Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι (2010-2013)



Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι (2010)

Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι (2010)


Percy Jackson (2010)
"Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι"
★★★★★★★☆☆☆
Ο 17χρονος Πέρσι Τζάκσον μαθαίνει ότι πατέρας είναι ο Ποσειδώνας. Ο νεαρός ημίθεος εξοικειώνεται με τις υπερφυσικές του ικανότητες, καθώς ψάχνει να βρει την πανίσχυρη αστραπή του Δία. (118 λεπτά) (Ηλικία: 10+) 
Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους, Θορ Φρόιντενθαλ
Ηθοποιοί: Λόγκαν Λέρμαν, Μπράντον Τ. Τζάκσον, Αλεξάντρα Νταντάριο, Πιρς Μπρόσναν, Ούμα Θέρμαν, Τζέικ Άμπελ


Η σειρά ταινιών Πέρσι Τζάκσον, περιλαμβάνει μέχρι σήμερα 2 ταινίες μεγάλου μήκους, βασισμένες στα 2 πρώτα από τα πέντε συνολικά μυθιστορήματα φαντασίας του Αμερικανού συγγραφέα Ρικ Ρίορνταν. Καθώς το πρώτο βιβλίο της σειράς κυκλοφόρησε το 2005 και η πρώτη ταινία το 2010, τα παιδιά είχαν να περιμένουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να δουν τις εκπληκτικές περιπέτειες του Πέρσι να μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη.

Ο Κρις Κολόμπους (Χάρι Πότερ, Γκούνις, Γκρέμλινς, Μόνος στο Σπίτι) είχε στη διάθεσή του μια επική ιστορία, εντυπωσιακά ειδικά εφέ, μεγάλους ηθοποιούς, ακόμα και σε δεύτερους ρόλους (Μπρόσναν, Θέρμαν, Κίνερ, Τούτσι), όμως το σενάριο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην πρωτότυπη ιστορία, καθώς έλαβαν πάρα πολλές ελευθερίες και μετέτρεψαν τους πρωταγωνιστές από παιδιά σε εφήβους με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν οι χαρακτήρες τους. Το βιβλίο κατά βάθος αφηγήται μια δυνατή ιστορία φιλίας, κάτι που λείπει από την κινηματογραφική μεταφορά του.

Από την θετική πλευρά, πρόκειται για ταινίες με έντονη δράση, χιούμορ, περιπέτεια και μυθολογικές αναφορές που καταφέρνουν να τραβούν την προσοχή των παιδιών και να τα διασκεδάζουν.


Συνέχεια:

 Percy Jackson: Sea of Monsters (2013)
"Ο Πέρσι Τζάκσον και η Θάλασσα των Τεράτων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Πέρσι και η παρέα του καλούνται να διασχίσουν την θάλασσα των τεράτων για να αναζητήσουν το μυθικό χρυσόμαλλο δέρας, το οποίο μπορεί να αποκαταστήσει τη μαγική δύναμη των συνόρων της κατασκήνωσης για τους ημίθεους. (106 λεπτά) (Ηλικία: 10+)