Ταινίες Μικρού Μήκους από την Pixar


Οι Καλύτερες Ταινίες Μικρού Μήκους της Pixar
Οι ΚαλύτερεςΤαινίες Μικρού Μήκους της Pixar
Η Pixar παρουσιάζει μια απίστευτη συλλογή από μικρού μήκους ταινίες, πολυβραβευμένες και υποψήφιες για Oscar που αγαπήθηκαν από όλη την οικογένεια. Οι φανταστικοί χαρακτήρες, οι πρωτότυπες ιστορίες και ο αξεπέραστος σχεδιασμός συνθέτουν μία συλλογή που θα μείνει κλασική. Ταινίες μικρού μήκους 30 ετών σε χρονολογική σειρά.
The Adventures of André and Wally B. (1984)
★★★★★★
Μια  μεγάλη μέλισσα βασανίζει ένα ανδροειδές. Η δίλεπτη ταινία αποτελεί σταθμό στον χώρο του animation, καθώς είναι η πρώτη προσπάθεια του Τζον Λάσετερ στη δημιουργία κινουμένων σχεδίων με υπολογιστή. (2 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

Luxo Jr. (1986)
"Λάξο, Ο Νεότερος"    
★★★★★★★★★☆
Δύο λάμπες γραφείου, εμπνευσμένες από αυτές στο γραφείο του Τζον Λάσιτερ, πρωταγωνιστούν στην πρώτη μικρού μήκους ταινία που παράγεται από τη νεοσυσταθείσα Pixar Animation Studios. Η μικρή λάμπα, ο Λάξο, ο Νεότερος, παίζει με μια μικρή φουσκωτή ελαστική μπάλα. Η σύντομη αυτή ταινία κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων, επανεκδόθηκε το 1999 και εμφανίστηκε πριν προβολές του Toy Story 2. (2 λεπτά) (Ηλικία: 3+)
Red's Dream (1987)
"Το Όνειρο του Ρεντ"    
★★★★★★
Ένα κόκκινο μονόκυκλο, με μια εκπτωτική ετικέτα να κρέμεται από το κάθισμά του, στημένο σε μια γωνία ενός καταστήματος ποδηλάτων κάνει όνειρα για μια καλύτερη ζωή. (4 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Tin Toy (1988)
★★★★★★
Ένα παιχνίδι προσπαθεί να ξεφύγει από ένα καταστροφικό μωρό. Γυρισμένο επτά χρόνια πριν το πρώτο Toy Story, βλέπουμε ξεκάθαρα το πως αυτή η ταινία μικρού μήκους αποτέλεσε προπομπό της μεγαλύτερης επιτυχίας της συνεργασίας Pixar & Disney. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 
Knick Knack (1989)  
★★★★★★★
Έξι χρόνια πριν το Toy Story, η Pixar έδωσε ζωή σε ταξιδιωτικά σουβενίρ. Ανάμεσά τους και ένας χιονάνθρωπος, που θα δοκιμάσει τα πάντα για να ελευθερωθεί από τον γυάλινο θόλο του και να συμμετέχει και αυτός στο θερμό πάρτι. Προβλήθηκε με την ταινία Ψάχνοντας τον Νέμο. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Geri's Game (1997)
"Το παιχνίδι του Τζέρι"    
★★★★★★★★
Πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους, με πρωταγωνιστή έναν ηλικιωμένο άνδρα, τον Τζέρι, ο οποίος παίζει μια παρτίδα σκάκι εναντίον του εαυτού του σε ένα πάρκο. (4 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
For the Birds (2000)
"Χαζοπούλια"    
★★★★★★★★
Πανομοιότυπα, μικρά πουλάκια κοροϊδεύουν ένα μεγάλο, ευδιάθετο και διαφορετικό πουλί. Προβλήθηκε στους κινηματογράφους μαζί με την ταινία Μπαμπούλας Α.Ε. και περιέχεται στο DVD της ίδιας ταινίας. Κέρδισε το 2001 βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. (3 λεπτά) (Ηλικία: 3+)


"Το Καινούργιο Αυτοκίνητο του Μάικ"
★★★★★★★
Ο Μάικ αγόρασε ένα καινούριο αυτοκίνητο και δεν κρατιέται να το δείξει στον Σάλι. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο Μάικ δεν έχει μάθει να το χειρίζεται και φαίνεται πως αυτό δεν θα αποδειχθεί εύκολο επίτευγμα. Προβλήθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Μπαμπούλας Α.Ε. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Boundin' (2003)
"Μπάουντιν "
★★★★★★★★
Ένα πρόβατο χορεύει περήφανα στην Άγρια Δύση, ώσπου μια μέρα του κουρεύουν το μαλλί και ο ίδιος μένει γυμνός . Παθαίνει κατάθλιψη και ντρέπεται, μέχρι που ένας χαρούμενος νέος φίλος έρχεται και του δείχνει πως να πηδά με υπερηφάνεια και να μην ντρέπεται. Προβλήθηκε με την ταινία Οι Απίθανοι. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


