Ξενοδοχείο για Τέρατα 2 (2015)Ξενοδοχείο για Τέρατα 2 (2015)

  
Hotel Transylvania 2 (2015)
"Ξενοδοχείο για Τέρατα 2" 
★★★★★★★☆☆☆
Επτά χρόνια μετά τη γνωριμία τους, η Μέιβις και ο Τζόνι έχουν πλέον παντρευτεί και ζουν ευτυχισμένοι στο ξενοδοχείο Τρανσιλβανία μαζί με τον Δράκουλα (Ντρακ) και τον πεντάχρονο γιο τους, τον Ντένις. Καθώς ο Ντένις δεν έχει εμφανίσει ακόμα τους κυνόδοντες του, ο Δράκουλας ανησυχεί πως ο πολυαγαπημένος εγγονός του δεν είναι βρικόλακας. Αφού οργανώνει για την Μέιβις και τον Τζόνι να επισκεφτούν τους γονείς του Τζόνι στην Καλιφόρνια, ο ανήσυχος παππούς καλεί τους φίλους του, τα τέρατα, να βοηθήσουν τον Ντένις να εκδηλώσει τις υπερφυσικές του δυνάμεις. (89 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Γκέντι Ταρτακόφσκι
Ηθοποιοί: Άνταμ Σάντλερ, Σελίνα Γκομέζ, Άντι Σάμπεργκ, Στιβ Μπουσέμι, Κέβιν Τζέιμς, Ντέιβιντ Σπέιντ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Μελ Μπρουκς


Η 1η συνέχεια της κωμωδίας φαντασίας Ξενοδοχείο για Τέρατα (2012) και 10η ταινία της Sony Animation, διατηρεί τους διασκεδαστικούς χαρακτήρες, το απλοϊκό χιούμορ και τα ευρηματικά σχεδιαστικά στοιχεία της προηγούμενης. Η επεισοδιακή φύση των γεγονότων δεν προσφέρει την ίδια μεστή εμπειρία με την πρώτη ταινία, ενώ και τα αστεία δεν βρίσκουν πάντα τον στόχο τους. Ωστόσο, η ταινία Ξενοδοχείο για Τέρατα 2 (2015) παραμένει γλυκιά, ζωηρή και καλοπροαίρετη. Επίσης, η προσθήκη του αξιαγάπητου Ντένις συνιστά επιπλέον ενδιαφέρον για τα παιδιά.

Το κεντρικό θέμα της ιστορίας πραγματεύεται την αποδοχή. Αυτή εξερευνάται τόσο σε επίπεδο προσωπικής ταυτότητας όσο και μέσω των διαφορών που φανερώνονται στο πολυπολιτισμικό σύγχρονο περιβάλλον. Επιπλέον, η ταινία προωθεί ξεκάθαρα την άνευ όρων οικογενειακή αγάπη και υποστήριξη.

Ο Δράκουλας είναι τόσο στοργικός με τον εγγονό του όσο ήταν και παραμένει με τη Μέιβις, και μάλιστα λιγότερο υπερπροστατευτικός. Ο πάντα cool και αισιόδοξος Τζόνι λατρεύει τη γυναίκα του και τον γιο τους. Αντίστοιχα, η Μέιβις είναι μια υπέροχη, αφοσιωμένη μητέρα που θέλει να κάνει το καλύτερο για το παιδί της. Έχοντας αποδεχθεί απροβλημάτιστα την πιθανότητα πως ο γιος της μπορεί να είναι απλός άνθρωπος, η Μέιβις εξετάζει το ενδεχόμενο να μετακομίσουν μακριά από το αγαπημένο τους σπίτι και τον πατέρα της, ώστε ο Ντένις να ζήσει μια “φυσιολογική” ζωή στην Καλιφόρνια, όπου μεγάλωσε και ο Τζόνι.

Αυτή τη φορά το ξενοδοχείο, το οποίο ξεκίνησε ως μυστικό καταφύγιο των τεράτων, έχει ανοίξει τις πόρτες του και για τους ανθρώπους, δεδομένου ότι ο κόσμος αποδέχεται πλέον, ακόμα και θαυμάζει, τα φιλικά τέρατα. Ο Ντένις, ο οποίος είναι μισός άνθρωπος, μισός τέρας, γνωρίζει την ανεπιφύλακτη και απεριόριστη αγάπη όλων των τεράτων και των ανθρώπων που τον περιτριγυρίζουν. Ο Ντρακ, αν και επιθυμεί ο εγγονός του να είναι και αυτός βρικόλακας και προσπαθεί επίμονα να αφυπνίσει τις δυνάμεις του παιδιού, αναμφισβήτητα τον αποδέχεται ανεξάρτητα από το τι είναι.

