Angry Birds: Η Ταινία 2 (2019)




Angry Birds: Η Ταινία 2 (2019)

The Angry Birds Movie 2 (2019)


   
The Angry Birds Movie 2 (2019)The Angry Birds Movie 2 (2019)
"Angry Birds: Η Ταινία 2" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Ρεντ έχοντας ήδη σώσει τα πουλιά από την εισβολή των πράσινων γουρουνιών και συνεχίζοντας να υπερασπίζεται καθημερινά το νησί του από τις επιθετικές φάρσες των χοίρων, απολαμβάνει τον απεριόριστο θαυμασμό των συμπολιτών του. Όταν όμως καταστροφικές παγωμένες σφαίρες αρχίζουν να εκτοξεύονται προς τα δύο νησιά από ένα μυστηριώδες τρίτο νησί, τα γουρούνια ζητούν εκεχειρία και ο Ρεντ βλέπει τη δημοτικότητα του να φθίνει. Τα πουλιά καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους πρώην εχθρούς τους σε μια αποστολή να καταστρέψουν το Υπερόπλο που απειλεί τα νησιά τους. (96 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Θούροπ Βαν Όρμαν
Ηθοποιοί: Τζέισον Σουντέικις, Τζος Γκαντ, Λέσλι Τζόουνς, Μπιλ Χέιντερ, Ρέιτσελ Μπλουμ, Awkwafina, Στέρλιν Κ. Μπράουν, Εουχένιο Ντερμπέζ, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Μάια Ρούντολφ, Πίτερ Ντίνκλατζ


Με μια νέα ομάδα πίσω από τη σκηνοθεσία, το σενάριο και την παραγωγή, το Φινλανδικό στούντιο Rovio Animation δημιούργησε μία ελαφρώς καλύτερη συνέχεια της ταινίας Angry Birds (2016). Το Angry Birds: Η Ταινία 2 (2019), που παράχθηκε σε συνεργασία με τη Sony Animation, έχει μια πιο σφιχτή και ενδιαφέρουσα πλοκή από την προγενέστερη.

Επιπλέον, από νωρίς γίνεται εμφανές πως οι νέοι δημιουργοί προσπάθησαν να βελτιώσουν κάποια από τα προβληματικά ζητήματα της πρώτης. Λάθη, όπως η έλλειψη ενδυναμωμένων γυναικείων χαρακτήρων και η ατυχής ενθάρρυνση της ξενοφοβίας της προηγούμενης, σε αυτό το κεφάλαιο εξαλείφονται. Ταυτόχρονα μειώθηκαν, όμως δεν εκμηδενίστηκαν, τα φτηνά κωμικά στοιχεία, όπως το χιούμορ τουαλέτας, οι αγενείς χαρακτηρισμοί και η προβολή οπισθίων.

Η ταινία, απελευθερωμένη πια από την απαίτηση να αναπαραγάγει το gameplay της ομώνυμης εφαρμογής, ακολουθεί το μοτίβο γνωστών παραγωγών δράσης. Σε σημεία δείχνει να εμπνέεται από τα franchises Ocean’s (2001) και Mission: Impossible (1996), όπου χαρακτήρες με ιδιαίτερες δεξιότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν μια ομάδα με κοινό σκοπό την καταπολέμηση ενός “υπερκακού”. Η πλοκή συμπληρώνεται με φάρσες και δύο ρομαντικές υποπλοκές. Μία ανούσια παράλληλη περιπέτεια μιας ομάδα νεοσσών υπάρχει με μοναδικό σκοπό τη διόγκωση της διάρκειας στα απαιτούμενα 90 λεπτά.

Σε μια καλοδεχούμενη στροφή της υπόθεσης τα πουλιά και τα γουρούνια προσπαθούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους. Τα αντίπαλα είδη καλούνται να μάθουν να συνεργάζονται ώστε να σώσουν τα νησιά τους. Ωστόσο, ο Ρεντ, που εξακολουθεί να βαρύνεται από ανασφάλεια, προσπαθεί να τοποθετηθεί ως ηγέτης της ομάδας και να διατηρήσει το νεοαποκτηθέν ηρωικό του κύρος. Αυτή η προσπάθεια τον οδηγεί σε λανθασμένες και αντιπαραγωγικές επιλογές και συμπεριφορές.

Αντισταθμίζοντας την έλλειψη κεντρικών γυναικείων χαρακτήρων της προηγούμενης, η ιστορία αναβαθμίζεται ιδιαίτερα από την προσθήκη δυναμικών γυναικών. Η εφευρετική και ηγετική Σίλβερ είναι θετικό πρότυπο, και σε μικρότερο βαθμό και η Κόρτνεϊ, μια ικανή νεαρή γουρουνίτσα. Η ευφυής μα βάναυση ανταγωνίστρια Ζέτα αναγνωρίζει τα λάθη της και εξιλεώνεται.



Προηγούμενη Ταινία:

The Angry Birds Movie (2016)
"Angry Birds Η Ταινία" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Το απομονωμένο, ειδυλλιακό Νησί των Πουλιών κατοικείται από ευδιάθετα και κοινωνικά πουλιά, τα οποία δουλεύουν, παίζουν, γελούν και ζουν χωρίς συγκρούσεις και διαμάχες. Ανάμεσα όμως στα χαρούμενα αυτά πουλιά βρίσκεται και ο κυνικός, απομονωμένος και διαρκώς θυμωμένος Ρεντ. Μετά από ένα έντονο ξέσπασμα ο δικαστής του νησιού αναγκάζει τον Ρεντ να παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού. Εκεί, το ευέξαπτο πουλί γνωρίζει δυο φίλους, τον Τσακ και τον Μπομπ, και με τη βοήθεια τους προσπαθεί να... (Περισσότερα)