"Η Επίθεση του Τζακ-Τζακ"    
★★★★★★★
H ταινία βασίζεται στον χαρακτήρα Τζακ-Τζακ της ταινίας Οι Απίθανοι, που επίσης σκηνοθετήθηκε από τον Μπραντ Μπρεντ και περιλαμβάνεται στην έκδοσή του DVD της. Η ταινία περιγράφει την παραμονή του Τζακ-Τζακ στο σπίτι με την Κάρι, την μπέιμπι σίτερ και την εξέλιξη των δυνάμεών του. (5 λεπτά) (Ηλικία: 3+)One Man Band (2005)
"Ο Άνθρωπος Ορχήστρα"    
★★★★★★★★★☆
Δυο πλανόδιοι μουσικοί  δημιουργούν μια μικροαστική βεντέτα για τη δωρεά ενός παιδιού. Διδακτική ταινία μικρού μήκους της  Pixar. Υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων. Προβλήθηκε στους κινηματογράφους με την ταινία Αυτοκίνητα. (4 λεπτά) (Ηλικία: 6+)"Ο Μπάρμπας και το Φως Φάντασμα"
★★★★★★
Ο Μπάρμπας από την σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων "Αυτοκίνητα", τρομάζει τους φίλους του, μέχρι τη στιγμή που τον τρομάζουν και εκείνοι. (7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)
Lifted (2006)
"Αρπαγή"   
★★★★★★★★★★
Ένας έφηβος εξωγήινος προσπαθεί να απαγάγει έναν γήινο, μα με τόσους διακόπτες είναι σχεδόν αδύνατο. Ξεκαρδιστικό φιλμ μικρού μήκους που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ταινία Ο Ρατατούης (5 λεπτά) (Ηλικία: 6+)"Ο Φίλος σου ο Αρουραίος"    
★★★★★★★
Ο Remy και ο Emile υπερασπίζονται τους αρουραίους παρουσιάζοντας ιστορικά και επιστημονικά στοιχεία σχετικά με το είδος τους και την αλληλεπίδρασή τους με τους ανθρώπους. (11 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
"Πρέστο"   
★★★★★★★★★★
Ο διάσημος μάγος Presto ξεχνά να ταΐσει τον λαγό του πριν βγει στη σκηνή, και θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Ένα χιουμοριστικό animation μικρού μήκους από την Pixar που προβλήθηκε στον κινηματογράφο μαζί με το υπέροχο μεγάλου μήκους WALL-E. (5 λεπτά) (Ηλικία: 2+)Tokyo Mater (2008)
"Ο Μπάρμπας στο Τόκιο"

★★★★★★
Ο Μπάρμπας προσγειώνεται στο Τόκιο, όπου ο αρχηγός μιας συμμορίας νίντζα τον προκαλεί σε αγώνα drift​​. Με τη βοήθεια του φίλου του, "Δράκου" Κεραυνού Μακουίν και κάποιες ειδικές τροποποιήσεις οδεύει προς τη νίκη. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+) "ΜΠΕΡΝ-Υ"    
★★★★★★★★★☆
Παρακολουθούμε τις περιπέτειες του ΜΠΕΡΝ-Υ, ενός ρομπότ συγκολλητή του 29ου αιώνα, που εξελίσσονται παράλληλα με τις προσπάθειες του ΓΟΥΟΛ-Υ και της Εύα να επιστρέψουν την ανθρωπότητα στο σπίτι της. Εξαιρετική παραγωγή, συμπεριλαμβάνεται στο DVD της ταινίας WALL-E. (8 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


★★★★★★
Όταν ο Καρλ του Up πραγματοποιεί τη μεγαλειώδη απόδραση του σηκώνοντας το σπίτι του ψηλά στον ουρανό χρησιμοποιώντας χιλιάδες μπαλόνια, εμπνέει και άλλους ηλικιωμένους να το σκάσουν με εξίσου πρωτότυπους τρόπους. (4 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Dug's Special Mission (2009)Dug's Special Mission (2009)
★★★★★★
Ο Άλφα, ο Βήτα, και ο Γάμμα προσπαθούν να κρατήσουν τον Νταγκ μακριά τους, ενώ κυνηγούν τον Κέβιν, το θρυλικό πουλί του Up. Ωστόσο, οι οδηγίες τους για "μια πολύ ειδική αποστολή" τους γυρνάνε μπούμερανγκ. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Partly Cloudy (2009)
"Κατά Τόπους Νεφελώδης"
★★★★★★★★★☆
Όλοι γνωρίζουν πως τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ από που τα παίρνουν τα μωρά οι πελαργοί; Η απάντηση βρίσκεται ψηλά, στη στρατόσφαιρα. Εκεί όπου θα γνωρίσουμε μια αξιαγάπητη ομάδα που αναλαμβάνει πιο δύσκολες περιπτώσεις. Όμορφο και συναισθηματικό, προβλήθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Ψηλά στον Ουρανό. (6 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

