησε κατευθείαν σε DVD.

Η Disney, πήρε ένα ρίσκο με τη Μουλάν, καθώς ξεφεύγει αρκετά από το καλούπι της πριγκίπισσας, και οι περισσότεροι θεατές δεν είχαν ακούσει ποτέ πριν την ιστορία της. Το τελικό όμως αποτέλεσμα δικαίωσε την απόφασή τους να Ντίσνεϊ-ο-ποιήσουν την μεγάλη Κινέζα ηρωίδα.

Τα τραγούδια είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα, το ίδιο και οι υποστηρικτικοί χαρακτήρες, αλλά και τα τοπία είναι πανέμορφα, και η ίδια η Μουλάν ξεφεύγει και υπερτερεί σε πολλά σημεία από την κλασσική πρωταγωνίστρια της Disney, όντας η ίδια, και όχι ο γοητευτικός πρίγκιπας, ο ήρωας που σώζει τη μέρα.

Επίσης, αν και εξαιρετικά δυτικοποιημένη, η ταινία καταφέρνει και ενσωματώνει πολλές πτυχές του κινεζικού πολιτισμού - όπως ο σεβασμός στους προγόνους, τη σημασία των δράκων, και την αξία της τιμής.

Σκηνοθέτες: Μπάρι Κουκ, Τόνι Μπάνκροφτ, Λιν Σάδερλαντ, Ντάρελ Ρούνι
Ηθοποιοί: Μινγκ-Να Γουέν, Έντι Μέρφι, Λία Σαλόνγκα, ΜπιΝτι Γονγκ, Μαρκ Μόσελεϊ, Λούσι ΛιούΠαιδικές Ταινίες για Κορίτσια ΜουλάνMulan (1998)
"Μουλάν"
★★★★★★★☆☆☆  
Όταν οι Ούννοι εισβάλουν στην Κίνα, η νεαρή Μουλάν μεταμφιέζεται σε αγόρι και παίρνει τη θέση του πατέρα της στον Αυτοκρατορικό Στρατό. Το θάρρος, η επιμονή και η αυτοθυσία της, την μετατρέπουν στη μεγαλύτερη ηρωίδα της Κινεζικής ιστορίας. (88 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Μουλάν 2Mulan ΙΙ (2005)
"Μουλάν 2"
★★★★★★★☆☆☆  
Ενώ ο Σανγκ και η Μουλάν προετοιμάζονται για το γάμο τους, ξαφνικά αποστέλλονται σε μια μυστική αποστολή όπου ο Μουσού, ο οποίος αρχίζει να αναμιγνύεται καθώς και μια αιφνιδιαστική επίθεση από Μογγόλους, δεν βοηθάνε να λυθούν τα προβλήματα ταχύτερα. (79 λεπτά) (Ηλικία: 6+)Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Μουλάν (1998):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Μουλάν 2 (2005):