Αρχηγός Από Κούνια (2017)

Αρχηγός Από Κούνια (2017)

Αρχηγός Από Κούνια (2017)


The Boss Baby (2017) 
"Αρχηγός Από Κούνια"
★★★★★★☆☆☆☆
Ένας ενήλικος άντρας, ο Tim Templeton αφηγείται μια φανταστική ιστορία για τον εαυτό του όταν ήταν επτάχρονο παιδί. Μια μέρα, ο νεαρός Tim βλέπει έκπληκτος ένα μωρό που φοράει κοστούμι να εμφανίζεται με ένα ταξί στο σπίτι του και οι γονείς του τον ενημερώνουν πως αυτός είναι ο καινούριος αδελφός του. Ο Tim ανακαλύπτει ότι το μωρό μιλάει σαν ενήλικας και έχει σταλθεί στη Γη από την εταιρεία παραγωγής μωρών Baby Corp, με μια σημαντική μυστική αποστολή. (97 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΓκραθ
Ηθοποιοί: Άλεκ Μπάλντουιν, Στιβ Μπουσέμι, Μάιλς Μπακσί, Τζίμι Κίμελ, Λίζα Κούντροου, Τόμπι Μαγκουάιρ


Η 34η ταινία κινουμένων σχεδίων της DreamWorks Animation βασίζεται στο εικονογραφημένο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Αμερικανίδας συγγραφέως και εικονογράφου Μάρλα Φραζί. Η ιστορία πραγματεύεται το πως η άφιξη ενός νεογέννητου μωρού μπορεί να επηρεάσει μια απροετοίμαστη οικογένεια.

Ο Tim ζούσε μια υπέροχη ζωή ως μοναδικό παιδί των στοργικών γονιών του, οι οποίοι του αφιέρωναν όλη την προσοχή και τον χρόνο τους, έπαιζαν μαζί του, του διάβαζαν ιστορίες, τον αγκάλιαζαν και του τραγουδούσαν για καληνύχτα. Όλα άλλαξαν, όταν οι γονείς του εμφάνισαν ξαφνικά στο σπίτι το νέο μωρό και έστρεψαν όλη την προσοχή τους σε αυτό.

Το ασυνήθιστο μωρό, είναι ένα αφοσιωμένο στέλεχος της εταιρείας που δημιουργεί τα μωρά και στάλθηκε στη Γη με σκοπό να σταματήσει το σχέδιο του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Puppy Co., ο οποίος επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει την ισορροπία της αγάπης στον κόσμο. Ο Tim και ο Big Boss αναγκάζονται να συνεργαστούν και αποκτώντας έναν κοινό στόχο τα δύο αδέλφια χτίζουν σταδιακά μια όμορφη σχέση.

Κάποιες από τις ιδέες που παρουσιάζει η ταινία είναι ικανές να μπερδέψουν τους νεαρούς θεατές σε θεμελιώδη ζητήματα, όπως το πως δημιουργούνται τα μωρά και το αν η αγάπη των γονιών μπορεί να είναι αρκετή για περισσότερα από ένα παιδιά. Τα μηνύματα επικεντρώνονται στην αξία της συνεργασίας και της αδελφικής αγάπης.

Η ερμηνεία του κωμικού Άλεκ Μπάλντουιν στον ρόλο του Boss Baby είναι πνευματώδης, όμως η αντίθεση της ώριμης φωνής του με τον χαριτωμένο σχεδιασμό του χαρακτήρα ξαφνιάζει. Η ταινία περιέχει αρκετές σκηνές δράσης, κατά τις οποίες οι χαρακτήρες καταδιώκονται, κινδυνεύουν ή απειλούνται, ενώ το χιούμορ συχνά καταφεύγει στις σωματικές λειτουργίες των μωρών.