"Μέρα & Νύχτα"   
★★★★★★★★★★
Όταν η Μέρα συναντά τη Νύχτα οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Μια ευρηματική και πανέξυπνη ταινία, μοναδική σκηνοθετικά και σεναριακά. Υποψήφια για Όσκαρ στην κατηγορία μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων. Προβλήθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Toy Story 3. (6 λεπτά) (Ηλικία: 4+)


Hawaiian Vacation (2011)
 "Διακοπές στη Χαβάη"  
★★★★★★★
Τα παιχνίδια δημιουργούν για τον Κεν και την Μπάρμπι ένα ταξίδι στην εξωτική Χαβάη, μέσα από το υπνοδωμάτιο της Μπόνι. (6 λεπτά) (Ηλικία: 3+) 

Small Fry (2011)
★★★★★★★
Μια μίνι εκδοχή του Μπαζ, που διατίθεται από αλυσίδα φαστ φουντ, αλλάζει θέσεις με τον αληθινό και η υπόλοιπη παρέα καλείται να τα βγάλει πέρα με τον μικρό απατεώνα. (7 λεπτά) (Ηλικία: 4+)

"Λα Λούνα"  
★★★★★★★★★★
Η ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει υπό παράξενες συνθήκες. Απόψε, για πρώτη φορά, ο μπαμπάς και ο παππούς του τον παίρνουν μαζί τους στη δουλειά. Μπαίνουν σε μια παλιά βάρκα, ξανοίγονται στη θάλασσα και περιμένουν. Θα ακολουθήσει τα χνάρια του μπαμπά ή του παππού; Θα μπορέσει να βρει το δικό του δρόμο, ανάμεσα στις αντίθετες απόψεις και τις παραδόσεις χρόνων; Η ταινία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Disney και Pixar και αγαπήθηκε τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς με αποτέλεσμα να είναι υποψήφια μεταξύ άλλων και για Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)"Παρτίσαυρος Ρεξ"    
★★★★★★★★★☆
Όταν Rex βρίσκεται στο μπάνιο της Μπόνι, διοργανώνει ένα ενδιαφέρον αφρόλουτρο για τους νέους του φίλους. Πολύχρωμο και μουσικό, ίσως το καλύτερο spin-off της σειράς της Ιστορίας των Παιχνιδιών. (7 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
★★★★★★
Η μάγισσα από το Brave (2012) χρησιμοποιεί μαγικές εικόνες για να αφηγηθεί το μύθο ενός πρίγκιπα με εμμονή για εξουσία, που αναζητούσε ένα μαγικό ξόρκι για να αποσπάσει τον έλεγχο του βασιλείου από τα αδέρφια του. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
"Μια Τρομακτική Ιστορία Παιχνιδιών"    
★★★★★★★★
Τα αγαπημένα μας παιχνίδια ξεκινάνε ένα οδικό ταξίδι, μα ένα απροσδόκητο γεγονός τους οδηγεί σε ένα μοτέλ στην άκρη του δρόμου. Εκεί θα βρεθούν σε μια μυστηριώδη, τερατώδη και τρομακτική αλληλουχία γεγονότων. (22 λεπτά) (Ηλικία: 6+)The Blue Umbrella (2013)
"Η Μπλε Ομπρέλα"   
★★★★★★★★★☆
Ένα βροχερό απόγευμα, δυο ομπρέλες – η μία μπλε, η άλλη όχι – γνωρίζουν τον παντοτινό έρωτα. Προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες μαζί με το "Monster’s University". (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Party Central (2014)
★★★★★★
Ο Μάικ και ο Σάλι περνούν μια εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Άλλο ένα ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα της συνεργασίας Pixar & Disney. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 

★★★★★★★★
Δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα η Μπόνι επισκέπτεται έναν φίλο της. Εκεί τα αγαπημένα μας παιχνίδια γνωρίζονται με ένα σετ από φιγούρες δράσης και ανακαλύπτουν ότι τα νεόφερτα δεινοσαυροειδή δεν ξέρουν πως είναι παιχνίδια. (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Lava (2014)
"Λάβα"  
★★★★★★★★★★
Μια πανέμορφη, πολύχρωμη ιστορία αγάπης από τα στούντιο της Pixar, η οποία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και είναι εμπνευσμένη από την ομορφιά των τροπικών νησιών και τη γοητεία των ηφαιστείων των ωκεανών. (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)Η Σούπερ Ομάδα του ΣαντζέιSanjay's Super Team (2015)
"Η Σούπερ Ομάδα του Σαντζέι"  
☆☆☆☆☆☆
Η μικρού μήκους ταινία των στούντιο της Pixar, ακολουθεί τα όνειρα ενός νεαρού αγοριού στην Ινδία, ο οποίος καθώς βαριέται τη θρησκευτική περισυλλογή του πατέρα του, διασκεδάζει τον εαυτό του με το να φαντάζεται τους αρχαίους ινδουιστικούς θεούς ως υπερήρωες. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)