Κουνγκ Φου Πάντα 2 (2011)Κουνγκ Φου Πάντα 2 (2011)

Κουνγκ Φου Πάντα 2 (2011)


Kung Fu Panda 2 (2011)
"Κουνγκ Φου Πάντα 2"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο ζει το όνειρό του ως μάστερ πια του Κουνγκ Φου και προστατεύει την Κοιλάδα της Ειρήνης μαζί με τη Συμμορία των Υπέροχων Πέντε. Ταυτόχρονα όμως, ο Άρχοντας Σεν, ένα τυραννικό παγώνι εκδιωγμένο από τους γονείς του λόγω της σκληρότητάς του, αναπτύσσει ένα μυστικό όπλο για να αφανίσει το Κουνγκ Φου και να κατακτήσει την Κίνα. Ο ίδιος, 20 χρόνια νωρίτερα, ήταν υπεύθυνος για μια δολοφονική επίθεση στο χωριό των φιλειρηνικών γιγάντιων πάντα, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει μια προφητεία, σύμφωνα με την οποία θα νικηθεί από έναν μαύρο και άσπρο πολεμιστή. (90 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τζένιφερ Γιου Νέλσον
Ηθοποιοί: Τζακ Μπλακ, Ντάστιν Χόφμαν, Αντζελίνα Τζολί, Γκάρι Όλντμαν, Τζάκι Τσαν, Λούσι Λιου, Σεθ Ρόγκεν

Η πρώτη συνέχεια της κωμικής περιπέτειας πολεμικών τεχνών Κουνγκ Φου Πάντα (2008) και 22η κινηματογραφική παραγωγή της DreamWorks Animation διατηρεί τη συναρπαστική ατμόσφαιρα της προηγούμενης, ενώ αφηγείται μια ακόμα πιο απολαυστική και συγκινητική ιστορία.

Η σχεδιάστρια και φαν των πολεμικών τεχνών Τζένιφερ Γιου Νέλσον ανέλαβε τη σκηνοθεσία της ταινίας Κουνγκ Φου Πάντα 2 (2011) και έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που σκηνοθέτησε μόνη της ταινία κινουμένων σχεδίων για ένα από τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ.

Όπως και η πρώτη ταινία έτσι και αυτή αναδείχθηκε στην πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία κινουμένων σχεδίων της χρονιάς της. Επιπλέον, υπήρξε υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, το οποίο κατέκτησε το Rango (2011).

Οπτικά, τα βελτιωμένα γραφικά ευχαριστούν με την υψηλή τους ποιότητα, τις εντυπωσιακές ακολουθίες μάχης και τους ονειρικούς ασιατικούς τους τόνους, τους οποίους ακολουθεί και η μουσική επένδυση των Χανς Ζίμμερ και Τζον Πάουελ. Η μουσική αν και διαθέτει κάποιες νέες συνθέσεις, αποτελεί κυρίως μια πιο θορυβώδη επανάληψη των θεμάτων που είχαν δημιουργήσει οι δύο συνθέτες για την πρώτη ταινία.

Στο συναρπαστικό ταξίδι του ήρωα προς την αυτοολοκλήρωση το πρώτο βήμα, και θέμα της προηγούμενης ταινίας, ήταν να ξεπεράσει την αυτοαμφισβήτηση, ώστε να συνειδητοποιήσει τη δύναμή και τις δυνατότητές του. Σε αυτό το κεφάλαιο, ο Πο καλείται να κάνει το επόμενο βήμα και να κατακτήσει την εσωτερική ειρήνη. Όταν βρίσκει μέσα του γαλήνη και ηρεμία, αυτές όχι μόνο τον μετατρέπουν σε έναν μεγαλοπρεπή και επιβλητικό χαρακτήρα, αλλά εξασφαλίζουν και μια επική κλιμάκωση που προκαλεί δέος.

Η ταινία προσφέρει βαθιά μηνύματα για την οικογένεια, τη φιλία, την αφοσίωση και την αποφασιστικότητα. Καθώς ο Πο ανακαλύπτει το παρελθόν του και πως έφτασε να υιοθετηθεί από τον κύριο Πινγκ, η ιστορία γίνεται ιδιαίτερα συναισθηματική και κάποιες στιγμές δραματική. Η άφθονη δράση περιλαμβάνει μάχες σώμα με σώμα, εκρήξεις, καταδιώξεις και χρήση όπλων.Προηγούμενη Ταινία:

"Κουνγκ Φου Πάντα"
★★★★★★★★★☆
Ο Πο, ένα ενθουσιώδες και εγκάρδιο μα αδέξιο πάντα, είναι μεγάλος θαυμαστής των πολεμικών τεχνών και ιδιαίτερα των Υπέροχων Πέντε, των ηρωικών πολεμιστών Κουνγκ Φου που μαθητεύουν υπό τον Δάσκαλο Σίφου. Ο Πο αποκτά την ευκαιρία να μάθει Κουνγκ Φου δίπλα στα ινδάλματά του, όταν ο σοφός δημιουργός του Κουνγκ Φου, ο Μεγάλος Δάσκαλος Ούγκγεϊ, τον επιλέγει ως τον πολεμιστή που θα εκπληρώσει μια αρχαία προφητεία. Η επιλογή αυτή αμφισβητείται από όλους τους μαθητές και τον ίδιο τον Πο, ο οποίος... (Περισσότερα)


Συνέχεια:


"Κουνγκ Φου Πάντα 3"
★★★★★★★★☆☆
Καθώς ο Μάστερ Σίφου προσπαθεί να βρει το Τσι του, τη ζωτική εσωτερική του ενέργεια, τη θέση του ως Δάσκαλος των Υπέροχων Πέντε αναλαμβάνει ο Πο, ο οποίος ταυτόχρονα επανασυνδέεται απροσδόκητα με τον χαμένο βιολογικό του πατέρα. Παράλληλα, ο Κάι, ένας υπερφυσικός πολεμιστής ταύρος κλέβει το Τσι των δασκάλων Κουνγκ Φου, ξεκινώντας από αυτούς που έχουν περάσει στο κόσμο των πνευμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Δάσκαλου Ούγκγεϊ. Τότε, ο Πο επιστρέφει στη γενέτειρά του, τον μυστικό... (Περισσότερα)Μικρού Μήκους:

Kung Fu Panda: Secrets of the Masters (2011)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά των Μεγάλων Δασκάλων" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο και η Συμμορία των Υπέροχων Πέντε αποκαλύπτουν το μύθο των τριών από τους μεγαλύτερους ήρωες του Κουνγκ Φου, του Δάσκαλου Ρινόκερου, του Δάσκαλου Βόδι, και του Δάσκαλου Κροκόδειλου. (23 λεπτά) (Ηλικία: 4+)

Kung Fu Panda: Secrets of the Furious Five (2008)
"Κουνγκ Φου Πάντα: Τα Μυστικά της Συμμορίας των Πέντε" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο πρέπει να διδάξει πολεμικές τέχνες σε μια τάξη από θορυβώδη λαγουδάκια, και αφηγείται ιστορίες για κάθε μέλος της Συμμορίας των Υπέροχων Πέντε. (25 λεπτά) (Ηλικία: 4+)


Kung Fu Panda Holiday (2010)
"Οι Γιορτές του Κουνγκ Φου Πάντα" 
★★★★★★★★☆☆ 
Ο Πο είναι ο οικοδεσπότης της χειμερινής γιορτής, στην οποία συγκεντρώνονται όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του "Kung Fu" και πρέπει να τη διοργανώσει με κάθε επισημότητα. Ο Πο θέλει να έχει και τον πατέρα του μαζί, όμως εκείνος είναι ανένδοτος και παραμένει στο εστιατόριο του, για τους μοναχικούς ανθρώπους που δεν έχουν προσκληθεί σε κάποιο γεύμα τις μέρες των γιορτών. (21 λεπτά) (Ηλικία: 4+)Τηλεοπτική Σειρά:

Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness (2011) 
"Κουνγκ Φου Πάντα: Η Σειρά" 
★★★★★★★★☆☆ 
Η τηλεοπτική σειρά από τη σειρά ταινιών Κουνγκ Φου Πάντα μας αφηγείται τις ασταμάτητες περιπέτειες του πάντα Πο καθώς εκπαιδεύεται, προστατεύει, μάχεται και διδάσκει, ως ο νεότερος ήρωας στην Κοιλάδα της Ειρήνης! (22 λεπτά) (Ηλικία: 4+)