Αυτοκίνητα 3 (2017)Αυτοκίνητα 3 (2017)

Αυτοκίνητα 3 (2017)


Cars 3 (2017)
"Αυτοκίνητα 3"
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς οι παλιοί φίλοι και συναθλητές του βετεράνου πια πρωταθλητή Lightning (Κεραυνός) McQueen, αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο, ο ίδιος καλείται να αποδείξει σε μια νέα γενιά ανερχόμενων αγωνιστικών αυτοκίνητων πως έχει ακόμα ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή. Στην προσπάθειά του, τον στηρίζει πρόθυμα μια νεαρή, ταλαντούχα προπονήτρια, η Cruz Ramirez, η οποία έχει πολλά να του διδάξει αλλά και πολλά να διδαχτεί από αυτόν. (109 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Φι
Ηθοποιοί: Όουεν Γουίλσον, Κριστέλα Αλόνζο, Κρίς Κούπερ, Άρμι Χάμερ, Larry the Cable Guy, Νέιθαν Φίλιον, Κέρι Ουάσινγκτον, Λέα Ντελάρια


Με τη 18η ταινία της, η Pixar επισκέπτεται για τρίτη φορά το σύμπαν των Αυτοκινήτων μετά το επιτυχημένο Cars (2006) και το απογοητευτικό Cars 2 (2011), με μια διδακτική και ενδιαφέρουσα ιστορία, της οποίας η πλοκή και το συναισθηματικό βάθος, θυμίζει ευχάριστα το πρώτο μέρος της σειράς.

Η χαρακτηριστική ποιότητα των γραφικών της Pixar είναι έκδηλη στα πανέμορφα φωτορεαλιστικά τοπία και τις θεαματικές σκηνές δράσης. Η χαρακτηριστική κάντρι, ποπ και ορχηστρική μουσική επένδυση του Ράντι Νιούμαν εντείνει με κέφι την αίσθηση περιπέτειας, και με μελαγχολικές μελωδίες τις συναισθηματικές στιγμές.

Ο McQueen αν δεν νικήσει στον επόμενο αγώνα του, θα πρέπει να σταματήσει να αγωνίζεται για πάντα. Καθώς πιστεύει πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αγωνίζεται, φοβάται πως θα χάσει την ταυτότητά του, καταλαμβάνεται από ανασφάλεια και απορροφάται από τις προσωπικές του ανάγκες.

Η πλοκή αν και πατά σε κλασικά πρότυπα κινηματογραφικών ιστοριών αθλητών στη δύση της καριέρας τους, προσφέρει μια πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη του ήρωα, οδηγώντας σταδιακά σε μια απολαυστική και συγκινητική κορύφωση. Ως πρωτάρης αθλητής, ο McQueen αναδείχθηκε σε θαυμαστό ήρωα χάρη στον αλτρουισμό του, και καθώς επιλέγει να κλείσει την καριέρα του με τον ίδιο θριαμβευτικό τρόπο που την ξεκίνησε, καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα θετικότερα πρότυπα του παιδικού κινηματογράφου.

Η ταινία πραγματεύεται τη μετάδοση της σοφίας στην επόμενη γενιά και προβάλλει τη γυναικεία ενδυνάμωση και τη φυλετική ποικιλομορφία. Η ατμόσφαιρα είναι ανάλαφρη, ενώ τα ήπια επικίνδυνα και βίαια στοιχεία, περιορίζονται σε συγκρούσεις, εκρήξεις και ένα ντέρμπι καταστροφής.

Την ταινία συνόδευσε στις αίθουσες και τα DVD, η υποψήφια για Όσκαρ ταινία μικρού μήκους της Pixar, Lou (2017)


Προηγούμενες Ταινίες:

"Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★★★☆
Ο Κεραυνός Μακουίν, ένα ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο δρόμο του προς τον καθοριστικό αγώνα της σεζόν, κάνει μια αναπάντεχη παράκαμψη που τον οδηγεί σε μια ξεχασμένη επαρχιακή πόλη. Όταν άθελά του χαλά το δρόμο της πόλης, οι κάτοικοι της τον αναγκάζουν να παραμείνει μέχρι να τον διορθώσει. Αρχικά, ο Μακουίν προσπαθεί να αποδράσει, όμως καθώς αποδέχεται την υποχρέωσή του, κάνει φίλους και ανακαλύπτει τη γοητεία της ήρεμης ζωής. (117 λεπτά) (Ηλικία: 2+) Περισσότερα...


Cars 2 (2011)
"Αυτοκίνητα 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Κεραυνός (Lightning) Μακουίν, 4 φορές πλέον πρωταθλητής του Piston Cup, συμμετέχει σε έναν αγώνα World Grand Prix, ο οποίος διεξάγεται για την προώθηση ενός νέου εναλλακτικού καυσίμου. Στο ταξίδι του γύρω από την υδρόγειο, τον συνοδεύουν φίλοι από τη μικρή του πόλη, ανάμεσά τους και ο Μπάρμπας (Mater), τον οποίο δύο Βρετανοί κατάσκοποι μπερδεύουν με έναν Αμερικανό συνεργάτη τους και τον παρασύρουν σε μια επικίνδυνη περιπέτεια διεθνούς κατασκοπείας. (106 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...Τηλεοπτική Σειρά:

Cars Toon (2008) 
"Ένα Καρτούν από τα Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Σειρά ταινιών μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες του κινηματογραφικού franchise Αυτοκίνητα (2006). Το πρώτο μέρος της σειράς με τίτλο Οι Ιστορίες του Μπάρμπα, αποτελείται από 11 επεισόδια και επικεντρώνεται στον φιλικό γερανό, ενώ το δεύτερο με τίτλο Tales from Radiator Springs, αποτελείται από 4 επεισόδια και παρουσιάζει μικρές περιπέτειες των κατοίκων της πόλης Τα Μπουζί της Ωραίας Ελένης. (2-7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)