Όπως και η προηγούμενη, η ταινία διακωμωδεί τα τρομακτικά χαρακτηριστικά των τεράτων. Μοναδικά στοιχεία ήπιας έντασης αποτελούν ο απαρχαιωμένων αντιλήψεων πατέρας του Ντρακ, ο Βλαντ, η δαιμονική νυχτερίδα βοηθός του και το επιθετικό κοπάδι της.Προηγούμενη Ταινία:       

"Ξενοδοχείο για Τέρατα" 
★★★★★★★★☆☆
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Κόμης Δράκουλας χτίζει και λειτουργεί ένα πολυτελές θέρετρο στην Τρανσυλβανία, όπου τέρατα από όλο τον κόσμο καταφθάνουν για να περάσουν τις διακοπές τους μακριά από τους τρομακτικούς ανθρώπους. Ένα αιώνα αργότερα, τις πόρτες του ξενοδοχείου περνά τυχαία και για πρώτη φορά ένας άνθρωπος, ο 21χρονος Αμερικανός ταξιδιώτης Τζόναθαν, τον οποίο ο Δράκουλας μεταμφιέζει σε τέρας για να μην ανησυχήσουν οι φιλοξενούμενοί του. Όταν η κόρη του Δράκουλα, η Μέιβις και ο Τζόνι... (Περισσότερα)


Συνέχειες:     

Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές (2018)Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018)
"Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές" 
★★★★★★☆☆☆☆
Παρερμηνεύοντας την ανάγκη του πατέρα της για συντροφικότητα ως εργασιακό στρες, η Μέιβις του κάνει έκπληξη μια κρουαζιέρα τεράτων, ώστε όλη η οικογένεια να κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά και να περάσουν διασκεδαστικό χρόνο μαζί. Στο κρουαζιερόπλοιο, ο Ντρακ ερωτεύεται κεραυνοβόλα την καπετάνιο του πλοίου, την Έρικα, η οποία είναι απόγονος του παλιού αντιπάλου του, του κυνηγού τεράτων Έιμπραχαμ Βαν Χέλσινγκ. Η Έρικα και ο ακόμα ζωντανός, μα τερατόμορφος πια, προ-προπάππους της, έχουν... (Περισσότερα)


Hotel Transylvania: Transformania (2022)
Hotel Transylvania: Transformania (2022)

"Ξενοδοχείο για Τέρατα: Τερατομεταμορφώσεις" 
★★★★★★★☆☆☆
Η Μέιβις ανακαλύπτει πως ο πατέρας της σχεδιάζει να αποσυρθεί και να αφήσει το ξενοδοχείο σε εκείνη και τον Τζόνι. Όταν το αποκαλύπτει στον Τζόνι, εκείνος ενθουσιασμένος απαριθμεί στον Ντρακ όλες τις ιδέες του για να το ανακαινίσει. Ανησυχώντας πως ο Τζόνι θα καταστρέψει το ξενοδοχείο, ο Ντρακ πανικοβάλλεται και του λέει ψέματα ότι υπάρχει ένας νόμος που επιτρέπει μόνο σε τέρατα να είναι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου. Απογοητευμένος, ο Τζόνι χρησιμοποιεί μια εφεύρεση που τον μετατρέπει σε τέρας. Όμως, η... (Περισσότερα)Μικρού Μήκους:

Goodnight Mr. Foot (2012)
"Καληνύχτα κ. Φουτ" 
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αυτή την παραδοσιακά σχεδιασμένη στο χέρι ταινία μικρού μήκους, η οποία διαδραματίζεται πριν από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας "Ξενοδοχείο για Τέρατα", βλέπουμε τη διαμονή του Μπίγκφουτ να διαταράσσεται συνεχώς από μία υπερβολικά ενθουσιώδη υπηρέτρια μάγισσα. (9 λεπτά) (Ηλικία: 7+)