Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί (2012)




Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί (2012)

Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί (2012)

Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί (2012)
Journey 2: The Mysterious Island (2012)
"Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί" 
★★★★★★★☆☆☆
Τέσσερα χρόνια μετά το ταξίδι του στο κέντρο της γης, ο έφηβος Σον Άντερσον λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που πιστεύει ότι στάλθηκε από τον εξαφανισμένο παππού του. Ο πατριός του, ο Χανκ, τον βοηθά να αποκρυπτογραφήσει τον κώδικα που τους οδηγεί στην ανακάλυψη των συντεταγμένων του Μυστηριώδους Νησιού. Με την ελπίδα ότι το ταξίδι θα τους δώσει την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά, ο Χανκ συνοδεύει τον Σον στο Παλάου, όπου προσλαμβάνει τον ξεναγό Γκαμπάτο και την κόρη του Καϊλάνι για να τους μεταφέρουν με το ελικόπτερό τους στο μέρος που ορίζουν οι συντεταγμένες. (94 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον
Ηθοποιοί: Ντουέιν Τζόνσον, Μάικλ Κέιν, Τζος Χάτσερσον, Βανέσα Χάντζενς, Λουί Γκουζμάν, Κριστίν Ντέιβις


Η συνέχεια της διασκεδαστικής οικογενειακής περιπέτειας φαντασίας Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (2008) αν και δημιουργήθηκε από μια σχεδόν εξ ολοκλήρου καινούργια ομάδα παραγωγής, με μοναδικό ηθοποιό να επιστρέφει τον Τζος Χάτσερσον στο ρόλο του Σον, διατηρεί την ανάλαφρη ατμόσφαιρα, τη δράση, τα τρισδιάστατα οπτικά εφέ και το θέμα των οικογενειακών σχέσεων της προηγούμενης. Επιπλέον, η ταινία Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί (2012) εξερευνά την ίδια ιδέα, σύμφωνα με την οποία τα μυθιστορήματα του Ιουλίου Βερν δεν ήταν απλώς φανταστικές ιστορίες, αλλά καταγραφή πραγματικών γεγονότων.

Ενώ η προγενέστερη ταινία είχε ως πηγή έμπνευσης το μυθιστόρημα του Βερν Ταξίδι στο κέντρο της Γης" (1864), αυτή η ταινία εμπνέεται από το βιβλίο "Η Μυστηριώδης Νήσος" (1875). Στην πραγματικότητα, αυτό το μυθιστόρημα αποτελεί συνέχεια μιας άλλης ιστορίας του Βερν, του "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα" (1870).

Αν και η πρώτη ταινία περιείχε αρκετές υπερβολές και ανακρίβειες, η καλοπροαίρετα κωμική διάθεση της και το πιο καλογραμμένο σενάριο επέτρεπαν στον θεατή να δικαιολογήσει αυτές τις ατέλειες ως καλλιτεχνικές ελευθερίες. Όμως παρά την ενδιαφέρουσα υπόθεση, την ενθουσιώδη ενέργεια, τα θεαματικά σκηνικά και το δυνατό καστ αυτού του κεφαλαίου, το γεμάτο λάθη και αντιφάσεις σενάριο, η προσθήκη ακατέργαστου χιούμορ και η ήπια μα υπαρκτή σεξουαλικοποίηση του μοναδικού κεντρικού γυναικείου χαρακτήρα περιορίζουν την καλλιτεχνική του αξία.

Πέραν αυτών των στοιχείων που θα μπορούσαν εύκολα να έχουν αποφευχθεί, η ιστορία αφηγείται μια συναρπαστική περιπέτεια σε έναν πανέμορφο κόσμο με πυκνά τροπικά δάση, πολύχρωμες κοιλάδες, απόκρημνες οροσειρές, θεαματικούς καταρράκτες, χαμένες αρχαίες πόλεις και έναν επικίνδυνο βυθό. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα φανταστικά πλάσματα που κυμαίνονται από χαριτωμένα και φιλικά μέχρι τρομακτικά και επιθετικά. Επίσης θετικό είναι το ότι η ιστορία επικεντρώνεται σε αφοσιωμένους πατέρες που προσπαθούν με αποφασιστικότητα να υποστηρίξουν τα παιδιά τους και σε ικανούς έφηβους που μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να σέβονται τις προσπάθειες των γονιών τους. Και οι πέντε ήρωες, παρά τις μικρές τους διενέξεις, εργάζονται ομαδικά για να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και προστατεύουν ο ένας τον άλλο.

Η ομάδα αντιμετωπίζει αδιάκοπα κινδύνους, περισσότερο συναρπαστικούς παρά τρομακτικούς, όπως μια συντριβή με ελικόπτερο, επιθέσεις από γιγαντιαία ζώα, σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις.


Προηγούμενη Ταινία:
    
"Ταξίδι στο Κέντρο της Γης" 
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο έφηβος ανιψιός του, ο Σον, έρχεται να περάσει δέκα μέρες κοντά του, ο επιστήμονας Τρέβορ Άντερσον ανακαλύπτει κάποια στοιχεία σχετικά με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αδερφού του, του Μαξ, τα οποία τους οδηγούν στην Ισλανδία. Εκεί, με τη βοήθεια της οδηγού βουνού Χάνα, ο Τρέβορ και ο Σον ακολουθούν τα βήματα του Μαξ. Όταν παγιδεύονται σε μια σπηλιά, οι τρεις τους καταλήγουν στα βάθη της Γης, όπου συναντούν πρωτόγνωρους κόσμους και εντυπωσιακά πλάσματα. Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, οι εξερευνητές... (Περισσότερα)