The Nut Job 2: Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2The Nut Job 2: Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2

The Nut Job 2: Nutty by Nature (2017)


The Nut Job 2: Nutty by Nature (2017)
★★★★☆☆☆☆☆☆
Όταν το κατάστημα ξηρών καρπών Maury’s, ο βασικός πλέον πάροχος τροφής των περισσότερων ζώων του Liberty Park, ανατινάσσεται και οι άφθονες ποσότητες φαγητού που περιείχε καταστέφονται, η κόκκινη σκίουρος Άντι ενθαρρύνει τα ζώα να συλλέξουν, όπως παλιά, την τροφή τους από το πάρκο. Αντίθετα, ο μοβ σκίουρος Σέρλι προσπαθεί να βρει έναν νέο εύκολο τρόπο συγκομιδής φαγητού. Εν τω μεταξύ, ο άπληστος δήμαρχος της Oakton City, αποφασίζει να καταστρέψει το πάρκο για να μετατρέψει την έκταση σε λούνα παρκ και ο Σέρλι πείθει τα ζώα να αντισταθούν. (91 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
Σκηνοθεσία: Καλ Μπράνκερ
Ηθοποιοί: Γουίλ Αρνέτ, Κάθριν Χάιγκλ, Μάγια Ρούντολφ, Τζάκι Τσαν, Μπόμπι Μόινιχαν, Μπόμπι Καναβάλε, Ιζαμπέλα Μόνερ, Γκάμπριελ Ιγκλέσιας, Τζεφ Ντάναμ


Η συνέχεια της ταινίας κινουμένων σχεδίων Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας (2014) του Πίτερ Λεπενιώτης, αν και άλλαξε ομάδα παραγωγής, σεναριογράφους και σκηνοθέτη, διατηρεί και εντείνει τα βίαια και αγενή στοιχεία της πρώτης, ενώ αντικαθιστά τους προηγούμενους μαφιόζους ανταγωνιστές με νέους ανθρώπινους κακοποιούς χαρακτήρες, πολλοί από τους οποίους επιδιώκουν ενεργά τον πόνο των ζώων και αντλούν ευχαρίστηση από αυτόν.

Ο Σέρλι και τα υπόλοιπα ζώα του αστικού πάρκου Liberty περνούν αργόσχολα τις μέρες τους στο υπόγειο του κλειστού καταστήματος ξηρών καρπών της προηγούμενης ταινίας, διαπράττοντας όργια φαγητού γεμάτα ανάρμοστες συμπεριφορές.

Μοναδική φωνή λογικής είναι η Άντι, η οποία συνειδητοποιεί πως τα αποθέματα τροφής κάποια στιγμή θα εξαντληθούν και προσπαθεί να παροτρύνει και τα υπόλοιπα ζώα να επιστρέψουν στον φυσικό τρόπο ζωής. Καθώς έρχονται αντιμέτωπα με την αναπάντεχη και ολική καταστροφή της τροφής τους, τα τεμπέλικα πια ζώα καλούνται  να συνεργαστούν και να ξαναγίνουν παραγωγικά.

Ακόμα πιο έντονη προσπάθεια και συνεργασία απαιτείται από αυτά για να αντιμετωπίσουν τα καταστροφικά σχέδια του διεφθαρμένου και επιθετικού Δημάρχου, την ψυχοπαθή κόρη του και τον επίσης ψυχολογικά διαταραγμένο υπεύθυνο ελέγχου ζώων της πόλης.

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να σαμποτάρουν τη δημιουργία του λούνα παρκ, ο Σέρλι ζητά τη βοήθεια μιας ομάδας λευκών ποντικιών, μάστερς του Κουνγκ Φου, και μαζί επιτίθενται στο πάρκο ψυχαγωγίας για να διεκδικήσουν την περιοχή τους.

Το χιούμορ της ταινίας βασίζεται ιδιαίτερα στο είδος τουαλέτας, σε αηδιαστικές στιγμές, σε κινηματογραφικά στερεότυπα, αλλά και σε βίαια περιστατικά όπου μεταξύ άλλων οι χαρακτήρες παθαίνουν ηλεκτροπληξία, δέχονται χτυπήματα, απειλούνται με όπλα και τραυματίζονται. Η ταινία περιέχει σαδιστικούς χαρακτήρες και σκηνές με βάναυση συμπεριφορά προς τα ζώα, καθώς επίσης συντριβές, πυρκαγιές και εκρήξεις.


Προηγούμενη Ταινία:

The Nut Job (2014)
"Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Ένας εγωιστής σκίουρος, ο Σέρλι, και ο σιωπηλός συνεργάτης του, ο αρουραίος Μπάντι, ζουν στο πάρκο Liberty, απομονωμένοι από τα υπόλοιπα ζώα. Καθώς οι προμήθειες τροφίμων του πάρκου δεν αρκούν για τον χειμώνα, δύο ακόμα σκίουροι, η Άντι και ο Γκρέισον, ανταγωνίζονται με τον Σέρλι για τους ξηρούς καρπούς ενός υπαίθριου πωλητή. Ο ανταγωνισμός αυτός τους οδηγεί να καταστρέψουν, άθελά τους, τα λιγοστά τρόφιμα που είχαν συλλέξει τα ζώα του πάρκου και εκείνα με πρωτεργάτη τον αρχηγό τους, το... (Περισσότερα)