Angry Birds: Η Ταινία (2016)




Angry Birds: Η Ταινία (2016)

Angry Birds: Η Ταινία (2016)


The Angry Birds Movie (2016)
"Angry Birds Η Ταινία" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Το απομονωμένο, ειδυλλιακό Νησί των Πουλιών κατοικείται από ευδιάθετα και κοινωνικά πουλιά, τα οποία δουλεύουν, παίζουν, γελούν και ζουν χωρίς συγκρούσεις και διαμάχες. Ανάμεσα όμως στα χαρούμενα αυτά πουλιά βρίσκεται και ο κυνικός, απομονωμένος και διαρκώς θυμωμένος Ρεντ. Μετά από ένα έντονο ξέσπασμα ο δικαστής του νησιού αναγκάζει τον Ρεντ να παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού. Εκεί, το ευέξαπτο πουλί γνωρίζει δυο φίλους, τον Τσακ και τον Μπομπ, και με τη βοήθεια τους προσπαθεί να υπερασπιστεί το νησί από τα νεοφερμένα μυστηριώδη πράσινα γουρούνια. (97 λεπτά) (Ηλικία: 9+)
Σκηνοθεσία: Κλέι Κέιτις, Φέργκαλ Ράιλι
Ηθοποιοί: Τζέισον Σουντέικις, Τζος Γκαντ, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Μάγια Ρούντολφ, Πίτερ Ντίνκλατζ, Κέιτ ΜακΚίνον, Μπιλ Χέιντερ, Ικ Μπαρινχόλτζ

Παρά τον απλό, χαριτωμένο και πολύχρωμο σχεδιασμό της, ο οποίος παραπέμπει σε ταινία για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αυτή η φασαριόζικη και σαρκαστική κωμική περιπέτεια φαντασίας απευθύνεται περισσότερο στο ενήλικο και νεανικό κοινό παρά σε μικρά παιδιά. Το Angry Birds: Η Ταινία (2016) αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική παραγωγή του Φινλανδικού στούντιο Rovio Animation και βασίζεται στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών της Rovio, Angry Birds. Την ταινία ακολούθησε μία καλύτερη συνέχεια το Angry Birds: Η Ταινία 2 (2019).

Το γνώριμο μουσικό θέμα της εφαρμογής είναι παρόν και θέτει το ρυθμό για τη ζωηρή μουσική επένδυση του Χέιτορ Περέιρα. Το soundtrack συμπληρώνεται από αυθεντικές εκτελέσεις και σύγχρονες διασκευές γνωστών κομματιών ηλεκτρονικής, ποπ, ροκ και χιπ χοπ μουσικής, τα οποία εντείνουν τους γρήγορους ρυθμούς της πλοκής.

Σχεδιαστικά, το νησί των πουλιών είναι ένας όμορφος και διασκεδαστικός κόσμος με ζωντανά χρώματα και εξωτική φύση. Οι πολύχρωμοι φτερωτοί χαρακτήρες με έναν μινιμαλιστικό σχεδιασμό έχουν αποκτήσει χέρια και πόδια μαζί με ξεχωριστές προσωπικότητες, σχετικές με τις ειδικές δυνάμεις που επιδεικνύουν στις εφαρμογές.

Η κεντρική πλοκή εξηγεί γιατί τα πουλιά είναι τελικά τόσο θυμωμένα με τα μοχθηρά γουρούνια και προσφέρει κάποια θετικά μηνύματα σχετικά με την υπευθυνότητα και τον ηρωισμό. Οι χαρακτήρες όμως λένε ψέματα, κλέβουν, παραβιάζουν το νόμο και συχνά εκφοβίζουν ο ένας τον άλλο. Παράλληλα, η απλοϊκή ιστορία συγχέει χωρίς λόγο την ευτυχία με την αφέλεια και την αποφασιστικότητα με το θυμό. Επιπλέον, ενδεχομένως ακούσια, η ταινία καταλήγει να δικαιολογεί και να ενθαρρύνει τόσο την οργή όσο τη δυσπιστία και την ξενοφοβία. Αυτά τα στοιχεία εξαλείφονται πλήρως στη συνέχεια που ακολούθησε το 2019.

Υπάρχουν αρκετές σκηνές ξέφρενης δράσης και καρτουνίστικης βίας όπου τα πουλιά εκτοξεύονται με σφεντόνα, καταστρέφουν κατασκευές και προκαλούν εκρήξεις. Αν και τα βίαια στοιχεία ενοχλούν μόνο με τη συχνότητά τους, η ταινία περιλαμβάνει αρκετά στοιχεία ανάρμοστα για τα παιδιά. Σημειώνονται πολλές ενήλικες αναφορές, διάσπαρτα σεξουαλικά υπονοούμενα και άβολες στιγμές, αγενή κωμικά στοιχεία, χιούμορ τουαλέτας και συγκαλυμμένοι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί.



Συνέχεια:
  
The Angry Birds Movie 2 (2019)The Angry Birds Movie 2 (2019)
"Angry Birds: Η Ταινία 2" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Ο Ρεντ έχοντας ήδη σώσει τα πουλιά από την εισβολή των πράσινων γουρουνιών και συνεχίζοντας να υπερασπίζεται καθημερινά το νησί του από τις επιθετικές φάρσες των χοίρων, απολαμβάνει τον απεριόριστο θαυμασμό των συμπολιτών του. Όταν όμως καταστροφικές παγωμένες σφαίρες αρχίζουν να εκτοξεύονται προς τα δύο νησιά από ένα μυστηριώδες τρίτο νησί, τα γουρούνια ζητούν εκεχειρία και ο Ρεντ βλέπει τη δημοτικότητα του να φθίνει. Τα πουλιά καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους πρώην εχθρούς τους σε... (Περισσότερα)