Οι Παιδικές Ταινίες του 2012



Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες του 2012

Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες του 2012
















Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.




Βαθμολογία: ★★★★★★★★★☆
   
"Ralph: Η Επόμενη Πίστα" 
★★★★★★★★★☆
Εδώ και 3 δεκαετίες, ο Ralph παίζει τον ρόλο του κακού στο βιντεοπαιχνίδι Fix-It Felix Jr, αλλά εξαιτίας της δουλειάς του κανείς δεν φαίνεται να τον συμπαθεί. Για να αποδείξει σε όλους πως μπορεί και εκείνος να είναι ήρωας, ο Ralph αποφασίζει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Όταν εισέρχεται κρυφά στο σύγχρονο, βίαιο Hero’s Duty, παίρνει ένα μετάλλιο, αλλά κατά λάθος απελευθερώνει έναν απειλητικό εχθρό, ένα άμυαλο καταστρεπτικό έντομο. Ο Ralph και το έντομο εκτινάσσονται από το Hero’s Duty και προσγειώνονται... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

Brave (2012)
"Η Γενναία" 
★★★★★★★★☆☆
Κατά τον Μεσαίωνα, στα Χάιλαντς της Σκωτίας, η αντισυμβατική Πριγκίπισσα Μέριντα επαναστατεί ενάντια στην ευπρεπή μητέρα της Βασίλισσα Έλινορ, όταν αρνείται να ακολουθήσει την παράδοση και να παντρευτεί κάποιον από τους γιους των συμμάχων του πατέρα της, του πληθωρικού Βασιλιά Φέργκους. Η Μέριντα ζητά τη βοήθεια μιας μάγισσας για να “αλλάξει” τη μητέρα της, όμως το ξόρκι μεταμορφώνει αναπάντεχα την Έλινορ σε αρκούδα και η Μέριντα έχει λιγότερο από δύο μέρες διορία για να βρει τρόπο να... (Περισσότερα)


Ερνέστ και Σελεστίν (2012)Ernest et Célestine (2012)
"Ερνέστ και Σελεστίν" - "Ernest & Celestine"
★★★★★★★★☆☆
Κάτω από την πόλη των αρκούδων, οι οποίες βλέπουν τα ποντίκια ως παράσιτα, ζει μια κοινωνία τρωκτικών που τρέμει τις αρκούδες. Όμως, η ορφανή ποντικίνα Σελεστίν πιστεύει ότι οι αρκούδες και τα ποντίκια μπορούν να γίνουν φίλοι. Όταν ο πεινασμένος αρκούδος Ερνέστ συναντά τη Σελεστίν προσπαθεί να τη φάει, όμως εκείνη τον βοηθά να βρει αλλού φαγητό, αν και παράνομα. Οι παραβάσεις τους, αλλά κυρίως η συνεργασία τους, εξοργίζει τις κοινότητες τους, και οι δυο τους βρίσκουν καταφύγιο στο σπίτι του Ερνέστ στην... (Περισσότερα)


Hotel Transylvania (2012)
"Ξενοδοχείο για Τέρατα"
★★★★★★★☆☆
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Κόμης Δράκουλας χτίζει και λειτουργεί ένα πολυτελές θέρετρο στην Τρανσυλβανία, όπου τέρατα από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για να περάσουν τις διακοπές τους μακριά από τους τρομακτικούς ανθρώπους. Ένα αιώνα αργότερα, τις πόρτες του ξενοδοχείου περνά τυχαία και για πρώτη φορά ένας άνθρωπος, ο 21χρονος Αμερικανός ταξιδιώτης Τζόναθαν, τον οποίο ο Δράκουλας μεταμφιέζει σε τέρας για να μην ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοί του. Όταν η κόρη του Δράκουλα, η Μέιβις και ο Τζόνι... (Περισσότερα)


ParaNorman (2012)
"ParaNorman, μια Μεταφυσική Ιστορία" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Νόρμαν Μπάμπκοκ είναι ένα 11χρονο αγόρι που επικοινωνεί με τους νεκρούς. Ωστόσο, κανείς δεν τον πιστεύει εκτός από τον νέο του φίλο, τον Νιλ. Ξαφνικά, εμφανίζεται ο αποξενωμένος θείος του Νόρμαν που του αναθέτει να κάνει κάθε χρόνο ένα τελετουργικό για να προστατεύει την πόλη από την κατάρα μιας μάγισσας. Το αγόρι συμφωνεί, όμως αποτυγχάνει. Τότε επτά καταραμένοι νεκροί σηκώνονται από τους τάφους τους και σπέρνουν πανικό στην πόλη. Ο Νόρμαν προσπαθεί να στείλει τους καταραμένους... (Περισσότερα)


"Πειρατές!" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Πειρατής Καπετάνιος λαμβάνει μέρος για 20ή φορά στο διαγωνισμό “Πειρατής της Χρονιάς”, όπου πάντα επισκιάζεται από άλλους πιο εντυπωσιακούς και επιτυχημένους πειρατές. Αποφασισμένος να συγκεντρώσει τα περισσότερα λάφυρα, λεηλατεί ανεπιτυχώς διάφορα πλοία, μέχρι που συναντά το Beagle, το εξερευνητικό σκάφος του Κάρολου Δαρβίνου. Ο Δαρβίνος αναγνωρίζει τον παπαγάλο του πληρώματος ως το τελευταίο ζωντανό ντόντο, και προτείνει να το παρουσιάσουν σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆

"Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί" 
★★★★★★★☆☆☆
Τέσσερα χρόνια μετά το ταξίδι του στο κέντρο της γης, ο έφηβος Σον Άντερσον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που πιστεύει ότι στάλθηκε από τον εξαφανισμένο παππού του. Ο πατριός του, ο Χανκ, τον βοηθά να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα που τους οδηγεί στην ανακάλυψη των συντεταγμένων του Μυστηριώδους Νησιού. Με την ελπίδα ότι το ταξίδι θα τους δώσει την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά, ο Χανκ συνοδεύει τον Σον στο Παλάου, όπου προσλαμβάνει τον ξεναγό Γκαμπάτο και την κόρη του Καϊλάνι για να τους... (Περισσότερα)

   
Rise of the Guardians (2012)
"Οι Πέντε Θρύλοι"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα αγόρι ξυπνά με αμνησία μέσα σε μία παγωμένη λίμνη, γνωρίζοντας μόνο ότι το όνομα του είναι Jack Frost. Ο Jack ανακαλύπτει πως έχει τη δύναμη να δημιουργεί χιόνι, πάγο και θύελλες, αλλά και ότι είναι αόρατος στους ανθρώπους. Τριακόσια χρόνια αργότερα, ο μυστηριώδης Άνθρωπος στο Φεγγάρι προειδοποιεί τους τέσσερις Φύλακες των Παιδιών, τον North, τον Bunnymund, την Tooth και τον Sandman, ότι το πνεύμα του φόβου, ο Pitch Black, απειλεί με τους εφιάλτες του τα παιδιά όλου του κόσμου, ενώ στη συνέχεια... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆

Ice Age: Continental Drift (2012)
"Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν η υπερήπειρος Παγγαία σπάει βίαια σε μικρότερα κομμάτια, ο Μάνι, ο Ντιέγκο, ο Σιντ και η γιαγιά του διαχωρίζονται από το υπόλοιπο κοπάδι και παγιδευμένοι πάνω σε ένα κινούμενο κομμάτι πάγου παρασύρονται μακριά από τη στεριά. Ταυτόχρονα, η Έλλι μαζί με τα αδέλφια και την κόρη της, παραμένουν στη γη προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο από τις φυσικές καταστροφές και να συναντήσουν τους ναυαγούς σε μια μακρινή φυσική γέφυρα. (88 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...


"Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Άλεξ, ο Μάρτι, ο Μέλμαν και η Γκλόρια προσπαθώντας να επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη καταφτάνουν στην Ευρώπη, όπου καταδιώκονται από τη δολοφονική αξιωματικό Ελέγχου Ζώων, την Καπιτέν Σαντέλ ΝτιΜπουά. Αποφασισμένη να αποκτήσει το κεφάλι ενός λιονταριού για να ολοκληρώσει τη συλλογή της με ταριχευμένα κεφάλια ζώων, η ΝτιΜπουά έχει βάλει στο στόχαστρο της τον Άλεξ. Για να ξεφύγουν από την ΝτιΜπουά και να φτάσουν στη Βόρεια Αμερική, οι φίλοι γίνονται μέλη ενός τσίρκου, όπου γνωρίζονται με νέα... (Περισσότερα)


Λόραξ (2012)The Lorax (2012)
"Λόραξ"
★★★★★★☆☆☆☆
Σε μια περιφραγμένη πόλη όπου τα πάντα είναι πλαστικά, ακόμα και το γρασίδι, τα λουλούδια και τα δέντρα, ένα νεαρό αγόρι, ο Τεντ, αποφασίζει να εκπληρώσει τη βαθύτερη επιθυμία του κοριτσιού που αγαπά, της Όντρεϊ, η οποία ονειρεύεται να δει ένα αληθινό δέντρο. Για να μάθει τι συνέβη στα δέντρα και πώς μπορεί να βρει ένα από αυτά, ο Τεντ βγαίνει από την πόλη και ταξιδεύει σε μια άγονη, μολυσμένη ερημιά αναζητώντας τον μυστηριώδη Ουάνσλερ. Όταν τον συναντά, ο Τεντ μαθαίνει με ποιο τρόπο ο Ουάνσλερ κατέστρεψε το... (Περισσότερα)