Blue Sky - Οι Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων του Studio Blue Sky

Οι Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων του Studio Blue Sky

Οι Παιδικές Ταινίες Κινουμένων Σχεδίων του Studio Blue Sky

Η παρουσίαση των ταινιών με ίδια βαθμολογία γίνεται με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Σε περίπτωση 2 ή περισσότερων συμμετοχών με την ίδια χρονολογία κυκλοφορίας, η παρουσίαση γίνεται αλφαβητικά βάση του πρωτότυπου τίτλου.


Βαθμολογία: ★★★★★★★★☆☆

"Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν - Πίνατς: Η Ταινία"
★★★★★★★★☆☆
Όταν η Μικρή Κοκκινομάλλα μετακομίζει απέναντί του, ο καλόκαρδος μα ανασφαλής Τσάρλι Μπράουν την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Ακολουθώντας τη λανθασμένη συμβουλή της δύστροπης Λούσι, ο Τσάρλι αποφασίζει πως για να κερδίσει την προσοχή της Μικρής Κοκκινομάλλας, θα πρέπει να την εντυπωσιάσει με μία νίκη. Με επιμονή, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς προσπαθεί να κάνει μαγικά κόλπα στην παρουσίαση ταλέντων του σχολείου, να κερδίσει σε έναν διαγωνισμό χορού και να γράψει την καλύτερη έκθεση... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★★☆☆☆
   
Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες (2019)Spies in Disguise (2019)
"Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ένας βιονικός τρομοκράτης παγιδεύει τον υπερκατάσκοπο Λανς Στέρλινγκ ώστε να θεωρηθεί κακοποιός, ο μυστικός πράκτορας αναζητά έναν τρόπο να εξαφανιστεί προσωρινά και καταφεύγει στον νεαρό επιστήμονα Γουόλτερ Μπέκετ. Όμως, η εφεύρεση του Γουόλτερ δεν λειτουργεί όπως είχε φανταστεί ο Λανς, με αποτέλεσμα να μεταμορφωθεί σε περιστέρι. Ο περιπετειώδης πράκτορας και ο ειρηνικός επιστήμονας πρέπει να συνεργαστούν για να σταματήσουν τα σχέδια του τρομοκράτη και να δημιουργήσουν το... (Περισσότερα)


Φερδινάνδος (2017)Ferdinand (2017)
"Φερδινάνδος"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Φερδινάνδος, ένα ευγενικό μοσχαράκι το οποίο εκτρέφεται σε ένα ράντσο για να συμμετάσχει σε ταυρομαχίες, αντιμετωπίζει τα σκληρά πειράγματα των άλλων μοσχαριών καθώς αρνείται να εμπλακεί σε οποιαδήποτε μάχη. Όταν ο πατέρας του δεν γυρνά μετά από μία ταυρομαχία, ο Φερδινάνδος δραπετεύει και βρίσκει καταφύγιο σε ένα αγρόκτημα ανθοπωλών. Μετά από μια παρεξήγηση, ο ενήλικος πια Φερδινάνδος επιστρέφει στο ράντσο, όπου τα ειρηνιστικά ιδανικά του αμφισβητούνται από τους υπόλοιπους... (Περισσότερα)


Rio 2 (2014)Rio 2 (2014)
"Ρίο 2"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Αμαζόνιο, η Λίντα και ο Τούλιο ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν και άλλοι Μπλε Μακάο που ζουν βαθιά στο τροπικό δάσος της βροχής, ο Μπλου, η Τζουλ και τα τρία παπαγαλάκια τους ταξιδεύουν μέχρι τη ζούγκλα του Αμαζονίου. Εκεί η Τζουλ επανενώνεται με την οικογένειά της και τα μικρά μαθαίνουν για τη ζωή στη φύση, όμως ο Μπλου δυσκολεύεται να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον και βρίσκεται αντιμέτωπος με τον παλιό του εχθρό, τον Νάιτζελ, και τον αρχηγό παράνομων υλοτόμων, ο... (Περισσότερα)


