Μαλλιά Κουβάρια (2010)Μαλλιά Κουβάρια (2010)

Μαλλιά Κουβάρια (2010)


Tangled (2010)
"Μαλλιά Κουβάρια" 
★★★★★★★★☆☆
Η μακρομαλλούσσα πριγκίπισσα της Disney Ραπούνζελ, η οποία ζει έγκλειστη σε έναν ψηλό πύργο, γνωρίζει έναν περαστικό κλέφτη τον Φλιν και ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια όπου θα ανακαλύψει τον εαυτό της και την πραγματική της ταυτότητα. (100 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Νέιθαν Γκρίνο, Μπάιρον Χάουαρντ
Ηθοποιοί: Μάντυ Μουρ, Ζάχαρυ Λίβαϊ, Ντόνα Μέρφι, Ρον ΠέρλμανΗ σειρά ταινιών Μαλλιά Κουβάρια αποτελείται από μία ταινία μεγάλου μήκους που κυκλοφόρησε το 2010, μια ταινία μικρού μήκους, με τίτλο "Mαλλιά Κουμπάρια" η οποία κυκλοφόρησε το 2012, και μια τηλεοπτική σειρά, η πλοκή της οποίας λαμβάνει χώρα μεταξύ των γεγονότων της ταινίας και της ταινίας μικρού μήκους και θα κάνει πρεμιέρα στο Disney Channel μέσα στο 2017.

Το Μαλλιά Κουβάρια πέρασε έξι χρόνια σε κατάσταση παραγωγής με ένα κόστος που έχει υπολογιστεί σε 260 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο την κάνει την ακριβότερη ταινία κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε ποτέ και την πέμπτη πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών. Λίγο πριν από την κυκλοφορία της ταινίας, ο τίτλος της άλλαξε από Ραπουνζέλ σε "Tangled", ώστε το φιλμ να κυκλοφορήσει ως ουδέτερο από άποψη φύλου.

Το 2009 έκανε την εμφάνισή της η δυναμική και αισιόδοξη Τιάνα στο Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος, και ένα χρόνο αργότερα η Disney μας παρουσίασε άλλη μια υπέροχη ηρωίδα. Η Ραπουνζέλ αν και δεν γνωρίζει τίποτα για τον κόσμο που βρίσκεται έξω από τον πύργο της, είναι γενναία, ισχυρή, επίμονη και απίστευτα γλυκιά.

Η χημεία της Ραπουνζέλ με τον Φλιν είναι φυσική και η σχέση τους είναι βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και την εμπιστοσύνη, κάτι που απουσιάζει εντελώς από πολλές προηγούμενες ταινίες της Disney. Επιπλέον, αυτή τη φορά είναι ο Φλιν αυτός που παραλίγο να πεθάνει και καλείται η Ραπουνζέλ να τον σώσει, όχι το αντίθετο!


Μικρού Μήκους:

Tangled Ever After (2012)
"Mαλλιά Κουμπάρια" 
★★★★★★★☆☆☆
Την ώρα του γάμου της Ραπουνζέλ και του Γιουτζίν, χάνονται οι βέρες και ο Μάξιμους με τον Πασκάλ καλούνται να τις επανακτήσουν. (6 λεπτά) (Ηλικία: 5+)