Μίνιονς (2015)



Μίνιονς (2015)

Μίνιονς (2015)

  
Minions (2015)
"Μίνιονς" 
★★★★★☆☆☆☆☆
Τα ξέφρενα Μίνιονς είναι μια πολυάριθμη παρέα αθάνατων και απλοϊκών ανθρωποειδών πλασμάτων, τα οποία επιθυμούν πάνω από όλα να υπηρετούν τους πιο απαισιότατους κακούς. Αφού γίνονται αιτία να σκοτωθούν κατά λάθος αρκετά από τα αφεντικά τους, απομονώνονται σε μια σπηλιά στην Αρκτική. Χωρίς αρχηγό όμως, τα Μίνιονς πέφτουν σε κατάθλιψη. Τότε τρία από αυτά, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ και ο Μπομπ, βγαίνουν στον έξω κόσμο με σκοπό να βρουν έναν νέο τρομερό κακοποιό για να ακολουθούν. Η αναζήτησή τους τους οδηγεί στη Νέα Υόρκη, όπου συναντούν την αδίστακτη Σκάρλετ Όβερκιλ. (91 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Πιερ Κοφέν, Κρις Ρενό
Ηθοποιοί: Πιερ Κοφέν, Σάντρα Μπούλοκ, Τζον Χαμ, Μάικλ Κίτον, Στιβ Κούγκαν, Τζέφρι Ρας, Τζένιφερ Σόντερς, Στιβ Καρέλ


Το spin-off/prequel της σειράς ταινιών Despicable Me μέσα από σωματικές φάρσες, χοντροκομμένο χιούμορ και περιστατικά επεισοδιακού χαρακτήρα αφηγείται την προϊστορία των υπηρετών του Γκρου από την αρχή του χρόνου μέχρι και τη μοιραία γνωριμία τους με τον μελλοντικό Νο 1 Υπέρ-Κακοποιό.

Το Μίνιονς (2015) έγινε η πρώτη ταινία στην ιστορία που με προϋπολογισμό παραγωγής μικρότερο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπέρασε στο Box Office το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ωστόσο, το συνολικό κόστος διαφήμισης και προώθησης της ταινίας υπολογίζεται στα $600 εκατομμύρια. Ταυτόχρονα, η 5η κινηματογραφική παραγωγή της Illumination Entertainment κατέκτησε τη δεύτερη θέση, μετά το Ψυχρά κι Ανάποδα (2013) της Disney, της λίστας με τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών. 

Η κύρια πλοκής της ταινίας διαδραματίζεται στο 1968, με τη χρονική ατμόσφαιρα να καθορίζεται από τα ρετρό σκηνικά, κοστούμια και αντικείμενα της εποχής, από τα ροκ και ποπ τραγούδια της δεκαετίας του 1960 και τη μπλουζ και τζαζ ορχηστρική επένδυση του συνθέτη και των υπόλοιπων ταινιών του franchise, Χέιτορ Περέιρα.

Ο ατρόμητος Κέβιν, ο μουσικός Στιούαρτ και ο άπειρος μα ενθουσιώδης Μπομπ, καταφθάνουν στη Νέα Υόρκη και μετά από μικρές περιπέτειες καταλήγουν στο διεθνές συνέδριο κακοποιών Villain-Con. Εκεί συναντούν τη φιλόδοξη Σκάρλετ Όβερκιλ. Η πρώτη γυναίκα Υπέρ-Κακός εντυπωσιάζεται από τα τρία Μίνιονς, τα προσλαμβάνει και τα παίρνει στο σπίτι της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Σκάρλετ, μαζί με τον σύζυγό της και εφευρέτη Χερμπ Όβερκιλ, σχεδιάζει να κλέψει το στέμμα της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Το Μίνιονς (2015) στερείται θετικών προτύπων και μηνυμάτων, ενώ περιέχει αρκετούς θανάτους και ανάρμοστες σεξουαλικές αναφορές. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά βίαια στοιχεία, όπως μεσαιωνικές συσκευές βασανιστηρίων, όπλα και εκρήξεις. Τα τρία Μίνιονς κυνηγιούνται από έναν όχλο άγριων κακοποιών. Κάποιοι από αυτούς είναι εμπνευσμένοι από ταινίες τρόμου, όπως ένα αμφίβιο πλάσμα, ένας τρομακτικός κλόουν και ένας ψυχοπαθής με ένα αλυσοπρίονο.



