Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 (2019)




Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 (2019)

The Secret Life of Pets 2 (2019)
   
The Secret Life of Pets 2 (2019)The Secret Life of Pets 2 (2019)
"Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Μαξ, το πιστό Τζακ Ράσελ της Κέιτι, βιώνει νέες αλλαγές στη ζωή του, καθώς η Κέιτι παντρεύεται και γίνεται μητέρα του γλυκού Λίαμ, τον οποίο ο Μαξ αγαπά και υπερπροστατεύει. Στην επίσκεψή τους σε μια φάρμα, ο Μαξ αντιμετωπίζει τα πάντα ως κίνδυνο, όμως με τη βοήθεια του σοβαρού τσοπανόσκυλου του αγροκτήματος μαθαίνει να αντιμετωπίζει τη ζωή με θάρρος. Παράλληλα, οι φίλοι του στο Μανχάταν έχουν δικές τους περιπέτειες. Η Γκίτζετ προσπαθεί να ανακτήσει ένα αγαπημένο παιχνίδι από ένα σπίτι γεμάτο γάτες, και ο Χιονόμπαλας να σώσει έναν κακοποιημένο νεαρό τίγρη. (86 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Κρις Ρενό
Ηθοποιοί: Πέιτον Όσβαλτ, Έρικ Στόουνστριτ, Κέβιν Χαρτ, Τζένι Σλέιτ, Τίφανι Χάντις, Λέικ Μπελ, Νικ Κρολ, Ντέινα Κάρβι, Έλλι Κέμπερ, Κρις Ρενό, Χάνιμπαλ Μπάρες, Χάρισον Φορντ


Με τη συνέχεια της ταινίας Μπάτε Σκύλοι Αλέστε (2016) η Illumination Entertainment φαίνεται να έχει πια τυποποιήσει το μοτίβο των sequels της. Το Μπάτε Σκύλοι Αλέστε 2 (2019), η 10η ταινία κινουμένων σχεδίων του στούντιο ακολουθεί τα πρότυπα του Εγώ, Ο Απαισιότατος 3 (2017) με το να αφηγείται νέες περιπέτειες γνώριμων χαρακτήρων μέσα από διάφορες υποπλοκές, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους μόνο στο τελευταίο κεφάλαιο.

Αν και καμία από τις ιστορίες της ταινίας δεν έχει κάποιο έξυπνο ή ευρηματικό στοιχείο ώστε να μείνει αξέχαστη, τουλάχιστον τα σκοτεινά βίαια στοιχεία της προηγούμενης έχουν περιοριστεί. Επιπλέον, έχουν αυξηθεί τα θετικά μηνύματα τα οποία προωθούν τη συνεργασία, την παροχή βοήθειας, την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την προστασία των ζώων.

Όταν η Κέιτι αποκτά ένα μωρό, τον Λίαμ, με τον οποίο ο Μαξ και ο Δούκας γίνονται οι καλύτεροι φίλοι, ο Μαξ ανησυχεί τόσο πολύ για το παιδί που γίνεται νευρωτικός. Σε ένα οικογενειακό ταξίδι στο αγρόκτημα ενός συγγενή, οι ανησυχίες του Μαξ κορυφώνονται. Όμως εκεί, χάρη στην καθοδήγηση του λιγομίλητου σκύλου Rooster (Κόκορας), ο Μαξ μαθαίνει να υπερνικά τις φοβίες του και να δίνει περισσότερη ελευθερία στον Λίαμ.

Εν τω μεταξύ, ο Μαξ έχει αναθέσει τη φύλαξη του αγαπημένου του παιχνιδιού στην Πομεράνιαν φίλη του, τη Γκίτζετ. Όμως, το παιχνίδι καταλήγει σε ένα διαμέρισμα γεμάτο γάτες, και η σκυλίτσα προσπαθεί να το ανακτήσει προσποιούμενη πως είναι και η ίδια γάτα.

Ταυτόχρονα, το κουνελάκι Χιονόμπαλας και ένα γενναίο σκυλάκι που ονομάζεται Ντέιζι συνεργάζονται για να σώσουν τον Χου, ένα τιγράκι που κακοποιείται σε ένα τσίρκο. Μέσα από την ιστορία του Χου τίθεται το σοβαρότερο θέμα της ταινίας, η χρήση ζώων για “ψυχαγωγικούς” σκοπούς, μια πρακτική την οποία υπάρχουν χώρες που ακόμα δεν έχουν απαγορεύσει.

Αν και η απειλητική ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας έχει αντικατασταθεί από στοιχεία σωματικής κωμωδίας, είναι πιθανό τα πιο μικρά παιδιά να τρομάξουν από τον ιδιοκτήτη του τσίρκου. Ο βίαιος άνδρας απειλεί τον τίγρη με μαστίγιο, περίστροφο και τέιζερ. Επίσης, στέλνει επιθετικούς λύκους και τη χαιρέκακη μαϊμού του να επιτεθούν σε άλλα ζώα. Περιέχονται προσβολές, χιούμορ τουαλέτας και μια ήπια αναφορά στα ναρκωτικά.



Προηγούμενη Ταινία:

The Secret Life of Pets (2016)
"Μπάτε Σκύλοι Αλέστε" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε μια πολυκατοικία του Μανχάταν, η ζωή του Μαξ, ενός αφοσιωμένου Τζακ Ράσελ, αναστατώνεται όταν η φιλόζωη αφεντικίνα του, η Κέιτι, φέρνει στο σπίτι τον Δούκα, έναν αδέσποτο, απρόσεκτο μεγαλόσωμο σκύλο. Όταν η αντιμαχία των δύο ζώων τα οδηγεί να απομακρυνθούν από την ασφάλεια του σπιτιού τους, ο Μαξ και ο Δούκας καλούνται να βάλουν στην άκρη τις προσωπικές τους διαφορές και να συνεργαστούν ώστε να σώσουν τον κόσμο από ένα επιθετικό λευκό λαγουδάκι, τον Χιονόμπαλα, και τον στρατό του από... (Περισσότερα)