Αυτοκίνητα 3 (2017)



Αυτοκίνητα 3 (2017)

Αυτοκίνητα 3 (2017)


Cars 3 (2017)
"Αυτοκίνητα 3"
★★★★★★★☆☆☆
Οι παλιοί φίλοι και συναθλητές του βετεράνου πια πρωταθλητή Lightning (Κεραυνός) Μακουίν, αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο από την αγωνιστική δράση. Όμως εκείνος απρόθυμος να αποχωρήσει, καλείται να αποδείξει σε μια νέα γενιά ανερχόμενων, υπερσύγχρονων αγωνιστικών αυτοκινήτων  πως έχει ακόμα ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή. Στην προσπάθειά του τον στηρίζει πρόθυμα μια ταλαντούχα μα ανασφαλής προπονήτρια, η Κρουζ Ραμίρεζ. Η νεαρή Κρουζ έχει πολλά να διδάξει στον Μακούιν, αλλά και πολλά να διδαχτεί από εκείνον. (109 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Φι
Ηθοποιοί: Όουεν Γουίλσον, Κριστέλα Αλόνζο, Κρις Κούπερ, Άρμι Χάμερ, Larry the Cable Guy, Νέιθαν Φίλιον, Κέρι Ουάσινγκτον, Λέα Ντελάρια


Με τη 18η ταινία της, η Pixar επισκέπτεται για τρίτη φορά το σύμπαν των Αυτοκινήτων μετά το επιτυχημένο Cars (2006) και το απογοητευτικό Cars 2 (2011), με μια διδακτική και ενδιαφέρουσα ιστορία, της οποίας τόσο η πλοκή και όσο και το συναισθηματικό βάθος θυμίζουν ευχάριστα το πρώτο μέρος της σειράς.

Η χαρακτηριστική ποιότητα των γραφικών της Pixar είναι έκδηλη στα πανέμορφα φωτορεαλιστικά τοπία και τις θεαματικές σκηνές δράσης. Η χαρακτηριστική κάντρι, ποπ και ορχηστρική μουσική επένδυση του Ράντι Νιούμαν εντείνει με κεφάτους ρυθμούς την αίσθηση περιπέτειας και με μελαγχολικές μελωδίες τις συναισθηματικές στιγμές.

Μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, ο Μακουίν συμφωνεί με τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας του πως αν δεν νικήσει στον επόμενο αγώνα του, θα σταματήσει να αγωνίζεται για πάντα. Καθώς πιστεύει πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αγωνίζεται, φοβάται πως θα χάσει την ταυτότητά του, καταλαμβάνεται από ανασφάλεια και απορροφάται από τις προσωπικές του ανάγκες.

Η πλοκή αν και πατά σε κλασικά πρότυπα κινηματογραφικών ιστοριών αθλητών στη δύση της καριέρας τους, προσφέρει μια πραγματική και ουσιαστική ανάπτυξη του ήρωα, οδηγώντας σταδιακά σε μια απολαυστική και συγκινητική κορύφωση.

Ως πρωτάρης αθλητής, ο Μακουίν αναδείχθηκε σε θαυμαστό ήρωα χάρη στον αλτρουισμό του. Καθώς επιλέγει να κλείσει την καριέρα του με τον ίδιο θριαμβευτικό τρόπο που την ξεκίνησε, ο μηχανοκίνητος χαρακτήρας καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα θετικότερα πρότυπα του παιδικού κινηματογράφου.

Η ταινία πραγματεύεται τη μετάδοση της σοφίας στην επόμενη γενιά και προβάλλει τη γυναικεία ενδυνάμωση και τη φυλετική ποικιλομορφία. Η ατμόσφαιρα είναι ανάλαφρη, ενώ τα ήπια επικίνδυνα και βίαια στοιχεία, περιορίζονται σε συγκρούσεις, εκρήξεις και ένα ντέρμπι καταστροφής.

Την ταινία συνόδευσε στις αίθουσες και τα DVD, η υποψήφια για Όσκαρ ταινία μικρού μήκους της Pixar, Lou (2017)


Προηγούμενες Ταινίες:

"Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★★★☆
Ο Lightning Μακουίν, ένα φιλόδοξο και μοναχικό ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο δρόμο του προς τον καθοριστικό αγώνα της σεζόν, κάνει μια αναπάντεχη παράκαμψη που τον οδηγεί στην ξεχασμένη επαρχιακή πόλη Radiator Springs. Όταν άθελά του χαλά τον δρόμο της πόλης, ο δικαστής Δρ. Χάτσον, απρόθυμα τον υποχρεώνει να παραμείνει μέχρι να επιδιορθώσει τη ζημιά. Αρχικά ο Μακουίν προσπαθεί να αποδράσει, όμως καθώς αποδέχεται την υποχρέωση του γίνεται φίλος με τους κατοίκους της πόλης και... (Περισσότερα)


Cars 2 (2011)
"Αυτοκίνητα 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Lightning (Κεραυνός) Μακουίν, 4 φορές πλέον πρωταθλητής του Piston Cup, συμμετέχει σε έναν αγώνα World Grand Prix, ο οποίος διεξάγεται για την προώθηση ενός νέου εναλλακτικού, καθαρού καυσίμου. Στο ταξίδι του γύρω από την υδρόγειο τον συνοδεύουν φίλοι από τη μικρή του πόλη, ανάμεσά τους και ο παρορμητικός Mater (Μπάρμπας). Καθώς ο Μακουίν είναι προσηλωμένος στους αγώνες του, δύο Βρετανοί μυστικοί πράκτορες μπερδεύουν τον Mater με έναν Αμερικανό συνεργάτη τους και τον παρασύρουν σε μια... (Περισσότερα)



Τηλεοπτική Σειρά:

Cars Toon (2008) 
"Ένα Καρτούν από τα Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Σειρά ταινιών μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες του κινηματογραφικού franchise Αυτοκίνητα (2006). Το πρώτο μέρος της σειράς με τίτλο Οι Ιστορίες του Μπάρμπα, αποτελείται από 11 επεισόδια και επικεντρώνεται στον φιλικό γερανό, ενώ το δεύτερο με τίτλο Tales from Radiator Springs, αποτελείται από 4 επεισόδια και παρουσιάζει μικρές περιπέτειες των κατοίκων της πόλης Τα Μπουζί της Ωραίας Ελένης. (2-7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)