Οι Ευχούληδες (2016)




Οι Ευχούληδες (2016)

Οι Ευχούληδες (2016)


Trolls (2016)
"Οι Ευχούληδες" 
★★★★★★☆☆☆☆
Είκοσι χρόνια αφότου οι πρόσχαροι Ευχούληδες δραπέτευσαν από τους μίζερους Μπέργκενς, οι οποίοι αισθάνονται ευτυχία μόνο όταν τρώνε έναν Ευχούλη, τα μικρά αισιόδοξα πλασματάκια απολαμβάνουν μια ξένοιαστη ζωή γεμάτη αγκαλιές, χορούς και τραγούδια. Όμως, το θεαματικό πάρτι της πριγκίπισσας τους, της ασυγκράτητης Πόπη, γίνεται αιτία να τους ανακαλύψει η αδίστακτη σεφ των Μπέργκενς και να αιχμαλωτίσει πολλούς από αυτούς. Τότε, η θαρραλέα Πόπη αποφασίζει να τους σώσει και ζητά τη βοήθεια του μοναδικού απαισιόδοξου Ευχούλη, του απομονωμένου Μπραντς. (83 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Μάικ Μίτσελ, Γουόλτ Ντορν
Ηθοποιοί: Άννα Κέντρικ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ζόι Ντεσανέλ, Ράσελ Μπραντ, Τζέιμς Κόρντεν, Γκουέν Στεφάνι


Η 33η ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks Animation είναι μία μουσική κωμική περιπέτεια σε σκηνοθεσία των Μάικ Μίτσελ και Γουόλτ Ντορν. Οι Ευχούληδες (2016) εναλλάσσουν την παιδική διάθεση, το άφθονο χρώμα, τη θετική ενέργεια και τα κεφάτα τραγούδια με αναπάντεχα σκοτεινά στοιχεία, ενήλικες αναφορές και ήπια αγενές χιούμορ.

Αυτό είναι το πρώτο μιούζικαλ της DreamWorks μετά την ταινία Ο Δρόμος για το Ελ Ντοράντο (2000). Επίσης, είναι μόλις η τέταρτη, από τις 33 ταινίες του στούντιο, με γυναικείο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα. Είχαν προηγηθεί η Σούζαν Μέρφι από το Τέρατα και Εξωγήινοι (2009), η Ιπ από το Κρουντς (2013) και η Τιπ από το Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι (2015).

Οπτικά, η ταινία χαρακτηρίζεται από μια ψυχεδελική ποιότητα, με τους χαριτωμένους παστέλ και φλούο ήρωες να έρχονται σε αντίθεση με τους άτονους και σκοτεινούς ανταγωνιστές. Οι χαρακτήρες των Trolls βασίζονται στις διάσημες μικρές Δανέζικες κούκλες με τα πολύχρωμα μαλλιά, τις οποίες δημιούργησε ο ξυλουργός Τόμας Νταμ το 1959. Τα ευφάνταστα σκηνικά εμπνέονται από παιδικές χειροτεχνίες και περιλαμβάνουν απαιτητικές δημιουργίες με τσόχινες υφές, ιριδίζουσες χρυσόσκονες και εκτυφλωτικές λάμψεις.

Εξίσου εκρηκτική με τον σχεδιασμό είναι και η μουσική επένδυση, η οποία συνδυάζει πρωτότυπα τραγούδια, όπως το υποψήφιο για Όσκαρ “Can’t Stop the Feeling!” του Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, με διασκευές δημοφιλών κομματιών προηγούμενων δεκαετιών.

Η πριγκίπισσα Πόπη ξεχωρίζει ως η πιο ενθουσιώδης από μία φυλή θετικών, στοργικών, αστείων, πολυτάλαντων και αφελών πλασμάτων. Μοναδική εξαίρεση στην ασυγκράτητη αισιοδοξία και πολυχρωμία αποτελεί ο ρεαλιστής γκρίζος Μπραντς, τον οποίο συνοδεύει η ανάμνηση μιας βαθιά τραυματικής παιδικής εμπειρίας.

Μέσα από το περιπετειώδες ταξίδι τους, οι ήρωες μαθαίνουν την αξία της αποφασιστικότητας και της επίμονης προσπάθειας. Παράλληλα, διδάσκονται και διδάσκουν μαθήματα για την εσωτερική ευτυχία και την αυτοπεποίθηση.

Παρά τη χαριτωμένη ατμόσφαιρα, το ευχάριστο soundtrack και τα θετικά μηνύματα, η ίδια η πλοκή είναι ανεπαρκής και σχετικά τετριμμένη. Το κενό που δημιουργείται από την έλλειψη μιας ενδιαφέρουσας, πρωτότυπης ιστορίας καλύπτεται από μοδάτες εκφράσεις, απόψεις και συμπεριφορές, ανόητο χιούμορ και συχνά περιττά ανατριχιαστικό περιεχόμενο για τους νεαρότερους θεατές.

Οι στιγμές αγωνίας είναι συχνές. Η απειλή να φαγωθούν οι τρυφεροί και καλοσυνάτοι ήρωες από τους αποκρουστικούς ανταγωνιστές είναι άμεση και δυσάρεστη.



Επόμενη Ταινία:

"Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Πόπη λαμβάνει από τη Βασίλισσα Μπαρμπ μια πρόσκληση σε ένα τεράστιο πάρτι, ανακαλύπτει πως η φυλή της είναι μία μόνο από έξι διαφορετικές φυλές Ευχούληδων που ζουν σε διαφορετικές τοποθεσίες και αντιπροσωπεύουν έξι διαφορετικά είδη μουσικής, την Τέκνο, την Κλασική, την Κάντρι, τη Φανκ, την Ποπ και τη Ροκ.  Η Πόπη, ενθουσιασμένη που ο κόσμος τους είναι πιο μεγάλος και πιο ενδιαφέρων από ό,τι πίστευε, ξεκινά ένα ταξίδι για να συναντήσει την Μπαρμπ, η οποία όμως σχεδιάζει να κυριαρχήσει σε όλες τις... (Περισσότερα)