Το Βιβλίο της Ζούγκλας (2016)



Το Βιβλίο της Ζούγκλας (2016)

Το Βιβλίο της Ζούγκλας (2016)


The Jungle Book (2016)
"Το Βιβλίο της Ζούγκλας"
★★★★★★★★☆☆
Όταν ο προστατευτικός μαύρος πάνθηρας Μπαγκίρα βρίσκει στη ζούγκλα ένα μικρό ορφανό αγόρι, το εμπιστεύεται στη φροντίδα μιας αγέλης λύκων, οι οποίοι το ονομάζουν Μόγλη. Το παιδί μεγαλώνει ευτυχισμένο ως ένα από τα κουτάβια της στοργικής λύκαινας Ράκσα, μέχρι που αναγκάζεται να αναζητήσει το χωριό των ανθρώπων για να βρει καταφύγιο από τον αιμοδιψή τίγρη Σιρ Χαν που τον θέλει νεκρό. Στο επικίνδυνο ταξίδι του, τον Μόγλη συνοδεύει ο Μπαγκίρα, ενώ το παιδί συναντά και νέους φίλους, ανάμεσά τους και τον εγκάρδιο αρκούδο Μπαλού. (105 λεπτά) (Ηλικία: 9+)
Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό
Ηθοποιοί: Νιλ Σέθι, Μπιλ Μάρεϊ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ίντρις Έλμπα, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Λουπίτα Νιόνγκο, Τζιανκάρλο Εσποσίτο, Κρίστοφερ Γουόκεν


Γεμάτη δράση και εξαιρετικές ερμηνείες ενός πολύ δυνατού καστ, αυτή η εκθαμβωτική περιπέτεια φαντασίας από την Disney Pictures βασίζεται στις κλασικές σύντομες ιστορίες του νεαρού Μόγλη του βραβευμένου με Νόμπελ Άγγλου συγγραφέα Ράντγιαρντ Κίπλιν. Ταυτόχρονα, Το Βιβλίο της Ζούγκλας (2016) του σκηνοθέτη Τζον Φαβρό αποτελεί διασκευή της ομώνυμης μουσικής ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1967, του Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Η υβριδική ταινία αποτελεί ένα μείγμα ζωντανής δράσης και φωτορεαλιστικών οπτικών εφέ, τα οποία εξέλιξαν την εφαρμογή γραφικών από υπολογιστή και αναγνωρίστηκαν μεταξύ άλλων βραβείων και με το αντίστοιχο Όσκαρ. Η παραγωγή εντυπωσιάζει με τα ψηφιακά, διαρκώς εναλλασσόμενα σκηνικά της μεγαλοπρεπούς ζούγκλας και τα πανέμορφα, αληθοφανή CGI ομιλούντα ζώα. Αν και γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε μια αποθήκη στο Λος Άντζελες, κατά την κυκλοφορία της αναφερόταν ως η πιο εκπληκτική οπτικά ταινία όλων των εποχών.

Η απολαυστική ορχηστρική επένδυση του Τζον Ντέμπνι με περιπετειώδη και επική διάθεση αναπτύσσει αρκετά από τα τζαζ μουσικά θέματα που έγραψε ο Τζορτζ Μπαρνς για το μιούζικαλ του 1967. Τα μοναδικά τρία τραγούδια της ταινίας, “The Bare Necessities,” “I Wan’na Be Like You” και “Trust in Me”, είναι νέες εκτελέσεις των κλασικών τραγουδιών από την ταινία κινουμένων σχεδίων.

Το νεαρό αγόρι μεγαλώνοντας στη ζούγκλα γνώρισε τα ζώα και τους νόμους της, ενώ δεν θυμάται τίποτα από τον κόσμο των ανθρώπων. Όταν μένει μόνος, για να μπορέσει να επιβιώσει παρά την έλλειψη ζωωδών ικανοτήτων, καταφεύγει στην επινόηση εφευρέσεων. Χρησιμοποιώντας αυτές τις δημιουργίες βρίσκει τον εαυτό. Παράλληλα, αποδεχόμενος την ανθρώπινη φύση του καταφέρνει να αντιμετωπίσει τον τυραννικό και αδίστακτο ανταγωνιστή.

Η ταινία περιέχει δυνατά και άμεσα μηνύματα για τη φιλία, το κουράγιο, την οικογένεια και τη συμμαχία. Όμως, είναι κατάλληλη για μεγαλύτερα παιδιά από ότι το animation του 1967, λόγω των άφθονων φοβιστικών σκηνών της με άγρια ​​ζώα, τα έξαφνα τρομακτικά στοιχεία, τις έντονες στιγμές αγωνίας και έναν αιφνιδιαστικό και θλιβερό θάνατο.