Μια Νύχτα στο Μουσείο 2 (2009)




Μια Νύχτα στο Μουσείο 2 (2009)

Μια Νύχτα στο Μουσείο 2 (2009)

  
Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο 2"
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Λάρι Ντέιλι, επιτυχημένος πια επιχειρηματίας, επιστρέφει πάνω στην ώρα στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης για να ανακαλύψει ότι οι φίλοι του αποστέλλονται για μόνιμη αποθήκευση στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν. Το επόμενο βράδυ δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον Τζεντεντάια, ο οποίος του λέει ότι δέχονται επίθεση από τον αδερφό του Άχμενρα, τον αδίστακτο Κάμουνρα. Ο Λάρι διεισδύει στο Σμιθσόνιαν για να σώσει τους φίλους του και με τη βοήθεια της Αμέλια Έρχαρτ προσπαθεί να σταματήσει τέσσερις από τους μεγαλύτερους κακούς της ιστορίας από το να κατακτήσουν τον κόσμο. (105 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Σον Λέβι
Ηθοποιοί: Μπεν Στίλερ, Έιμι Άνταμς, Χανκ Αζάρια, Όουεν Γουίλσον, Στιβ Κούγκαν, Μπιλ Χέιντερ, Τζόνα Χιλ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρίκι Τζερβέις, Ράμι Μάλεκ


Η συνέχεια της διασκεδαστικής περιπέτειας φαντασίας Μια Νύχτα στο Μουσείο (2006) αυξάνει επιτυχημένα τον ρυθμό, την ένταση, το πνευματώδες χιούμορ, τα εντυπωσιακά εφέ και το καστ της προηγούμενης. Μοναδικό μειονέκτημα του Μια Νύχτα στο Μουσείο 2 (2009) είναι κάποια κενά στην πλοκή, τα οποία λόγω της γενικότερης ανάλαφρης και χαοτικής κωμικής ατμόσφαιρας πιθανόν να δυσαρεστήσουν μόνο τους πιο απαιτητικούς ενήλικες θεατές.

Αν και η πλοκή επαναλαμβάνει σε κάποιο βαθμό την ιστορία της πρώτης, η μεταφορά της δράσης στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν, στο μεγαλύτερο συγκρότημα μουσείων στον κόσμο, εξυπηρετεί στη δημιουργία μιας ιστορίας ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας. Οι ενήλικες θα αναγνωρίσουν πολλά από τα φαινομενικά ανεξάντλητα διάσημα έργα τέχνης, τις προσωπικότητες και τα αντικείμενα ιστορικής σημασίας των μουσείων. Όμως σημαντικότερα, η ευρηματική και θεαματική ολοζώντανη παρουσίασή τους θα εντυπωσιάσει τα παιδιά και θα τα βοηθήσει να τα διατηρήσουν στη μνήμη τους.

Μαζί με τον απολαυστικό Μπεν Στίλερ επιστέφουν και όλοι οι ηθοποιοί στους ρόλους των εκθεμάτων, των οποίων όμως ο χρόνος επί της οθόνης μειώνεται καθώς προστίθενται νέοι βασικοί χαρακτήρες, αλλά και πληθώρα καμέο εμφανίσεων γνωστών καλλιτεχνών. Η Έιμι Άνταμς, με όλη την παραστατικότητα, τη ζωντάνια, τη φινέτσα και τον δυναμισμό των τυπικών ηρωίδων των κωμωδιών σκρούμπολ της δεκαετίας του 1930, συμπρωταγωνιστεί ως θρυλική πιλότος Αμέλια Έρχαρτ, σε έναν ρόλο που αποτελεί εξαιρετικό πρότυπο για τα κορίτσια. Ο Χανκ Αζάρια, σε τρεις διαφορετικούς ρόλους με κυριότερο αυτόν του καρτουνίστικα μοχθηρού Κάμουνρα, χάρη στους εμφανείς αυτοσχεδιασμούς του ξεχωρίζει ανάμεσα στους δεκάδες διακεκριμένους κωμικούς ηθοποιούς της ταινίας ως ο πιο ξεκαρδιστικός. Ο Αζάρια επίσης δίνει τη φωνή του στα αγάλματα Έιμπραχαμ Λίνκολν και Ο Σκεπτόμενος (The Thinker).

Παραλείποντας τα συγκρατημένα δραματικά στοιχεία του προηγούμενου κεφαλαίου, όπου η επαγγελματική αποτυχία του Λάρι απειλούσε τη σχέση του με τον αγαπημένο του γιο, αυτή η ιστορία είναι πιο ευδιάθετη. Ο Λάρι είναι πλέον ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που το μοναδικό του ζητούμενο είναι να συνειδητοποιήσει πως το κλειδί της ευτυχίας είναι να κάνει κανείς αυτό που αγαπά με αυτούς που αγαπά. Επιπλέον, η ιστορία ενθαρρύνει τους θεατές να συνειδητοποιήσουν πως η ευτυχία είναι σημαντικότερη από την επιτυχία. 

Σημειώνονται έντονη δράση και μάχες με περισσότερο ανάλαφρα περιπετειώδη παρά τρομακτικό χαρακτήρα. Ένας στρατός από νεκρούς πολεμιστές θα μπορούσε να ανησυχήσει τα πολύ νεαρά παιδιά.




Προηγούμενη Ταινία:
  
"Μια Νύχτα στο Μουσείο"
★★★★★★★★☆☆
Στη Νέα Υόρκη, ο επίδοξος εφευρέτης και επιχειρηματίας Λάρι Ντέιλι ψάχνει να βρει μια δουλειά για να μην απογοητεύσει τον γιο του, τον Νικ, ο οποίος φαίνεται να θαυμάζει περισσότερο τον πατριό του. Η μόνη θέση που του προσφέρεται είναι αυτή του νυχτοφύλακα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Οι τρεις ηλικιωμένοι πρώην νυχτοφύλακες του αφήνουν ένα εγχειρίδιο με οδηγίες, το οποίο όμως ο Λάρι παραβλέπει να διαβάσει, και στην πρώτη του βάρδια ανακαλύπτει έκπληκτος πως, χάρη σε μια μαγική αιγυπτιακή πλάκα... (Περισσότερα)


Συνέχεια:
  
Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)
"Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ"
★★★★★★★☆☆☆ 
Ο Λάρι ανακαλύπτει ότι η αιγυπτιακή πλάκα που δίνει ζωή στα εκθέματα του Αμερικάνικου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας διαβρώνεται και η μαγεία της εξασθενεί. Ο ιδιοκτήτης της, ο νεαρός Φαραώ Άχμενρα, δεν γνωρίζει την αιτία, όμως λέει στον Λάρι πως ο πατέρας του, ο Φαραώ Μερενχαρέ, γνώριζε τα μυστικά της πλάκας καλύτερα από εκείνον. Τότε ο Λάρι ταξιδεύει με τον γιο του, τον Νικ, και τον Άχμενρα στο Λονδίνο για να βρουν τον Μερενχαρέ που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο. Εκεί ανακαλύπτουν πως και κάποιοι άλλοι φίλοι τους... (Περισσότερα)