Epic (2013)
"Το Μυστικό Βασίλειο του Δάσους"
★★★★★★★☆☆☆
Η 17χρονη Μέρι Κάθριν (Εμ Κέι) επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι, δίπλα σε ένα δάσος που κατοικείται από μικροσκοπικά ανθρωποειδή πλάσματα. Καθώς, η βασίλισσα του δάσους Τάρα, επιλέγει τον διάδοχο της ανάμεσα σε δεκάδες μπουμπούκια, δέχεται επίθεση και τραυματίζεται από τα σκοτεινά πλάσματα Μπόγκανς. Η Τάρα πέφτει μπροστά στην Εμ Κέι, την οποία συρρικνώνει μαγικά και της εμπιστεύεται την προστασία του μπουμπουκιού που έχει επιλέξει. Η Εμ Κέι μαζί με τον Ρόνιν και τον Νοντ, δύο γενναίους στρατιώτες του... (Περισσότερα)


Rio (2011)
"Ρίο"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Μπλου ένας παπαγάλος Μακάο που δεν έμαθε ποτέ να πετά, ζει σε μια μικρή πόλη της Μινεσότα μαζί την ευγενική Λίντα, την κοπέλα που τον υιοθέτησε όταν ήταν ακόμα νεοσσός. Ο Μπλου και η Λίντα πιστεύουν ότι είναι ο τελευταίος του είδους του και όταν μαθαίνουν από τον Βραζιλιάνο ορνιθολόγο Τούλιο για την ύπαρξη της Τζουλ, μιας θηλυκής Μακό που ζει στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατευθύνονται προς τη Βραζιλία. Όμως στο Ρίο, ο Μπλου και η Τζουλ πέφτουν θύματα απαγωγής από λαθρέμπορους ζώων και ο Μπλου πρέπει να... (Περισσότερα)


Horton Hears a Who! (2008)
"Χόρτον"
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο Χόρτον, ένας καλοσυνάτος ελέφαντας που ζει στη ζούγκλα του Νουλ, ακούει μια ανεπαίσθητη κλήση για βοήθεια από ένα μικροσκοπικό κόκκο που ίπταται ανεξέλεγκτα, πιάνει τον κόκκο και τον τοποθετεί πάνω σε ένα λουλούδι. Ο Χόρτον ανακαλύπτει ότι μέσα στον κόκκο βρίσκεται ένας ολόκληρος κόσμος από μικροσκοπικά πλάσματα που αποκαλούνται Χουζ. Ο ευγενικός ελέφαντας υπόσχεται στον Δήμαρχο των Χουζ πως θα τους προστατεύσει και έρχεται αντιμέτωπος με την αυταρχική Καγκουρό, η οποία πεπεισμένη πως ο... (Περισσότερα)


Robots (2005)
Robots (2005)
"Ρόμποτς
★★★★★★★☆☆☆
Σε έναν κόσμο που κατοικείται εξ ολοκλήρου από μηχανικά όντα, ο Ρόντνεϊ είναι ένα νεαρό ρομπότ από την επαρχία με ταλέντο στις εφευρέσεις. Με την ενθάρρυνση του πατέρα του, ο Ρόντνεϊ ταξιδεύει στη μητροπολιτική Robot City με σκοπό να συναντήσει τον διάσημο εφευρέτη, επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Μπίγκγουελντ και να εργαστεί στην εταιρεία του. Φτάνοντας όμως εκεί, ο Ρόντνεϊ ανακαλύπτει πως ο Μπίγκγουελντ έχει εξαφανιστεί και επικεφαλής της εταιρείας του είναι πλέον ο άπληστος Ράτσετ που... (Περισσότερα)


