Sonic: Η Ταινία 2 (2022)

Sonic: Η Ταινία 2 (2022)

Sonic: Η Ταινία 2 (2022)



















Sonic the Hedgehog 2 (2022)
Sonic the Hedgehog 2 (2022)

"Sonic: Η Ταινία 2"
★★★★★★☆☆☆☆
Οκτώ μήνες αφότου νίκησαν τον Δρ Ρομπότνικ, οι θετοί γονείς του εξωγήινου σκαντζόχοιρου Sonic, ο σερίφης Τομ Γουακόφσκι και η κτηνίατρος σύζυγός του, Μάντι, αναχωρούν για τον γάμο της αδερφής της Μάντι στη Χαβάη. Τότε, ο Sonic δέχεται επίθεση από τον Ρομπότνικ και τον νέο του συνεργάτη, την εξωγήινη έχιδνα Knuckles. Οι δυο τους αναζητούν ένα θρυλικό πετράδι, το Master Emerald, το οποίο επιτρέπει στον κάτοχό του να επηρεάζει την πραγματικότητα. Τον νεαρό σκαντζόχοιρο σώζει ο Tails, μια εξωγήινη αλεπού με δύο ουρές και πολλές εφευρέσεις που θαυμάζει τον Sonic. (122 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τζεφ Φάουλερ
Ηθοποιοί: Τζέιμς Μάρσντεν, Μπεν Σουάρτς, Τίκα Σάμπτερ, Κολίν Ο’Σόνεσι, Ίντρις Έλμπα, Τζιμ Κάρεϊ


Το 2020, ο ταχύτατος μπλε σκαντζόχοιρος Sonic από το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι της Sega έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την υβριδική κωμική περιπέτεια Sonic: Η Ταινία (2020), η οποία αναδείχθηκε στην πιο επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά βιντεοπαιχνιδιού όλων των εποχών στη Β. Αμερική. Η ταινία του Τζεφ Φάουλερ εξέπληξε ευχάριστα με την εντυπωσιακή της δράση, τους αξιαγάπητους χαρακτήρες, την ανάλαφρη διάθεση, τα όμορφα μηνύματα και πάνω από όλα με τη ζεστή και αστεία σχέση “πατέρα-γιου” μεταξύ του Sonic και του θετού του πατέρα, Τομ. 

Για το 2ο κεφάλαιο των κινηματογραφικών περιπετειών του Sonic επιστρέφουν οι βασικοί συντελεστές και οι χαρακτήρες της πρώτης, ενώ προστίθενται η αλεπού Tails, η έχιδνα Knuckles και η στρατιωτική οργάνωση G.U.N. Ωστόσο, το Sonic 2 με ένα βιαστικό σενάριο και αρκετές τρύπες στην πλοκή δεν καταφέρνει να φτάσει τα διασκεδαστικά επίπεδα της προγενέστερης ή να προσφέρει μια οργανική ιστορία ή εκπλήξεις. Το συναίσθημα, η σχέση μεταξύ του Sonic και του Τομ και το παιδικό χιούμορ της πρώτης αντικαθίστανται εδώ από ανούσια δράση, επουσιώδεις ιστορίες δευτερευόντων χαρακτήρων και αμέτρητες αναφορές στη λαϊκή κουλτούρα και σε αρκετές ταινίες που το παιδικό κοινό δεν έχει δει, όπως Οι Σκοτεινές Μπίζνες Ενός Πρωτάρη (1983) και Φονικό Όπλο 4 (1998). 

Η ερμηνεία του Τζιμ Κάρεϊ στο ρόλο του Δρ Ρομπότνικ είναι ελαφρώς πιο συγκρατημένη, καθώς αν και διατηρεί τη ξέφρενη ενέργειά του είναι λιγότερο προσβλητικός. Επίσης, λιγότερo δυσάρεστη είναι η Ρέιτσελ, η αδερφή της Μάντι, η οποία όμως ακόμα διαιωνίζει ένα εξαιρετικά αρνητικό φυλετικό στερεότυπο, αυτό της “Θυμωμένης Μαύρης Γυναίκας”. Ο Τομ και η Μάντι παραμένουν ευχάριστοι, γεμάτοι κατανόηση, υπομονή και αγάπη, ωστόσο ο χρόνος τους και η συνεισφορά τους στην περιπέτεια του Sonic έχουν μειωθεί. 

Θετικό στοιχείο είναι η ιδέα πως οι ιστορικές διαφορές και οι προκαταλήψεις μπορούν και πρέπει να δίνουν τη θέση τους σε παραγωγικές συμμαχίες. Τα μηνύματα της ταινίας προωθούν τη φιλία, την εμπιστοσύνη, την υπευθυνότητα και τη συνεργασία. 

Υπάρχουν όπλα υψηλής τεχνολογίας, ένα γιγάντιο ρομπότ mecha και ένας λαβύρινθος γεμάτος θανάσιμες παγίδες. Σημειώνονται εκρήξεις, καταδιώξεις και ατυχήματα.


Προηγούμενη Ταινία:
 
"Sonic: Η Ταινία" 
★★★★★★★☆☆  
Κυνηγημένος από πλάσματα που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις δυνάμεις του, ο εξαιρετικά γρήγορος σκαντζόχοιρος Sonic αφήνει τον πλανήτη του και βρίσκει καταφύγιο στη μικρή πόλη Green Hills της Μοντάνα. Κρυμμένος, ο Sonic παρακολουθεί από μακριά τους κατοίκους της πόλης, ιδιαίτερα τον αγαπημένο του άνθρωπο, τον σερίφη Τομ Γουακόφσκι και την καλόκαρδη κτηνίατρο γυναίκα του, τη Μάντι. Όταν ο Sonic εκπέμπει άθελά του έναν ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό παλμό, το Υπουργείο Άμυνας στέλνει τον ιδιοφυή μα... (Περισσότερα)