Αυτοκίνητα 2 (2011)

Αυτοκίνητα 2 (2011)

Αυτοκίνητα 2 (2011)


Cars 2 (2011)
"Αυτοκίνητα 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Κεραυνός (Lightning) Μακουίν, 4 φορές πλέον πρωταθλητής του Piston Cup, συμμετέχει σε έναν αγώνα World Grand Prix, ο οποίος διεξάγεται για την προώθηση ενός νέου εναλλακτικού καυσίμου. Στο ταξίδι του γύρω από την υδρόγειο, τον συνοδεύουν φίλοι από τη μικρή του πόλη, ανάμεσά τους και ο Μπάρμπας (Mater), τον οποίο δύο Βρετανοί κατάσκοποι μπερδεύουν με έναν Αμερικανό συνεργάτη τους και τον παρασύρουν σε μια επικίνδυνη περιπέτεια διεθνούς κατασκοπείας. (106 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 
Σκηνοθεσία: Τζον Λάσιτερ
Ηθοποιοί: Larry the Cable Guy, Όουεν Γουίλσον, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κέιν, Έμιλι Μόρτιμερ, Έντι Ίζαρντ, Τζον Τορτούρο 


Με προϋπολογισμό τα 200 εκατομμύρια δολάρια, η 12η παραγωγή της Pixar είναι μία από τις πιο ακριβές ταινίες κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκαν ποτέ. Ταυτόχρονα, αποτελεί την πρώτη ταινία του στούντιο που δεν έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ και την μοναδική παραγωγή του, που μέσα σε περισσότερα από 30 χρόνια, έτυχε αρνητικής αποδοχής από κοινό και  κριτικούς. 

Η συνέχεια της επιτυχημένης κωμικής περιπέτειας Αυτοκίνητα (2006), παίρνει μια διαφορετική κατεύθυνση από την απλή μα δυνατή προηγούμενη ιστορία, καθώς αφηγείται μια περίπλοκη κατασκοπική περιπέτεια και αντικαθιστά τα τρυφερά μηνύματα της πρώτης με αναπάντεχα βίαια στοιχεία.

Οπτικά, η ταινία είναι θεαματική και χάρη στη διεθνή της ιστορία εντυπωσιάζει με μεγαλοπρεπή σκηνικά της Αμερικής, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ταυτόχρονα, προσφέρει ευρηματικές και ανάλαφρες “αυτοκινητοποιημένες” απεικονίσεις της κουλτούρας του κάθε πολιτισμού.

Πρωταγωνιστής αυτής της ταινίας είναι ο φιλικός και πρόσχαρος Μπάρμπας, ο οποίος οδηγεί την ιστορία κυρίως με την αφέλεια και τα λάθη του. Η παρουσία των υπόλοιπων γνώριμων χαρακτήρων είναι πολύ σύντομη, με εξαίρεση τον Μακουίν, η ιστορία του οποίου έχει αποκλειστικά αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Τα κεντρικά μηνύματα της ταινίας περιλαμβάνουν την αφοσίωση στους φίλους και την αποδοχή των αθώων ελαττωμάτων τους, αλλά και η σημασία της αυτοπεποίθησης.

Η ταινία δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά καθώς η άφθονη δράση της περιλαμβάνει έντονες εκρήξεις, αγωνιώδεις καταδιώξεις και συχνή χρήση διάφορων όπλων. Αρκετοί υποστηρικτικοί χαρακτήρες πεθαίνουν, ενώ ένα αυτοκίνητο βασανίζεται και τελικά σκοτώνεται.


Προηγούμενη Ταινία:

"Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★★★☆
Ο Κεραυνός Μακουίν, ένα ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο δρόμο του προς τον καθοριστικό αγώνα της σεζόν, κάνει μια αναπάντεχη παράκαμψη που τον οδηγεί σε μια ξεχασμένη επαρχιακή πόλη. Όταν άθελά του χαλά το δρόμο της πόλης, οι κάτοικοι της τον αναγκάζουν να παραμείνει μέχρι να τον διορθώσει. Αρχικά, ο Μακουίν προσπαθεί να αποδράσει, όμως καθώς αποδέχεται την υποχρέωσή του, κάνει φίλους και ανακαλύπτει τη γοητεία της ήρεμης ζωής. (117 λεπτά) (Ηλικία: 2+) Περισσότερα...


Συνέχεια:

Cars 3 (2017)
"Αυτοκίνητα 3"
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς οι παλιοί φίλοι και συναθλητές του βετεράνου πια πρωταθλητή Lightning (Κεραυνός) McQueen, αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο, ο ίδιος καλείται να αποδείξει σε μια νέα γενιά ανερχόμενων αγωνιστικών αυτοκίνητων πως έχει ακόμα ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή. Στην προσπάθειά του, τον στηρίζει πρόθυμα μια νεαρή, ταλαντούχα προπονήτρια, η Cruz Ramirez, η οποία έχει πολλά να του διδάξει αλλά και πολλά να διδαχτεί από αυτόν. (109 λεπτά) (Ηλικία: 4+) Περισσότερα...


Τηλεοπτική Σειρά:

Cars Toon (2008) 
"Ένα Καρτούν από τα Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Σειρά ταινιών μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες του κινηματογραφικού franchise Αυτοκίνητα (2006). Το πρώτο μέρος της σειράς με τίτλο Οι Ιστορίες του Μπάρμπα, αποτελείται από 11 επεισόδια και επικεντρώνεται στον φιλικό γερανό, ενώ το δεύτερο με τίτλο Tales from Radiator Springs, αποτελείται από 4 επεισόδια και παρουσιάζει μικρές περιπέτειες των κατοίκων της πόλης Τα Μπουζί της Ωραίας Ελένης. (2-7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)