Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι (2010-2013)

Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι (2010-2013)

Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι (2010-2013)
Η σειρά ταινιών Πέρσι Τζάκσον, περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 2 ταινίες μεγάλου μήκους, βασισμένες στα 2 πρώτα από τα πέντε συνολικά μυθιστορήματα φαντασίας του Αμερικανού συγγραφέα Ρικ Ρίορνταν. Καθώς το πρώτο βιβλίο της σειράς κυκλοφόρησε το 2005 και η πρώτη ταινία το 2010, τα παιδιά είχαν να περιμένουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να δουν τις εκπληκτικές περιπέτειες του Πέρσι να μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη.

Ο Κρις Κολόμπους (Χάρι Πότερ, Γκούνις, Γκρέμλινς, Μόνος στο Σπίτι) είχε στη διάθεσή του μια επική ιστορία, εντυπωσιακά ειδικά εφέ, μεγάλους ηθοποιούς, ακόμα και σε δεύτερους ρόλους (Μπρόσναν, Θέρμαν, Κίνερ, Τούτσι), όμως το σενάριο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρωτότυπη ιστορία, καθώς έλαβαν πάρα πολλές ελευθερίες και μετέτρεψαν τους πρωταγωνιστές από παιδιά σε εφήβους με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν οι χαρακτήρες τους. Το βιβλίο κατά βάθος αφηγήται μια δυνατή ιστορία φιλίας, κάτι που λείπει από την κινηματογραφική μεταφορά του.

Από την θετική πλευρά, πρόκειται για ταινίες με έντονη δράση, χιούμορ, περιπέτεια και μυθολογικές αναφορές που καταφέρνουν να τραβούν την προσοχή των παιδιών και να τα διασκεδάζουν. 

Σκηνοθέτες: Κρις Κολόμπους, Θορ Φρόιντενθαλ
Ηθοποιοί: Λόγκαν Λέρμαν, Μπράντον Τ. Τζάκσον, Αλεξάντρα Νταντάριο, Πιρς Μπρόσναν, Ούμα Θέρμαν, Τζέικ Άμπελ, Στάνλεϊ Τούτσι


Ο Πέρσι Τζάκσον και οι ΟλύμπιοιPercy Jackson (2010)
"Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η Κλοπή της Αστραπής" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Ο 17χρονος Πέρσι Τζάκσον μαθαίνει ότι πατέρας είναι ο Ποσειδώνας. Ο νεαρός ημίθεος εξοικειώνεται με τις υπερφυσικές του ικανότητες, καθώς ψάχνει να βρει την πανίσχυρη αστραπή του Δία. (118 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά 2013 Ο Πέρσι Τζάκσον και η Θάλασσα των ΤεράτωνPercy Jackson: Sea of Monsters (2013)
"Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η Θάλασσα των Τεράτων" 
★★★★★★★☆☆☆ 
Ο Πέρσι και η παρέα του καλούνται να διασχίσουν την θάλασσα των τεράτων για να αναζητήσουν το μυθικό χρυσόμαλλο δέρας, το οποίο μπορεί να αποκαταστήσει τη μαγική δύναμη των συνόρων της κατασκήνωσης για τους ημίθεους. (106 λεπτά) (Ηλικία: 10+)

χιούμορ, τη συγκίνηση, τη μελωδία και το συναίσθημα - See more at: http://www.in.gr/entertainment/cinema/article/?aid=1300078555#sthash.21zP6Ug1.dpuf
χιούμορ, τη συγκίνηση, τη μελωδία και το συναίσθημα - See more at: http://www.in.gr/entertainment/cinema/article/?aid=1300078555#sthash.21zP6Ug1.dpuf


Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η Κλοπή της Αστραπής (2010) σε υψηλή ανάλυση:
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η Θάλασσα των Τεράτων (2013) σε υψηλή ανάλυση: