Κουνγκ Φου Πάντα 2 (2011)Κουνγκ Φου Πάντα 2 (2011)

Κουνγκ Φου Πάντα 2 (2011)


"Κουνγκ Φου Πάντα 2"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο ζει το όνειρό του ως μάστερ του Κουνγκ Φου, προστατεύοντας την Κοιλάδα της Ειρήνης μαζί με τους Υπέροχους Πέντε. Ταυτόχρονα, ο Άρχοντας Σεν, ένα τυραννικό παγώνι αναπτύσσει ένα μυστικό όπλο για να αφανίσει το Κουνγκ Φου. Ο ίδιος, 20 χρόνια νωρίτερα, ήταν υπεύθυνος για μια θανατηφόρα επίθεση στο χωριό των γιγάντιων πάντα, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει την προφητεία που κάνει λόγο για έναν μαύρο και άσπρο πολεμιστή που θα τον νικήσει. (90 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Γιου Νέλσον
Ηθοποιοί: Τζακ Μπλακ, Ντάστιν Χόφμαν, Αντζελίνα Τζολί, Γκάρι Όλντμαν, Τζάκι Τσαν, Λούσι Λιου, Σεθ Ρόγκεν

Η πρώτη συνέχεια της κωμικής περιπέτειας πολεμικών τεχνών Κουνγκ Φου Πάντα (2008) και 22η κινηματογραφική παραγωγή της DreamWorks Animation διατηρεί τη συναρπαστική ατμόσφαιρα της προηγούμενης, ενώ αφηγείται μια ακόμα πιο απολαυστική και συγκινητική ιστορία.

Η σχεδιάστρια και φαν των πολεμικών τεχνών Τζένιφερ Γιου Νέλσον ανέλαβε τη σκηνοθεσία και έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που σκηνοθέτησε μόνη της ταινία κινουμένων σχεδίων για ένα από τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ. Όπως και η πρώτη ταινία έτσι και αυτή, υπήρξε υποψήφια για το Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων και αναδείχθηκε η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία της χρονιάς της. Μουσικά και οπτικά, η ταινία εντυπωσιάζει με την υψηλή της ποιότητα και τους ονειρικούς ασιατικούς της τόνους. 

Στο συναρπαστικό ταξίδι του ήρωα προς την αυτοολοκλήρωση το πρώτο βήμα, το οποίο πραγματεύονταν η προηγούμενη ταινία, ήταν να ξεπεράσει την αυτοαμφισβήτηση ώστε να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του. Σε αυτή την ταινία ο Πο καλείται να κατακτήσει την εσωτερική ειρήνη, η οποία όχι μόνο τον μετατρέπει σε έναν μεγαλοπρεπή και επιβλητικό χαρακτήρα αλλά εξασφαλίζει και μια επική κλιμάκωση που προκαλεί δέος.

Η ταινία προσφέρει βαθιά μηνύματα για την οικογένεια, τη φιλία, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα. Καθώς ο Πο ανακαλύπτει το παρελθόν του και πως έφτασε να υιοθετηθεί από τον κύριο Πινγκ, η ιστορία γίνεται ιδιαίτερα συναισθηματική και κάποιες στιγμές οδυνηρή. Η άφθονη δράση περιλαμβάνει μάχες σώμα με σώμα, εκρήξεις, καταδιώξεις και χρήση όπλων.


Προηγούμενη Ταινία:

"Κουνγκ Φου Πάντα"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο ένα ενθουσιώδες, εγκάρδιο και αδέξιο πάντα, είναι μεγάλος θαυμαστής των πολεμικών τεχνών και των Υπέροχων Πέντε, των ηρωικών πολεμιστών Κουνγκ Φου, που μαθητεύουν υπό τον Δάσκαλο Σίφου. Ο Πο αποκτά την ευκαιρία να μάθει Κουνγκ Φου δίπλα στα ινδάλματά του, όταν ο σοφός δημιουργός του Κουνγκ Φου, Δάσκαλος Ουγκγέι τον επιλέγει ως τον πολεμιστή που θα εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία και θα σώσει την Κοιλάδα της Ειρήνης από τον αδίστακτο Τάι Λανγκ. (92 λεπτά) (Ηλικία: 5+)  Περισσότερα...


Συνέχεια:


"Κουνγκ Φου Πάντα 3"
★★★★★★★★☆☆
Καθώς ο Μάστερ Σίφου προσπαθεί να βρει το Τσι του, τη ζωτική εσωτερική του ενέργεια, τη θέση του ως Δάσκαλος των Υπέροχων Πέντε αναλαμβάνει ο Πο, ο οποίος ταυτόχρονα επανασυνδέεται απροσδόκητα με τον χαμένο βιολογικό του πατέρα. Όταν ο Κάι, ένας υπερφυσικός, επικίνδυνος πολεμιστής κλέβει το τσι των δασκάλων Κουνγκ Φου, ο Πο επιστρέφει στη γενέτειρά του, τον μυστικό παράδεισο των πάντα, για να μάθει πως μπορεί να γίνει ο ίδιος μάστερ του τσι. (95 λεπτά) (Ηλικία: 6+) Περισσότερα...Μικρού Μήκους:

Kung Fu Panda: Secrets of the Masters (2011)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά των Μεγάλων Δασκάλων" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο και η Συμμορία των Υπέροχων Πέντε αποκαλύπτουν το μύθο των τριών από τους μεγαλύτερους ήρωες του Κουνγκ Φου, του Δάσκαλου Ρινόκερου, του Δάσκαλου Βόδι, και του Δάσκαλου Κροκόδειλου. (23 λεπτά) (Ηλικία: 4+)

Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά της Συμμορίας των Πέντε" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο πρέπει να διδάξει πολεμικές τέχνες σε μια τάξη από θορυβώδη λαγουδάκια, και αφηγείται ιστορίες για κάθε μέλος της Συμμορίας των Υπέροχων Πέντε. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)


Kung Fu Panda Holiday (2010)
"Οι Γιορτές του Κουνγκ Φου Πάντα" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο είναι ο οικοδεσπότης της χειμερινής γιορτής, στην οποία συγκεντρώνονται όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του "Kung Fu" και πρέπει να τη διοργανώσει με κάθε επισημότητα. Ο Πο θέλει να έχει και τον πατέρα του μαζί, όμως εκείνος είναι ανένδοτος και παραμένει στο εστιατόριο του, για τους μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν προσκληθεί σε κάποιο γεύμα τις μέρες των γιορτών. (21 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Τηλεοπτική Σειρά:

Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness (2011) 
"Κουνγκ Φου Πάντα: Η Σειρά" 
★★★★★★★★☆☆ 
Η τηλεοπτική σειρά από τη σειρά ταινιών Κουνγκ Φου Πάντα μας αφηγείται τις ασταμάτητες περιπέτειες του πάντα Πο καθώς εκπαιδεύεται, προστατεύει, μάχεται και διδάσκει, ως ο νεότερος ήρωας στην Κοιλάδα της Ειρήνης! (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)