Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (2009)Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (2009)

Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (2009)


Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
"Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων"
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς ο Μάνι και η Έλλι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο μέλλοντας πατέρας προσπαθεί να εξασφαλίσει πως όλα θα είναι τέλεια για την άφιξη του μωρού, ενώ ο Ντιέγκο και ο Σιντ δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους στο νέο σχήμα του κοπαδιού. Όταν ο Σιντ προσπαθεί να υιοθετήσει τρία αυγά δεινοσαύρου, η μητέρα τους εμφανίζεται και τον παίρνει μαζί της σε ένα σπήλαιο που οδηγεί κάτω από τον πάγο. Οι φίλοι του σπεύδουν να τον σώσουν και εκεί ανακαλύπτουν έναν χαμένο κόσμο, ο οποίος κατοικείται από δεινόσαυρους που επιβίωσαν την εξαφάνιση του είδους τους. (94 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνια, Μάικ Θερμάγιερ
Ηθοποιοί: Ρέι Ρομάνο,Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Σάιμον Πεγκ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζος Πεκ, Κουίν Λατίφα


Το τρίτο μέρος του κωμικού και περιπετειώδους franchise Η Εποχή των Παγετώνων των Blue Sky Studios, εξιστορεί μια απλή σε πλοκή περιπέτεια του ασυνήθιστου προϊστορικού κοπαδιού, την οποία πλαισιώνει με συχνή και έντονη δράση, θεαματικά τρισδιάστατα στοιχεία και σωματική κωμωδία.

Η γεμάτη ενέργεια μουσική επένδυση του Τζον Πάουελ συμβάλει στη δημιουργία μιας ανάλαφρης ατμόσφαιρας, προσφέροντας ταυτόχρονα και κάποια ευχάριστα επικά και συναισθηματικά θέματα.

Τα λευκά τοπία των προηγούμενων ταινιών αντικαθίστανται ευχάριστα από τη ζεστή χρωματική παλέτα του τροπικού υπόγειου κόσμου. Η προϊστορική ζούγκλα επιδεικνύει εντυπωσιακά φυσικά τοπία, όπως μια ημιδιάφανη οροφή από πάγο, κολοσσιαίες βραχώδεις κολώνες, ουράνιους καταρράκτες, ποτάμια λάβας, πυκνά δάση με γιγάντια βλάστηση, αλλά και επιβλητικούς κατοίκους.

Καθώς η ιστορία εξετάζει τις συναισθηματικές αλλαγές που επιφέρει στα μέλη της αντισυμβατικής οικογένειας η επικείμενη άφιξη του μωρού των δύο μαμούθ, τα μηνύματα της επικεντρώνονται στην ομαδικότητα, στην αφοσίωση και στην αποδοχή νέων μελών σε μια ήδη συγκροτημένη ομάδα.

Η Έλλι εμφανίζεται πιο ώριμη, λογική και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αντίθετα, ο Μάνι καταλαμβάνεται από τον φόβο πως ο κόσμος είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος για το μωρό. Ο Ντιέγκο νιώθει πως η οικογενειακή ζωή τον έχει μαλακώσει, ενώ ο Σιντ επιθυμεί να δημιουργήσει και αυτός τη δική του οικογένεια.

Η ξέφρενη δράση είναι ακόμα πιο έντονη από ότι στις προηγούμενες ταινίες. Κάποιοι γιγάντιοι δεινόσαυροι που κυνηγούν τους ήρωες μπορεί να προκαλέσουν αγωνία στα μικρότερα παιδιά. Τα περισσότερα αστεία είναι χονδροειδή και βασίζονται σε καρτουνίστικη βία, επώδυνες καταστάσεις και σεξουαλικά υπονοούμενα. Παράλληλα μέσα από κλισέ καταστάσεις διαιωνίζονται αρνητικά στερεότυπα για το γυναικείο φύλο.Προηγούμενες Ταινίες:

