Αυτοκίνητα 2 (2011)

Αυτοκίνητα 2 (2011)

Αυτοκίνητα 2 (2011)


Cars 2 (2011)
"Αυτοκίνητα 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Lightning (Κεραυνός) Μακουίν, 4 φορές πλέον πρωταθλητής του Piston Cup, συμμετέχει σε έναν αγώνα World Grand Prix, ο οποίος διεξάγεται για την προώθηση ενός νέου εναλλακτικού, καθαρού καυσίμου. Στο ταξίδι του γύρω από την υδρόγειο τον συνοδεύουν φίλοι από τη μικρή του πόλη, ανάμεσά τους και ο παρορμητικός Mater (Μπάρμπας). Καθώς ο Μακουίν είναι προσηλωμένος στους αγώνες του, δύο Βρετανοί μυστικοί πράκτορες μπερδεύουν τον Mater με έναν Αμερικανό συνεργάτη τους και τον παρασύρουν σε μια επικίνδυνη περιπέτεια διεθνούς κατασκοπείας. (106 λεπτά) (Ηλικία: 8+) 
Σκηνοθεσία: Τζον Λάσιτερ
Ηθοποιοί: Larry the Cable Guy, Όουεν Γουίλσον, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κέιν, Έμιλι Μόρτιμερ, Έντι Ίζαρντ, Τζον Τορτούρο 


Με προϋπολογισμό τα 200 εκατομμύρια δολάρια, η 12η παραγωγή της Pixar μαζί με τις ταινίες Μαλλιά Κουβάρια (2010) και Toy Story 3 (2010) είναι μία από τις πιο ακριβές ταινίες κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκαν ποτέ. Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί την πρώτη ταινία του στούντιο που δεν έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ και την μοναδική παραγωγή του που μέσα σε περισσότερα από 30 χρόνια, έτυχε αρνητικής αποδοχής από κοινό και  κριτικούς.

Ο Τζον Λάσιτερ, σκηνοθέτης και σεναριογράφος της επιτυχημένης προγενέστερης κωμικής περιπέτειας Αυτοκίνητα (2006), ενώ επέστρεψε στη σκηνοθεσία και παρείχε τη βασική υπόθεση της ταινίας, εμπιστεύτηκε το σενάριο στον Μπεν Κουίν.

Η πλοκή παίρνει μια διαφορετική κατεύθυνση από την απλή μα δυνατή προηγούμενη ιστορία, καθώς αφηγείται μια περίπλοκη κατασκοπική περιπέτεια και αντικαθιστά τα τρυφερά μηνύματα της πρώτης με αναπάντεχα βίαια στοιχεία.

Οπτικά, η ταινία είναι θεαματική και χάρη στη διεθνή της ιστορία εντυπωσιάζει με μεγαλοπρεπή σκηνικά της Αμερικής, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ταυτόχρονα, προσφέρει ευρηματικές και ανάλαφρες “αυτοκινητοποιημένες” απεικονίσεις της κουλτούρας του κάθε πολιτισμού.

Πρωταγωνιστής αυτής της ταινίας είναι ο φιλικός και πρόσχαρος Mater, ο οποίος οδηγεί την ιστορία κυρίως με την αφέλεια και τα λάθη του. Η παρουσία των υπόλοιπων γνώριμων χαρακτήρων είναι πολύ σύντομη, με εξαίρεση τον Μακουίν, η ιστορία του οποίου έχει αποκλειστικά αγωνιστικό ενδιαφέρον.

Τα κεντρικά μηνύματα της ταινίας περιλαμβάνουν την αφοσίωση στους φίλους και την αποδοχή των αθώων ελαττωμάτων τους, αλλά και τη σημασία της αυτοπεποίθησης.

Η ταινία δεν είναι κατάλληλη για μικρά παιδιά καθώς η άφθονη δράση της περιλαμβάνει έντονες εκρήξεις, αγωνιώδεις καταδιώξεις και συχνή χρήση διάφορων όπλων. Αρκετοί υποστηρικτικοί χαρακτήρες πεθαίνουν, ενώ ένα αυτοκίνητο βασανίζεται και τελικά σκοτώνεται.


Προηγούμενη Ταινία:

"Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★★★☆
Ο Lightning Μακουίν, ένα φιλόδοξο και μοναχικό ανερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο στο δρόμο του προς τον καθοριστικό αγώνα της σεζόν, κάνει μια αναπάντεχη παράκαμψη που τον οδηγεί στην ξεχασμένη επαρχιακή πόλη Radiator Springs. Όταν άθελά του χαλά τον δρόμο της πόλης, ο δικαστής Δρ. Χάτσον, απρόθυμα τον υποχρεώνει να παραμείνει μέχρι να επιδιορθώσει τη ζημιά. Αρχικά ο Μακουίν προσπαθεί να αποδράσει, όμως καθώς αποδέχεται την υποχρέωση του γίνεται φίλος με τους κατοίκους της πόλης και... (Περισσότερα)


Συνέχεια:

Cars 3 (2017)
"Αυτοκίνητα 3"
★★★★★★★☆☆☆
Καθώς οι παλιοί φίλοι και συναθλητές του βετεράνου πια πρωταθλητή Lightning (Κεραυνός) Μακουίν, αποσύρονται ο ένας μετά τον άλλο από την αγωνιστική δράση, εκείνος απρόθυμος να αποχωρήσει καλείται να αποδείξει σε μια νέα γενιά ανερχόμενων, υπερσύγχρονων αγωνιστικών αυτοκίνητων πως έχει ακόμα ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή. Στην προσπάθειά του τον στηρίζει πρόθυμα μια νεαρή, ταλαντούχα μα ανασφαλής προπονήτρια, η Κρουζ Ραμίρεζ, η οποία έχει πολλά να του διδάξει, αλλά και πολλά... (Περισσότερα)


Τηλεοπτική Σειρά:

Cars Toon (2008) 
"Ένα Καρτούν από τα Αυτοκίνητα" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Σειρά ταινιών μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες του κινηματογραφικού franchise Αυτοκίνητα (2006). Το πρώτο μέρος της σειράς με τίτλο Οι Ιστορίες του Μπάρμπα, αποτελείται από 11 επεισόδια και επικεντρώνεται στον φιλικό γερανό, ενώ το δεύτερο με τίτλο Tales from Radiator Springs, αποτελείται από 4 επεισόδια και παρουσιάζει μικρές περιπέτειες των κατοίκων της πόλης Τα Μπουζί της Ωραίας Ελένης. (2-7 λεπτά) (Ηλικία: 3+)