Ice Age (2002)
"Η Εποχή των Παγετώνων"
★★★★★★★☆☆☆
Στην αρχή της εποχής των παγετώνων, τα προϊστορικά ζώα μεταναστεύουν προς τον νότο για να απομακρυνθούν από το ψύχος. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Μάνι, ένα μοναχικό μαμούθ και ο Σιντ, ένας πολυλογάς βραδύποδας που ακολουθεί τον Μάνι αποζητώντας παρέα και προστασία. Όταν ο σμιλόδοντας τίγρης Σότο επιτίθεται με την αγέλη του σε μια ομάδα ανθρώπων, μία μητέρα λίγο πριν πεθάνει εμπιστεύεται το μωρό της στον Μάνι. Εκείνος αναλαμβάνει να επιστρέψει το μωρό στον πατέρα του, ενώ ο Ντιέγκο, ένας... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★★☆☆☆☆
       
Ice Age: Continental Drift (2012)
"Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν η υπερήπειρος Παγγαία σπάει βίαια σε μικρότερα κομμάτια, ο Μάνι, ο Ντιέγκο, ο Σιντ και η γιαγιά του διαχωρίζονται από το υπόλοιπο κοπάδι και παγιδευμένοι πάνω σε ένα κινούμενο κομμάτι πάγου παρασύρονται μακριά από τη στεριά και προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν. Παράλληλα, η Έλλι μαζί με τα αδέλφια της Κας και Έντι και την έφηβη κόρη της Ροδακινιά (Peaches), έχουν παραμείνει στην ξηρά και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο από τις επικίνδυνες φυσικές καταστροφές και να συναντήσουν τους ναυαγούς σε... (Περισσότερα)


Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
"Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων"
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς ο Μάνι και η Έλλι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο μέλλοντας πατέρας προσπαθεί να εξασφαλίσει πως όλα θα είναι τέλεια για την άφιξη του μωρού, ενώ ο Ντιέγκο και ο Σιντ δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους στο νέο σχήμα του κοπαδιού. Όταν ο Σιντ προσπαθεί να υιοθετήσει τρία αυγά δεινοσαύρου, η μητέρα τους εμφανίζεται και τον παίρνει μαζί της σε ένα σπήλαιο που οδηγεί κάτω από τον πάγο. Οι φίλοι του σπεύδουν να τον σώσουν και εκεί ανακαλύπτουν έναν χαμένο κόσμο, ο οποίος κατοικείται από... (Περισσότερα)


Ice Age: The Meltdown (2006)
"Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς βλέπουν τους πάγους να λιώνουν, ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι η εποχή των παγετώνων φτάνει στο τέλος της και ξεκινούν ένα νέο ταξίδι για την απέναντι πλευρά της τεράστιας κοιλάδας, όπου ελπίζουν πως θα βρουν καταφύγιο από την επικείμενη πλημμύρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο Μάνι ανακαλύπτει με ανακούφιση πως τελικά δεν είναι ο τελευταίος του είδους του όπως πίστευε, καθώς συναντά την Έλλι, ένα θηλυκό μαμούθ που πιστεύει πως είναι ένα πόσουμ, όπως τα άτακτα, θετά αδέλφια... (Περισσότερα)



Βαθμολογία: ★★★★★☆☆☆☆☆

Ice Age: Collision Course (2016)
"Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Προσπαθώντας να θάψει το βελανίδι του, ο Σκρατ ενεργοποιεί άθελά του έναν παγωμένο ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος τον μεταφέρει στο διάστημα και πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που θέτουν χιλιάδες αστεροειδείς σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Τα μέλη του προϊστορικού κοπαδιού αναζητώντας μια λύση ώστε να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή ξεκινούν ένα ταξίδι, το οποίο τους οδηγεί σε μια ουτοπική χώρα, τη Γεωτοπία. Τον εκθαμβωτικό αυτόν κόσμο κατοικούν ζώα, τα οποία παραμένουν για πάντα νέα και η πηγή της... (Περισσότερα)