Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (2009)

Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (2009)


Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (2009)


  

Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των ΔεινοσαύρωνIce Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
★★★★★★☆☆
Καθώς ο Μάνι και η Έλλι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο Ντιέγκο και ο Σιντ δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους στο νέο σχήμα του κοπαδιού. Όταν ο Σιντ προσπαθεί να υιοθετήσει τρία αυγά δεινοσαύρου, η μητέρα τους εμφανίζεται και τον παίρνει μαζί της σε ένα σπήλαιο που οδηγεί κάτω από τον πάγο. Οι φίλοι του σπεύδουν να τον σώσουν και εκεί ανακαλύπτουν έναν χαμένο κόσμο, ο οποίος κατοικείται από δεινόσαυρους που επιβίωσαν την εξαφάνιση του είδους τους. (94 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθέτες: Κάρλος Σαλντάνια, Μάικ Θερμάγιερ
Ηθοποιοί: Ρέι Ρομάνο,Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Σάιμον Πεγκ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζος Πεκ, Κουίν Λατίφα

Το τρίτο μέρος του κωμικού και περιπετειώδους franchise Η Εποχή των Παγετώνων εξιστορεί μια απλή σε πλοκή περιπέτεια του ασυνήθιστου προϊστορικού κοπαδιού, την οποία πλαισιώνει με άφθονη δράση και θεαματικά τρισδιάστατα στοιχεία.

Η διασκεδαστική και γεμάτη ενέργεια μουσική επένδυση συμβάλει στη δημιουργία μιας ανάλαφρης ατμόσφαιρας, προσφέροντας ταυτόχρονα και κάποια ευχάριστα επικά και συναισθηματικά θέματα.

Τα λευκά τοπία των προηγούμενων ταινιών αντικαθιστώνται από τη ζεστή χρωματική παλέτα του τροπικού υπόγειου κόσμου. Η προϊστορική ζούγκλα επιδεικνύει εντυπωσιακά φυσικά τοπία όπως μια ημιδιάφανη οροφή από πάγο, κολοσσιαίες βραχώδεις κολώνες, ουράνιους καταρράκτες, ποτάμια λάβας, πυκνά δάση με γιγάντια βλάστηση αλλά και επιβλητικούς κατοίκους.

H ιστορία εξετάζει τις συναισθηματικές αλλαγές που επιφέρει στα μέλη της αντισυμβατικής οικογένειας, η επικείμενη άφιξη του μωρού. Η Έλλι δείχνει πιο ώριμη και λογική, ο Μάνι φοβάται πως ο κόσμος είναι πολύ ένα επικίνδυνο μέρος για το μωρό, ο Ντιέγκο νιώθει πως η οικογενειακή ζωή τον έχει μαλακώσει, ενώ ο Σιντ επιθυμεί να δημιουργήσει και αυτός τη δική του οικογένεια.

Η δράση είναι ακόμα πιο έντονη από ότι στις προγενέστερες ταινίες ενώ κάποιοι από τους γιγάντιους δεινόσαυρους κυνηγούν τους ήρωες και προκαλούν αγωνία. Αρκετά από τα αστεία βασίζονται σε καρτουνίστικη βία, ενήλικα υπονοούμενα και κάποια στερεότυπα. 


Προηγούμενες Ταινίες:


Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Η Εποχή των ΠαγετώνωνIce Age (2002)
"Η Εποχή των Παγετώνων" 
★★★★★★★☆☆☆
Πριν από είκοσι χιλιάδες χρόνια, στην αρχή της εποχής των παγετώνων, τα προϊστορικά ζώα της Γης μεταναστεύουν μαζικά προς τον νότο για να αποφύγουν το ψύχος. Ανάμεσά τους τρία παλαιολιθικά θηλαστικά, ο Μάνι, ένα σοβαρό μαμούθ, ο Σιντ, ένας πολυλογάς γιγάντιος βραδύποδας και ο Ντιέγκο, ένας παραπλανητικός τίγρης συνεργάζονται, με σκοπό να επιστρέψουν ένα χαμένο ανθρώπινο μωρό στον πατέρα του. (81 λεπτά) (Ηλικία: 7+) Περισσότερα...

"Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη" 
★★★★★★☆☆
Καθώς βλέπουν τους πάγους να λιώνουν, ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι η εποχή των παγετώνων φτάνει στο τέλος της και ξεκινούν ένα νέο ταξίδι για την άλλη άκρη της κοιλάδας, όπου ελπίζουν πως θα βρουν καταφύγιο από την επικείμενη πλημμύρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Μάνι ανακαλύπτει με ανακούφιση πως δεν είναι ο τελευταίος του είδους του, όταν έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με ένα γλυκό θηλυκό μαμούθ που νομίζει πως είναι πόσουμ. (91 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...
Συνέχειες:


Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (2012)Ice Age: Continental Drift (2012)
"Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων" 
★★★★★☆☆☆☆
Όταν η υπερήπειρος Παγγαία σπάει βίαια σε μικρότερα κομμάτια, ο Μάνι, ο Ντιέγκο, ο Σιντ και η γιαγιά του διαχωρίζονται από το υπόλοιπο κοπάδι και παγιδευμένοι πάνω σε ένα κινούμενο κομμάτι πάγου παρασύρονται μακριά από τη στεριά. Ταυτόχρονα, η Έλλι μαζί με τα αδέλφια και την κόρη της, παραμένουν στη γη προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο από τις φυσικές καταστροφές και να συναντήσουν τους ναυαγούς σε μια μακρινή φυσική γέφυρα. (88 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...
Η Εποχή των Παγετώνων 5 (2016)Ice Age: Collision Course (2016)
"Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης
★★★★★☆☆☆☆
Ο Σκρατ ενεργοποιεί άθελά του έναν παγωμένο ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος τον μεταφέρει στο διάστημα και πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που θέτουν πολλούς αστεροειδείς σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Τα μέλη του προϊστορικού κοπαδιού αναζητώντας τη λύση που θα τους βοηθήσει να σώσουν τον πλανήτη, ξεκινούν ένα ταξίδι που τους οδηγεί σε μια ουτοπική χώρα, η οποία κατοικείται από ζώα που παραμένουν για πάντα νέα. (94 λεπτά) (Ηλικία: 6+) Περισσότερα...