Jumanji: Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα (2017



Jumanji: Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα (2017)

Jumanji: Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα (2017)





 
Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)
Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)
"Jumanji: Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα
★★★★★★★☆☆
Τέσσερις συμμαθητές, ο αμήχανος Σπένσερ, ο αθλητικός Φριτζ, η δημοφιλής Μπέθανι και η εσωστρεφής Μάρθα, ανακαλύπτουν στην αποθήκη του σχολείου τους μια παλιά κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών με ένα παιχνίδι που δεν έχουν ξανακούσει, το Jumanji. Όταν αποφασίζουν να το παίξουν, οι έφηβοι μεταφέρονται μαγικά στην επικίνδυνη ζούγκλα του Jumanji με τα σώματα των avatars που είχαν επιλέξει. Για να τερματίσουν το παιχνίδι, τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα δυνατά σημεία των avatars τους, να ανακαλύψουν ανεξερεύνητες προσωπικές τους ικανότητες και να μάθουν να συνεργάζονται. (101 λεπτά) (Ηλικία: 11+)
Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν
Ηθοποιοί: Ντουέιν Τζόνσον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ, Κάρεν Γκίλαν, Νικ Τζόνας, Μπόμπι Καναβάλε, Άλεξ Γουλφ, Σερ’ Ντάριους Μπλέιν, Μάντισον Άισμαν, Μόργκαν Τέρνερ, Κόλιν Χανκς 


Το τρίτο κεφάλαιο του franchise Jumanji, μετά το Τζουμάντζι (1995) του Τζο Τζόνστον και το Ζαθούρα: Μια Περιπέτεια στο Διάστημα (2005) του Τζον Φαβρό, είναι μια συναρπαστική και διασκεδαστική περιπέτεια που ξεπερνά σε πνεύμα, φαντασία και χιούμορ τις προκατόχους της. 

Εκ πρώτης όψεως η ανάλαφρη και θεαματικά περιπετειώδης ταινία φαίνεται να μην παίρνει τον εαυτό της πολύ σοβαρά. Στην πραγματικότητα όμως τόσο η ιστορία όσο και οι χαρακτήρες της είναι στοιχεία ιδιαίτερα μελετημένα και ανεπτυγμένα. Οι τυποποιημένοι κανόνες των βιντεοπαιχνιδιών προσεγγίζονται με φρέσκο ​​και ευρηματικό τρόπο. Παράλληλα, οι στερεοτυπικοί χαρακτήρες αποτελούν συνειδητή σάτιρα, στην οποία οι χαρισματικοί ηθοποιοί δεσμεύονται ολόψυχα με επαγγελματισμό, ταλέντο και γενναίο αυτοσαρκασμό.

Η ιστορία διαδραματίζεται κυρίως μέσα στη ζούγκλα του Jumanji. Εκεί τα τέσσερα παιδιά ανακαλύπτουν πως, ως είθισται στα RPG βιντεοπαιχνίδια, έχουν ιδιαίτερες ικανότητες και αδυναμίες, αλλά και περισσότερες από μία ζωές. Για να επιστρέψουν στον κόσμο τους, οι ήρωες αλληλεπιδρούν με NPCs, αποκρυπτογραφούν στοιχεία, ξεπερνούν προκλήσεις και πολεμούν ανταγωνιστές μέχρι να φτάσουν στον Boss.

Μετά την πρώτη προσγείωση ή σε ορισμένες περιπτώσεις επώδυνη πτώση τους στον επικίνδυνο κόσμο, κάποια παιδιά φαίνεται να έχουν ωφεληθεί περισσότερο από την επιλογή των avatars τους συγκριτικά με άλλα. Ωστόσο, καθώς ξεπερνούν το αρχικό τους σοκ και αντιλαμβάνονται τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, όλα αρχίζουν να εκτιμούν τις ιδιαίτερες δυνάμεις τους και εκπληκτικά συνειδητοποιούν ότι τις σημαντικότερες από αυτές τις είχαν ήδη μέσα τους.

Καθώς αντιμετωπίζουν αλλεπάλληλους κινδύνους και πολλαπλούς θανάτους, τα παιδιά ξεπερνούν τις ανασφάλειες τους και μαθαίνουν να μην κρίνουν τους άλλους από την εξωτερική τους εμφάνιση. Επιπλέον, συνειδητοποιούν πως πρέπει να συμμετέχουν πλήρως στην πραγματική ζωή, γιατί εκεί, σε αντίθεση με το παιχνίδι, έχουν μόνο μία.

Η διάθεση είναι ξεκάθαρα κωμική και σύντομα καθίσταται σαφές ότι ο θάνατος μέσα στο Jumanji είναι ως επί το πλείστον προσωρινός. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που λόγω της αιφνιδιαστικής τους φύσης πιθανόν να τρομάξουν τα μικρότερα παιδιά.



Συνέχεια:

"Jumanji: Το Παιχνίδι Παίζεται Αλλιώς" 
★★★★★★★★☆☆
Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους περιπέτεια στον κόσμο του Jumanji, ένας από τους τέσσερις φίλους αποφασίζει να ξαναμπεί μόνος του στο παιχνίδι. Όταν το ανακαλύπτουν οι υπόλοιποι αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν, σίγουροι πως μπορούν να τον βοηθήσουν να το τερματίσει, τόσο λόγω της εμπειρίας τους όσο και της δεμένης ομάδας τους. Όμως το παιχνίδι όχι μόνο δυσλειτουργεί, προκαλώντας μεγάλες ανατροπές στην ομάδα, αλλά επίσης τους μεταφέρει στην επόμενη πίστα με ανεξερεύνητες τοποθεσίες, νέα δυνατά... (Περισσότερα)



Jumanji Franchise:

Jumanji (1995)
"Τζουμάντζι
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο δεκάχρονος Άλαν Πέρις εξαφανίζεται, κανείς δεν πιστεύει τη φίλη του, Σάρα Γουίτλ, πως το αγόρι έχει παγιδευτεί μέσα σε ένα μαγικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Είκοσι έξι χρόνια αργότερα, δύο ορφανά αδέλφια, η Τζούντι και ο Πίτερ, μετακομίζουν μαζί με τη θεία τους στην εγκαταλειμμένη πια έπαυλη της οικογένειας Πέρις, όπου και ανακαλύπτουν το επικίνδυνο παιχνίδι. Τα παιδιά ρίχνουν τα ζάρια αγνοώντας πως συνεχίζουν το παιχνίδι που άφησαν στη μέση ο Άλαν και η Σάρα, από το οποίο απελευθερώνονται επικίνδυνα... (Περισσότερα)


"Ζαθούρα: Μια Περιπέτεια στο Διάστημα" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο 6χρονος Ντάνι βαριέται καθώς ο πατέρας του λείπει, ο 10χρονος αδελφός του, ο Γουόλτερ, προτιμά να παρακολουθεί τηλεόραση και η έφηβη αδελφή του, η Λίσα, περνά την ημέρα στο κρεβάτι. Τότε αποφασίζει να παίξει με το Ζαθούρα, ένα παλιό επιτραπέζιο που ανακάλυψε στο υπόγειο. Η πρώτη κάρτα που βγαίνει από το παιχνίδι τον προειδοποιεί για μια επερχόμενη βροχή μετεωριτών και έξαφνα μετεωρίτες καταστρέφουν το σαλόνι. Ο Ντάνι και ο Γουόλτερ συνειδητοποιούν πως το σπίτι τους έχει μεταφερθεί στο διάστημα και ο... (Περισσότερα)