Τζουμάντζι (1995) - Ζαθούρα (2005)

Τζουμάντζι (1995) - Ζαθούρα (2005)


Τζουμάντζι (1995)
Η ταινία μεγάλου μήκους Τζουμάντζι και η "πνευματική" της συνέχεια, με τίτλο Ζαθούρα που κυκλοφόρησε 10 χρόνια αργότερα, βασίζονται στα βιβλία φαντασίας του Αμερικανού εικονογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κρις Βαν Όλσμπεργκ (Το Πολικό Εξπρές).

Το Τζουμάντζι, το οποίο σκηνοθέτησε ο Τζο Τζόνστον (Αγάπη μου, Συρρίκνωσα τα Παιδιά, Οι Περιπέτειες του Ροκετίαρ) είναι μια οπτικά εντυπωσιακή και συναρπαστική περιπέτεια που κρατά την αγωνία, τη συγκίνηση και την κωμωδία σε υψηλά επίπεδα, και με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, καταπληκτικό καστ, απρόσμενες απειλές και ένα αναπάντεχο τέλος θα διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους θεατές.

Το Ζαθούρα είναι η ιδανική ταινία για όσους αγαπούν το μεγαλείο του ηλιακού μας συστήματος, την συγκίνηση των διαστημικών μαχών, και την περιπέτεια της ανακάλυψης μυστικών περασμάτων σε παλιά σπίτια. Ο Φαβρό έχοντας στη διάθεσή του ένα πολύ καλό σενάριο, εκπληκτικά ειδικά εφέ και ταλαντούχους ηθοποιούς δημιούργησε μία ταινία που απευθύνεται εξίσου σε ολόκληρη την οικογένεια.Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες ΤζουμάντζιJumanji (1995)
"Τζουμάντζι
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν ο δεκάχρονος Άλαν Πάρις εξαφανίζεται, κανείς δεν πιστεύει τη φίλη του Σάρα πως το νεαρό αγόρι έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα μαγικό επιτραπέζιο παιχνίδι.  Είκοσι έξι χρόνια αργότερα η Τζούντι και ο μικρός της αδελφός Πίτερ μετακομίζουν στο άδειο σπίτι της οικογένειας Πάρις και ανακαλύπτουν το επικίνδυνο παιχνίδι. (104 λεπτά) (Ηλικία: 11+)
Σκηνοθέτης: Τζο Τζόνστον
Ηθοποιοί: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κίρστεν Ντανστ, Μπόνι Χαντ
Ζαθούρα: Μια Περιπέτεια στο ΔιάστημαZathura: A Space Adventure (2005)
"Ζαθούρα: Μια Περιπέτεια στο Διάστημα
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία αδέλφια ανακαλύπτουν το Zathura, ένα μαγικό παιχνίδι που τους μεταφέρει μαζί με το σπίτι τους στο Διάστημα όπου θα ζήσουν διαγαλαξιακές περιπέτειες. (101 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
Σκηνοθέτης: Τζον Φαβρό
Ηθοποιοί: Τιμ Ρόμπινς, Τζος Χάτσερσον, Τζόνα Μπόμπο, Κρίστεν Στιούαρτ, Νταξ Σέπαρντ


Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Τζουμάντζι (1995):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Ζαθούρα (2005):