Αυτοκίνητα 2 (2011)

Αυτοκίνητα 2 (2011)

Αυτοκίνητα 2 (2011)


Cars 2 (2011)
"Αυτοκίνητα 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Κεραυνός Μακουίν, 4 φορές πλέον πρωταθλητής του Piston Cup, συμμετέχει σε έναν αγώνα World Grand Prix, ο οποίος διεξάγεται για την προώθηση ενός νέου εναλλακτικού καυσίμου. Στο ταξίδι του γύρω από την υδρόγειο, τον συνοδεύουν φίλοι από τη μικρή του πόλη, ανάμεσά τους και ο Μέιτερ (Μπάρμπας), τον οποίο δύο Βρετανοί κατάσκοποι μπερδεύουν με έναν Αμερικανό συνεργάτη τους και τον παρασύρουν σε μια επικίνδυνη περιπέτεια διεθνούς κατασκοπείας. (106 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 
Σκηνοθεσία: Τζον Λάσιτερ
Ηθοποιοί: Larry the Cable Guy, Όουεν Γουίλσον, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κέιν, Έμιλι Μόρτιμερ, Έντι Ίζαρντ, Τζον Τορτούρο 


Μία από τις πιο ακριβές ταινίες κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκαν ποτέ, η 12η παραγωγή της Pixar αποτελεί και την πρώτη της ταινία που δεν έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ. Επιπλέον, η ταινία των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, διακρίνεται και ως η μοναδική προσπάθεια των στούντιο, μέσα σε περισσότερα από 30 χρόνια, η οποία έτυχε αρνητικής εκτίμησης από την πλειονότητα των κριτικών. 

Η συνέχεια της επιτυχημένης κωμικής περιπέτειας Αυτοκίνητα (2006), παίρνει μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση από την απλή μα δυνατή προηγούμενη ιστορία, καθώς αφηγείται μια περίπλοκη κατασκοπική περιπέτεια και αντικαθιστά τα τρυφερά μηνύματα της πρώτης με αναπάντεχα βίαια στοιχεία.

Οπτικά, η ταινία είναι θεαματική και χάρη στη διεθνή της ιστορία εντυπωσιάζει με μεγαλοπρεπή σκηνικά της Αμερικής, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ταυτόχρονα, προσφέρει ευρηματικές και ανάλαφρες απεικονίσεις της κουλτούρας του κάθε πολιτισμού.

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο φιλικός Μέιτερ, ο οποίος οδηγεί την ιστορία κυρίως με την αφέλεια και τα λάθη του. Η παρουσία των υπόλοιπων γνώριμων χαρακτήρων είναι πολύ σύντομη, με εξαίρεση τον Μακουίν, η ιστορία του οποίου έχει σχεδόν αποκλειστικά αθλητικό ενδιαφέρον.

Κεντρικά μηνύματα της ταινίας είναι η αφοσίωση στους φίλους και η αποδοχή των ελαττωμάτων τους. Η ταινία δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά καθώς η άφθονη δράση της περιλαμβάνει έντονες εκρήξεις, αγωνιώδεις καταδιώξεις και συχνή χρήση διάφορων όπλων. Αρκετοί υποστηρικτικοί χαρακτήρες πεθαίνουν, ενώ ένα αυτοκίνητο βασανίζεται και τελικά σκοτώνεται.


Προηγούμενη Ταινία:

"Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★★★☆
Ο Κεραυνός Μακουίν, ένα ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο δρόμο του προς τον καθοριστικό αγώνα της σεζόν, κάνει μια αναπάντεχη παράκαμψη που τον οδηγεί σε μια ξεχασμένη επαρχιακή πόλη. Όταν άθελά του χαλά το δρόμο της πόλης, οι κάτοικοι της τον αναγκάζουν να παραμείνει μέχρι να τον διορθώσει. Αρχικά, ο Μακουίν προσπαθεί να αποδράσει, όμως καθώς αποδέχεται την υποχρέωσή του, κάνει φίλους και ανακαλύπτει τη γοητεία της ήρεμης ζωής. (117 λεπτά) (Ηλικία: 3+) Περισσότερα...


Συνέχεια:

Cars 3 (2017)
"Αυτοκίνητα 3"
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς οι παλιοί φίλοι και συναθλητές του βετεράνου πια πρωταθλητή Lightning (Κεραυνός) McQueen, αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο, ο ίδιος καλείται να αποδείξει σε μια νέα γενιά ανερχόμενων αγωνιστικών αυτοκίνητων πως έχει ακόμα ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή. Στην προσπάθειά του, τον στηρίζει πρόθυμα μια νεαρή, ταλαντούχα προπονήτρια, η Cruz Ramirez, η οποία έχει πολλά να του διδάξει αλλά και πολλά να διδαχτεί από αυτόν. (109 λεπτά) (Ηλικία: 4+) Περισσότερα...


Τηλεοπτική Σειρά:

Cars Toon (2008) 
"Ένα Καρτούν από τα Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Σειρά ταινιών μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες του κινηματογραφικού franchise Αυτοκίνητα (2006). Το πρώτο μέρος της σειράς με τίτλο Οι Ιστορίες του Μπάρμπα, αποτελείται από 11 επεισόδια και επικεντρώνεται στον φιλικό γερανό, ενώ το δεύτερο με τίτλο Tales from Radiator Springs, αποτελείται από 4 επεισόδια και παρουσιάζει μικρές περιπέτειες των κατοίκων της πόλης Τα Μπουζί της Ωραίας Ελένης. (2-7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)