Ice Age (2002)
"Η Εποχή των Παγετώνων"
★★★★★★★☆☆☆
Στην αρχή της εποχής των παγετώνων, τα προϊστορικά ζώα μεταναστεύουν προς τον νότο για να απομακρυνθούν από το ψύχος. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Μάνι, ένα μοναχικό μαμούθ και ο Σιντ, ένας πολυλογάς βραδύποδας που ακολουθεί τον Μάνι αποζητώντας παρέα και προστασία. Όταν ο σμιλόδοντας τίγρης Σότο επιτίθεται με την αγέλη του σε μια ομάδα ανθρώπων, μία μητέρα λίγο πριν πεθάνει εμπιστεύεται το μωρό της στον Μάνι. Εκείνος αναλαμβάνει να επιστρέψει το μωρό στον πατέρα του, ενώ ο Ντιέγκο, ένας... (Περισσότερα)


"Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς βλέπουν τους πάγους να λιώνουν, ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι η εποχή των παγετώνων φτάνει στο τέλος της και ξεκινούν ένα νέο ταξίδι για την απέναντι πλευρά της τεράστιας κοιλάδας, όπου ελπίζουν πως θα βρουν καταφύγιο από την επικείμενη πλημμύρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο Μάνι ανακαλύπτει με ανακούφιση πως τελικά δεν είναι ο τελευταίος του είδους του όπως πίστευε, καθώς συναντά την Έλλι, ένα θηλυκό μαμούθ που πιστεύει πως είναι ένα πόσουμ, όπως τα άτακτα, θετά αδέλφια... (Περισσότερα)


Συνέχειες:

Ice Age: Continental Drift (2012)
"Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν η υπερήπειρος Παγγαία σπάει βίαια σε μικρότερα κομμάτια, ο Μάνι, ο Ντιέγκο, ο Σιντ και η γιαγιά του διαχωρίζονται από το υπόλοιπο κοπάδι και παγιδευμένοι πάνω σε ένα κινούμενο κομμάτι πάγου παρασύρονται μακριά από τη στεριά και προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν. Παράλληλα, η Έλλι μαζί με τα αδέλφια της Κας και Έντι και την έφηβη κόρη της Ροδακινιά (Peaches), έχουν παραμείνει στην ξηρά και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο από τις επικίνδυνες φυσικές καταστροφές και να συναντήσουν τους ναυαγούς σε... (Περισσότερα)


Ice Age: Collision Course (2016)
"Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Προσπαθώντας να θάψει το βελανίδι του, ο Σκρατ ενεργοποιεί άθελά του έναν παγωμένο ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος τον μεταφέρει στο διάστημα και πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που θέτουν χιλιάδες αστεροειδείς σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Τα μέλη του προϊστορικού κοπαδιού αναζητώντας μια λύση ώστε να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή ξεκινούν ένα ταξίδι, το οποίο τους οδηγεί σε μια ουτοπική χώρα, τη Γεωτοπία. Τον εκθαμβωτικό αυτόν κόσμο κατοικούν ζώα, τα οποία παραμένουν για πάντα νέα και η πηγή της... (Περισσότερα)


Μικρού Μήκους:

Gone Nutty (2002)
★★★★★★☆☆☆☆
Ταινία μικρού μήκους όπου ο προϊστορικός σκίουρος, Σκρατ, προσπαθεί να τοποθετήσει ένα τελευταίο βελανίδι σε έναν τεράστιο και πολύ τακτοποιημένο σωρό, αλλά εκείνο έχει άλλη άποψη. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

  
No Time for Nuts (2006)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Σκρατ βρίσκει μια μηχανή του χρόνου και μεταφέρεται σε διάφορες χρονικές στιγμές, καταδιώκοντας το αγαπημένο του βελανίδι. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


  
Surviving Sid (2008)
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες ταινίες μικρού μήκους από τη σειρά Εποχή των Παγετώνων που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Σκρατ, αυτή η τρίτη ταινία επικεντρώνεται στον Σιντ καθώς προσπαθεί να ηγηθεί μιας μικρής ομάδας παιδιών που κάνουν κάμπινγκ. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)
"Η Εποχή Των Παγετώνων: Χριστούγεννα Μαμούθ" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Σιντ καταστρέφει καταλάθος την αγαπημένη πέτρα του Μάνι. Ο Μάνι αναστατώνεται τόσο που λέει στον Σιντ ότι μπήκε στη λίστα των άτακτων του Άι Βασίλη. Τότε, τα νεαρότερα μέλη της "αγέλης" αποφασίζουν να πάνε στο Βόρειο Πόλο, να βρουν τον Άι Βασίλη και να διορθώσουν την κατάσταση. (26 λεπτά) (Ηλικία: 6+)