Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (1995)

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (1994) 

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (1995 - 2015)
Η σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων με τίτλο "Ο Βασιλιάς των Λιονταριών" από τα στούντιο της Disney αποτελείται έως τώρα από τρεις ταινίες μεγάλου μήκους, δύο τηλεοπτικές σειρές, και μια ταινία μικρού μήκους.

Σκηνοθέτες: Ρότζερ Άλερς, Ρόμπ Μίνκοφ
Ηθοποιοί: Μάθιου Μπρόντερικ, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Τζέρεμι Άιρονς, Ρόουαν Άτκινσον, Γούπι Γκόλντμπεργκ



Ο Βασιλιάς των Λιονταριών
The Lion King (1994)
"Ο Βασιλιάς των Λιονταριών"  
★★★★★★★★☆☆ 
Το μικρό λιοντάρι Σίμπα εξορίζεται από τον θείο του Σκαρ, μα με την βοήθεια των νέων του φίλων ωριμάζει και διεκδικεί την θέση του ως Βασιλιάς των Λιονταριών. Με 2 Όσκαρς και 24 ακόμα σημαντικά βραβεία, η ταινία έδωσε νέα βαρύτητα στον όρο "κινούμενα σχέδια". (89 λεπτά) (Ηλικία: 6+)







Stand by Me (1995)
"Στάσου Πλάι Μου"  
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Τιμόν τραγουδά τη δική του εκδοχή του "Stand by Me" στις αφρικανικές πεδιάδες, ενώ τον Πούμπα χτυπάνε διάφορα βαριά αντικείμενα, όπως χρηματοκιβώτια και αεροπλάνα. (3 λεπτά) (Ηλικία: 5+)








The Lion King's Timon and Pumbaa The Lion King's Timon and Pumbaa (1995)
"Τιμόν και Πούμπα"  
★★★★★★☆☆☆☆ 
Τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 90, που επικεντρώνεται στις περιπέτειες της σουρικάτας Τίμον και του αγριογούρουνου Πούμπα, από τον Βασιλιά των Λιονταριών. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)








Ο Βασιλιάς των Λιονταριών II: Το Βασίλειο του ΣίμπαThe Lion King II: Simba's Pride (1998)
"Ο Βασιλιάς των Λιονταριών II: Το Βασίλειο του Σίμπα 
★★★★★★★★☆☆ 
Η μικρή λιονταρίνα Κιάρα, κόρη του Σίμπα, περιπλανιέται στα ανεξερεύνητα λιβάδια όπου απαγορεύεται αυστηρά να πηγαίνει και εκεί συναντά τον ατίθασο Κόβου, ένα μικρό λιονταράκι που ακολουθεί τα χνάρια του Σκαρ. Ο Τιμόν και ο Πούμπα κάνουν τα πάντα για να την προστατεύσουν από τον ιδιαίτερο αυτόν "εχθρό", όμως τα δυο λιονταράκια συνειδητοποιούν πως μόνο αυτοί μπορούν να ξαναφέρουν την ειρήνη ανάμεσα στις αγέλες τους. (81 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Ο Βασιλιάς των Λιονταριών 3: Χακούνα ΜατάταThe Lion King 1½ (2004)
"Ο Βασιλιάς των Λιονταριών 3: Χακούνα Ματάτα"  
★★★★★★★★☆☆ 
Στην τρίτη ταινία της σειράς μαθαίνουμε πως γνωρίστηκαν ο Τιμόν και ο Πούμπα, πώς έγιναν φίλοι με το μικρό Σίμπα και πως τον βοήθησαν να σώσει το βασίλειό του από τον Σκαρ. Μέσα στην ιστορία τους παρουσιάζονται και ορισμένες γνωστές σκηνές από τον Βασιλιά των Λιονταριών, που όμως τώρα αποδίδονται διαφορετικά καθώς τις βλέπουμε μέσα από τα μάτια των Τιμόν και Πούμπα. (77 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





The Lion Guard (2015)
"Η Φρουρά των Λιονταριών"  
★★★★★★★★☆☆  
Ο γιος του Σίμπα, Κάιον, ζει απρόβλεπτες περιπέτειες μαζί με τη "φρουρά" που αποτελείται από διάφορα αφρικανικά ζώα.










Δείτε επίσης 10 απίθανα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τις ταινίες

 

 10 Πράγματα που Δεν Γνωρίζατε για την Ταινία Ο Βασιλιάς των Λιονταριών της Disney Η αγαπημένη παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων "The Lion King" της Disney αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν ξέρει κανείς αυτές τις συναρπαστικές λεπτομέρειες και απίθανες πληροφορίες για τη δημιουργία και την παραγωγή της! Περισσότερα...





Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (1994):




Δείτε το επίσημο trailer των ταινιών Ο Βασιλιάς των Λιονταριών II: Το Βασίλειο του Σίμπα και Ο Βασιλιάς των Λιονταριών 3: Χακούνα Ματάτα (1998):