Ψυχρά κι Ανάποδα 2 (2019)




Ψυχρά κι Ανάποδα 2 (2019)



  
Frozen 2 (2019)Frozen 2 (2019) 
"Ψυχρά κι Ανάποδα 2" 
★★★★★★★★★☆
Τρία χρόνια μετά τη στέψη της, η Έλσα ακούει μια επίμονη μαγική φωνή να την καλεί στο άγνωστο, και ενώ επιθυμεί να την ακολουθήσει, διστάζει μη θέλοντας να διακινδυνεύσει τη σταθερότητα της ζωή της. Όταν όμως άθελά της αφυπνίζει τα στοιχεία της φύσης, τα οποία φαίνεται να απειλούν το Arendelle, η Έλσα, μαζί με την Άννα, τον Κρίστοφ, τον Όλαφ και τον Σβεν, πρέπει να ακολουθήσουν το μυστηριώδες κάλεσμα προς τον Βορρά για να τα κατευνάσουν.  Εκεί συναντούν ένα μαγικό μέρος που κρατά μυστικά για την οικογένεια των δύο αδελφών, αλλά και τον τρόπο να επανορθώσουν λάθη του παρελθόντος. (103 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Σκηνοθεσία: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι
Ηθοποιοί: Κρίστεν Μπελ, Ιντίνα Μένζελ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ,  Στέρλιν Κ. Μπράουν, Κίαραν Χάιντς, Άλφρεντ Μολίνα, Μάρθα Πλίμπτον, Τζέισον Ρίτερ, Ρέιτσελ Μάθιους, Τζέρεμι Σίστο


Η συναρπαστική συνέχεια του βραβευμένου με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινούμενων Σχεδίων Ψυχρά Κι Ανάποδα (2013) προσφέρει μια ολοκαίνουργια πλοκή, έναν ελαφρά πιο σκοτεινό τόνο και πιο ώριμα θέματα. Η παραγωγή αναδείχθηκε στη δεύτερη πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, μετά τον Βασιλιά των Λιονταριών (2019) που κυκλοφόρησε μόλις τέσσερις μήνες νωρίτερα. To Ψυχρά κι Ανάποδα 2 (2019) της Disney είναι μια συγκινητική και φαντασμαγορική περιπέτεια φαντασίας, της οποίας μοναδικό μειονέκτημα είναι η υπερφόρτωση,

Το πρώτο μέρος της σειράς κατέστη παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο χάρη στη δυνατή ιστορία του, τα φανταστικά και περιπετειώδη στοιχεία, τα υποβλητικά τραγούδια, την πνευματώδη κωμωδία, τα ενδυναμωτικά μηνύματα, τα θεαματικά γραφικά και τα εντυπωσιακά κοστούμια. Το δεύτερο μέρος, στην προσπάθεια του να συμπεριλάβει μέσα στον ίδιο χρόνο (103 λεπτά) κάθε ένα από τα συστατικά του προηγούμενου, και ταυτόχρονα να προσθέσει νέες ιδέες, έχασε την ευκαιρία να εμβαθύνει στα συναισθήματα και στην ψυχολογία των ηρώων. Παρ' όλα αυτά, πρόκειται για μία αξιοσημείωτη παραγωγή, η οποία αποφεύγει τη μίμηση, ενθουσιάζει τα παιδιά και προσφέρει άμεσα και σημαντικά μηνύματα.

Η ιστορία παρέχει ικανοποιητικές απαντήσεις στα εκκρεμή ερωτήματα που δημιούργησε η πρώτη, ενώ διορθώνει και τη μοναδική της αδυναμία της δίνοντας πλέον στην Έλσα ουσιαστικό έλεγχο των δυνάμεων της. Παράλληλα, η ταινία μεταφέρει το θεματικό κέντρο από την εξεύρεση της δύναμης του να κάνει κανείς το σωστό, στο να βρει το δρόμο του και το σκοπό της ζωή του. Ταυτόχρονα, προσεγγίζει ένα θέμα πάντα επίκαιρο, το πώς οι νέοι καλούνται να διορθώσουν τα λάθη των προηγούμενων γενεών, τόσο για το καλό της ανθρωπότητας όσο και του περιβάλλοντος.

