Ψάχνοντας την Ντόρι (2016)

Ψάχνοντας την Ντόρι (2016)

Ψάχνοντας την Ντόρι (2016)


Finding Dory (2016)
"Ψάχνοντας την Ντόρι" 
★★★★★★★★☆☆
Ένα χρόνο μετά την επική της περιπέτεια στο πλευρό του Μάρλιν ψάχνοντας τον Νέμο, η Ντόρι ζει κοντά τους στον κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας. Όταν το αισιόδοξο ψαράκι με την αδύναμη μνήμη θυμάται τους γονείς που έχασε όταν ήταν ακόμα παιδί, ξεκινά με τους φίλους της ένα νέο περιπετειώδες ταξίδι για να τους βρει. Τα στοιχεία τους οδηγούν σε ένα Ινστιτούτο Θαλάσσιας Ζωής στην Καλιφόρνια, όπου εξερευνούν τον ανθρώπινο κόσμο παρέα με νέους φίλους. (97 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 
Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Άνγκους Μακλέιν
Ηθοποιοί: Έλεν ΝτιΤζένερις, Άλμπερτ Μπρουκς, Εντ Ο’ Νιλ, Χέιντεν Ρόλενς, Ίντρις Έλμπα, Νταιάν Κίτον, Ντομινίκ Γουέστ, Τάι Μπάρελ


Εκθαμβωτική, ευρηματική και συγκινητική, η 17η ταινία κινουμένων σχεδίων των στούντιο της Pixar αποτελεί αντάξια συνέχεια της βραβευμένης με Όσκαρ υποβρύχιας περιπέτειας, Ψάχνοντας τον Νέμο (2003)

Οι γνώριμοι χαρακτήρες έχουν αναζωογονηθεί με μικρές λεπτομέρειες και πιο ζωντανά χρώματα, ενώ με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχει γίνει δυνατή η προσθήκη νέων, σχεδιαστικά απαιτητικών χαρακτήρων. Η φυσική διάθλαση του φωτός, οι ρεαλιστικές σκιές, η αεικινησία της υποθαλάσσιας χλωρίδας και η ανεπαίσθητη κίνηση της άμμου συνθέτουν έναν φωτορεαλιστικό βυθό. Έξω από τον ωκεανό, η ταινία επιδεικνύει βελτιωμένους ανθρώπινους χαρακτήρες και ευφυείς ιδέες για τη μετακίνηση των υδροβίων ηρώων.

Αιθέρια και  χαρούμενη, η μουσική επένδυση του Τόμας Νιούμαν, λειτουργεί ως επέκταση της δουλείας του για το Ψάχνοντας τον Νέμο και καταφέρνει για άλλη μία φορά να αποτυπώσει τόσο τα συναισθήματα των χαρακτήρων, όσο και την γαλήνη μα και τους κινδύνους του ωκεανού.

Σε αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας η αμνησία της Ντόρι δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως αστείο, αλλά ως σοβαρό πρόβλημα το οποίο της στοίχισε την οικογένειά της. Μέσα από έντονα συναισθηματικές αναδρομές στο παρελθόν, ανακαλύπτουμε πως οι στοργικοί γονείς της, αντιμετώπισαν την αδυναμία της με υπομονή, αγάπη και εφευρετικότητα, προσπαθώντας να την υποστηρίξουν και να της ενσταλάξουν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

Τα κυρίαρχα θέματα της ταινίας αφορούν τη συνεργασία, τη φιλία, την επιμονή, την οικογένεια και την άνευ όρων αγάπη. Αν και υπάρχουν αγχωτικοί και έντονα συγκινητικοί αποχωρισμοί και επανασυνδέσεις, καθώς και στιγμές έντασης και αγωνίας, η ταινία διαχέεται από μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα και προσφέρει ένα ικανοποιητικό και εγκαρδιωτικό αίσιο τέλος.


Προηγούμενη Ταινία:

Finding Nemo (2003)
"Ψάχνοντας τον Νέμο" 
★★★★★★★★★★ 
Ο Μάρλιν και ο μοναχογιός του ο Νέμο, είναι δύο ψάρια κλόουν, τα οποία ζουν στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα της Αυστραλίας. Όταν το ενθουσιώδες ψαράκι αντιδρώντας στην υπερπροστατευτικότητα του πατέρα του απομακρύνεται από το φράγμα, αιχμαλωτίζεται και καταλήγει στο ενυδρείο ενός οδοντιάτρου στο Σίδνεϊ. Ο απεγνωσμένος πατέρας ξεκινά ένα επικό ταξίδι για να τον βρει, συνοδευόμενος από την Ντόρι, ένα πρόθυμο ψάρι με αδύναμη μνήμη και αναπάντεχα ταλέντα. (100 λεπτά) (Ηλικία: 4+) Περισσότερα...