Τζουμάντζι (1995) - Ζαθούρα (2005)Τζουμάντζι (1995)

Τζουμάντζι (1995)


"Τζουμάντζι
★★★★★★★☆☆☆
Βασισμένες στα βιβλία φαντασίας του Αμερικανού εικονογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κρις Βαν Όλσμπεργκ, οι δύο ταινίες αφηγούνται τις περιπέτειες παιδιών που ανακαλύπτουν επικίνδυνα, όχι και τόσο επιτραπέζια, μαγικά παιχνίδια. (Ηλικία: 11+)
Σκηνοθεσία: Τζο Τζόνστον
Ηθοποιοί: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κίρστεν Ντανστ, Μπόνι Χαντ


Η ταινία μεγάλου μήκους Τζουμάντζι και η "πνευματική" της συνέχεια, με τίτλο Ζαθούρα που κυκλοφόρησε 10 χρόνια αργότερα, βασίζονται στα βιβλία φαντασίας του Αμερικανού εικονογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κρις Βαν Όλσμπεργκ (Το Πολικό Εξπρές).

Το Τζουμάντζι, το οποίο σκηνοθέτησε ο Τζο Τζόνστον (Αγάπη μου, Συρρίκνωσα τα Παιδιά, Οι Περιπέτειες του Ροκετίαρ) είναι μια οπτικά εντυπωσιακή και συναρπαστική περιπέτεια που κρατά την αγωνία, τη συγκίνηση και την κωμωδία σε υψηλά επίπεδα, και με ενδιαφέροντες χαρακτήρες, καταπληκτικό καστ, απρόσμενες απειλές και ένα αναπάντεχο τέλος θα διασκεδάσει τους μικρούς και μεγάλους θεατές.


Ζαθούρα (2005)


Zathura: A Space Adventure (2005)
"Ζαθούρα: Μια Περιπέτεια στο Διάστημα" 
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία αδέλφια ανακαλύπτουν το Zathura, ένα μαγικό παιχνίδι που τους μεταφέρει μαζί με το σπίτι τους στο Διάστημα όπου θα ζήσουν διαγαλαξιακές περιπέτειες. (101 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό
Ηθοποιοί: Τιμ Ρόμπινς, Τζος Χάτσερσον, Τζόνα Μπόμπο, Κρίστεν Στιούαρτ, Νταξ ΣέπαρντΤο Ζαθούρα είναι η ιδανική ταινία για όσους αγαπούν το μεγαλείο του ηλιακού μας συστήματος, την συγκίνηση των διαστημικών μαχών, και την περιπέτεια της ανακάλυψης μυστικών περασμάτων σε παλιά σπίτια. Ο Φαβρό έχοντας στη διάθεσή του ένα πολύ καλό σενάριο, εκπληκτικά ειδικά εφέ και ταλαντούχους ηθοποιούς δημιούργησε μία ταινία που απευθύνεται εξίσου σε ολόκληρη την οικογένεια.