Σχετικές Ταινίες:

Despicable Me (2010)
"Εγώ, ο Απαισιότατος" 
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο Γκρου, μια εγκληματική ιδιοφυΐα, μαθαίνει πως ένας νέος κακοποιός διέπραξε τη ληστεία του αιώνα κλέβοντας τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, θέτει στόχο να τον ξεπεράσει κλέβοντας ο ίδιος τη Σελήνη. Όμως όταν ο αντίπαλος κακοποιός προσπαθεί να κλέψει το σχέδιο και τη δόξα του Γκρου, εκείνος υιοθετεί τρία ορφανά κοριτσάκια με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως πιόνια στο μεγαλεπήβολο σχέδιό του. Σύντομα, ο φιλόδοξος Γκρου βλέπει την αγάπη των νέων του παιδιών να τον αλλάζει προς το καλύτερο και... (Περισσότερα)


Despicable Me 2 (2013)
"Εγώ, ο Απαισιότατος 2" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Οργάνωση Αντί-Κακούργων, ένας μυστικός οργανισμός που καταπολεμά το έγκλημα σε παγκόσμια κλίμακα, στρατολογεί τον πρώην κακοποιό και νυν νόμιμο επιχειρηματία και αφοσιωμένο πατέρα, Γκρου, για εντοπίσει έναν επικίνδυνο εγκληματικό εγκέφαλο που έκλεψε έναν ολόκληρο ερευνητικό σταθμό από την Αρκτική. Ο Γκρου και η νέα του συνεργάτιδα, η δυναμική Πράκτορας Λούσι Γουάιλντ, αναλαμβάνουν να διευθύνουν μια επιχείρηση cupcake σε ένα εμπορικό κέντρο, στο οποίο υποπτεύονται πως διατηρεί τη βάση... (Περισσότερα)


Εγώ, ο Απαισιότατος 3 (2017)Despicable Me 3 (2017)
"Εγώ, ο Απαισιότατος 3" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ο Φελόνιους Γκρου και η σύζυγός του, η Λούσι, συνεργάζονται ως πράκτορες της Οργάνωσης Αντί-Κακούργων. Όμως, απολύονται όταν αποτυγχάνουν να συλλάβουν τον επικίνδυνο κακοποιό Μπάλταζαρ Μπρατ, έναν πρώην παιδικό αστέρα μιας τηλεοπτικής εκπομπής της δεκαετίας του 1980. Στη συνέχεια, ο Γκρου πληροφορείται πως έχει έναν δίδυμο αδελφό, τον Ντρου Γρου. Ο Ντρου ζει στη μακρινή, νησιωτική χώρα Φριντόνια και ανυπομονεί να συναντήσει τον Φελόνιους. O Γκρου, η Λούσι και οι κόρες τους ταξιδεύουν... (Περισσότερα)



Μικρού Μήκους:

Orientation Day (2010)
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία νέα Minions περνούν από την εκκεντρική διαδικασία προσανατολισμού των εργαστηρίων του Gru. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Banana (2010)
★★★★★★☆☆☆☆
Τρία Minions μάχονται για μια μπανάνα και προκαλούν όλεθρο στο χώρο εργασίας τους. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Home Makeover (2010)
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ένας κοινωνικός λειτουργός έρχεται στο σπίτι Gru για να ελέγξει αν είναι κατάλληλο για παιδιά, η Margo, η Edith και η Agnes μαζί με δύο Minions αναλαμβάνουν να διακοσμήσουν το σπίτι καταλλήλως. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)






Puppy (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Ντέιβ, ένα Minion βλέπει τους γείτονες του να περπατούν με τα σκυλιά τους στο δρόμο, και ψάχνει και αυτός για ένα δικό του κουτάβι. Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες συναντά ένα UFO, το οποίο παίρνει το ρόλο ενός κουταβιού. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)




  

Panic in the Mailroom (2013)
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο Minions που εργάζονται στην αίθουσα ταχυδρομείου του εργαστηρίου του ανακαλύπτουν τον ορό μετάλλαξης PX-41, ο οποίος μεταμορφώνει έναν από τους δύο σε άγριο μοβ τέρας. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Training Wheels (2013)
★★★★★★★☆☆☆
Όταν η Agnes στην προσπάθειά της να προλάβει ένα φορτηγό παγωτού με τη Margo και την Edith πέφτει από το ποδήλατό της, τρία Minions αναλαμβάνουν να την προπονήσουν και να τροποποιήσουν το ποδήλατο. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Binky Nelson Unpacified (2015)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο μικρότερος γιος της οικογένειας Nelson χάνει την πιπίλα του κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης ληστείας ενός μουσείου, στο οποίο επιστρέφει τη νύχτα μόνος του για να τη βρει. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)






Competition (2015)
★★★★★☆☆☆☆☆
Δύο Minions παρασύρονται σε έναν διαγωνισμό, ο οποίος γρήγορα παίρνει καταστροφικές διαστάσεις. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Cro Minion (2015)
★★★★★★☆☆☆☆
Δύο Minions αναλαμβάνουν την απαιτητική φύλαξη ενός προϊστορικού μωρού. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)







Mower Minions (2016)
★★★★★★☆☆☆☆
Πέντε Minions κόβουν το γκαζόν σε ένα σπίτι ηλικιωμένων, προσπαθώντας να κερδίσουν χρήματα για να αγοράσουν ένα μπλέντερ που έχουν δει σε μια τηλεοπτική διαφήμιση. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)