Το Χρονικό της Νάρνια (2005 - 2010)

Το Χρονικό της Νάρνια (2005 - 2010)

 

Το Χρονικό της Νάρνια (2005 - 2010)
Η σειρά ταινιών με τίτλο "Το Χρονικό της Νάρνια" αποτελείται έως τώρα από τρεις ταινίες μεγάλου μήκους και από μια τέταρτη της οποίας η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Και στις τρεις ταινίες της σειράς, η σκηνοθεσία είναι πλούσια, λεπτομερής και πιστή στα περιπετειώδη βιβλία, και αναδεικνύει τη Νάρνια σε μια υπόθεση για την αγάπη μεταξύ αδελφών, παρέχοντάς τους ένα κοινό εχθρό. Περιέχει κάποιες σκληρές, κάποιες τρομακτικές και κάποιες έντονα συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές, και για αυτούς τους λόγους οι ταινίες προτείνονται για μεγαλύτερα παιδιά.

Σκηνοθέτες: Άντριου Άνταμσον, Μάικλ Άπτεντ
Ηθοποιοί: Τζόρτζι Χένλεϊ, Σκάνταρ Κέινς, Τίλντα Σουίντον, Μπεν Μπαρνς, Γουίλιαμ Μόζλι, Άνα Πόπλγουελ


Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)
"Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα 
★★★★★★★★☆☆ 
Τέσσερα νεαρά αδέλφια ανακαλύπτουν σε μια παλιά ντουλάπα ένα πέρασμα στη μαγική χώρα της Νάρνια. (143 λεπτά.) (Ηλικία: 10+)

Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008)
"Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν 
★★★★★★★☆☆
Οι τέσσερις μικροί Πέβενσι επιστρέφουν στη Νάρνια για να βοηθήσουν τον νεαρό πρίγκιπα Κάσπιαν να διεκδικήσει το θρόνο από το θείο του, τον ανελέητο λόρδο Μιράζ. (148 λεπτά.) (Ηλικία: 10+)
Το Χρονικό Της Νάρνια: Ο Ταξιδιώτης Της Αυγής  Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες του 2010 The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010)
"Το Χρονικό Της Νάρνια: Ο Ταξιδιώτης Της Αυγής 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Η Λούσι και ο Έντμοντ Πεβένσι μαζί με τον ξάδελφό τους, Γιουστάς, μεταφέρονται και πάλι στη Νάρνια μέσω ενός πίνακα και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον πρίγκιπα Κάσπιαν και ένα ριψοκίνδυνο ποντίκι με το όνομα Ρίπιτ στο φανταστικό πλοίο Dawn Treader. (113 λεπτά.) (Ηλικία: 11+)Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Το Χρονικό της Νάρνια: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα (2005):

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Το Χρονικό της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν (2008):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Το Χρονικό Της Νάρνια: Ο Ταξιδιώτης Της Αυγής (2010):