Η Άννα και η Έλσα αποτελούν, η κάθε μία με τον τρόπο της, εξαιρετικά πρότυπα γυναικείας ενδυνάμωσης, θάρρους, επιμονής και ηγεσίας. Ιδιαίτερα αξιόλογος είναι και ο χαρακτήρας του Κρίστοφ, ο οποίος παρά τους βουνίσιους τρόπους του σπάει τα τοξικά στερεότυπα της αρρενωπότητας. Ο Κρίστοφ προβάλλει την υπεροχή των ανδρών που βρίσκονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους και υποστηρίζουν τον άνθρωπο που αγαπούν με σεβασμό, πίστη, διάθεση για επικοινωνία και κατανόηση.

Για τη δημιουργία της ταινίας επέστρεψε όλη η βασική ομάδα συντελεστών της πρώτης. Σκηνοθέτες παραμένουν οι Κρις Μπακ και Τζένιφερ Λι, η οποία υπογράφει για άλλη μία φορά το σενάριο, ενώ πλέον τελεί χρέη επικεφαλής δημιουργικού του τμήματος Animation της Disney. Επίσης, επέστρεψαν ο παραγωγός Πίτερ Ντελ Βέχο, ο συνθέτης Κριστόφ Μπεκ, και οι Κρίστεν Άντερσον Λόπεζ και Ρόμπερτ Λόπεζ στη δημιουργία των τραγουδιών. Στο καστ προστίθενται ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Στέρλιν Κ. Μπράουν (This is Us) και η τρεις φορές υποψήφια για το ίδιο βραβείο Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (Westworld).


Προηγούμενη Ταινία:
   
"Ψυχρά κι Ανάποδα" 
★★★★★★★★★★
Όταν η νεαρή πριγκίπισσα Έλσα χτυπά κατά λάθος με τις μαγικές δυνάμεις της τη μικρότερη αδελφή της, την Άννα, οι γονείς τους για να τις προστατεύσουν τις απομακρύνουν από το υπόλοιπο βασίλειο και τη μία από την άλλη. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών τους σε ένα ναυάγιο, η ενήλικη πια Έλσα στέφεται βασίλισσα του Άρεντελ. Το βράδυ της στέψης η Έλσα χάνει την ψυχραιμία και τον έλεγχο των δυνάμεών της και αναζητά καταφύγιο σε ένα απομονωμένο βουνό, ενώ εν αγνοία της έχει βυθίσει το βασίλειο σε έναν... (Περισσότερα)


Σχετικές Παραγωγές:

The Story of Frozen: Making a Disney Animated Classic (2014, Documentary) 
"Η Ιστορία του Ψυχρά κι Ανάποδα"
★★★★★★★★☆☆
Μια εντυπωσιακή και πολύ ενδιαφέρουσα "πίσω-από-τις-σκηνές" ματιά για να μάθουμε για την προέλευση, την εξέλιξη και την δημιουργία της πολυβραβευμένης και αγαπημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney. (44 λεπτά) (Ηλικία: 6+)





Frozen Fever (2015, Short Film)
"Χρόνια Πολλά Ψυχρά κι Ανάποδα" 
★★★★★★★★★
Στη μικρού μήκους συνέχεια του υπέροχου Frozen της Disney, η Έλσα, ο Κριστόφ, ο Όλαφ και ο Σβεν διοργανώνουν προς τιμή της Άννας το πιο απίθανο πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά της, μέχρι που ένα κρυολόγημα της Έλσας θα τους χαλάσει τα σχέδια. Προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες μαζί με την ταινία μεγάλου μήκους της Ντίσνεϊ "Σταχτοπούτα". (7 λεπτά) (Ηλικία: 2+)



Ψυχρά κι Ανάποδα: Η Περιπέτεια του Όλαφ (2017)Olaf's Frozen Adventure (2017)
"Ψυχρά κι Ανάποδα: Η Περιπέτεια του Όλαφ
★★★★★★★★★☆
Την ημέρα των χειμερινών εορτών, η Έλσα και η Άννα φιλοξενούν μια μεγάλη γιορτή για όλο το Άρεντελ. Όμως, όταν οι προσκεκλημένοι φεύγουν απροσδόκητα νωρίς για να απολαύσουν τα προσωπικά τους εορταστικά έθιμα, οι δύο αδελφές συνειδητοποιούν πως δεν έχουν δικές τους οικογενειακές παραδόσεις. Τότε, ο Όλαφ συνεργάζεται με τον Σβεν και επισκέπτονται διάφορα μέρη του βασιλείου για να βρουν τις καλύτερες παραδόσεις και να τις μοιραστούν με τα δύο κορίτσια. (22 λεπτά) (Ηλικία: 3+)