Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011)Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011)

Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011)


Ζουμπαίος και Ιουλιέτα (2011)Gnomeo & Juliet (2011)
"Ζουμπαίος και Ιουλιέτα"
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν η κ. Montague και ο κ. Capulet  απομακρύνονται από τους κήπους τους, οι αντίστοιχα Μπλε και Κόκκινοι πορσελάνινοι νάνοι τους ζωντανεύουν. Όπως και οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες τους, έτσι και τα έμψυχα διακοσμητικά τους απαξιώνουν συνεχώς ο ένας τον άλλο. Μια νύχτα, ο Μπλε Gnomeo (Ζουμπαίος) και η Κόκκινη Ιουλιέτα συναντιούνται για πρώτη φορά και όντας και οι δύο μεταμφιεσμένοι δεν αναγνωρίζουν την ταυτότητα του άλλου και ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Τα συναισθήματα τους παραμένουν ακόμα και όταν συνειδητοποιούν πως προέρχονται από αντίπαλα στρατόπεδα. (84 λεπτά) (Ηλικία: 6+) 
Σκηνοθεσία: Κέλι Άσμπερι
Ηθοποιοί: Τζέιμς ΜακΑβόι, 'Εμιλι Μπλαντ, Μάικλ Κέιν, Μάγκι Σμιθ, Τζέισον Στέιθαμ


Η μουσική διασκευή της κλασσικής ιστορίας αγάπης του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας από τον Γουίλιαμ Σαίξπηρ, αν και δεν φέρει την επωνυμία της Disney είναι μία ταινία της οποίας η παραγωγή ξεκίνησε και χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία και κυκλοφόρησε από τη θυγατρική της, την Touchstone Pictures, μια μονάδα που ξεκίνησε το 1984 με σκοπό να παράγει και να κυκλοφορεί ταινίες με πιο ενήλικο περιεχόμενο, ακατάλληλο να φέρει το σήμα Walt Disney. Η παραγωγή της ταινίας ολοκληρώθηκε από τη Βρετανική εταιρεία Rocket Pictures, την οποία ίδρυσε ο Έλτον Τζον το 1996.

Η ταινία, σκηνοθέτης της οποίας είναι ο Κέλι Άσμπερι, Story Artist του Toy Story (1995) και συν-σκηνοθέτης του Σρεκ 2 (2001), φέρει κοινά στοιχεία με τις δύο αυτές ταινίες, συνδυάζοντας την ιδέα ανθρωπόμορφων αντικειμένων που ζωντανεύουν της πρώτης και το πιο αγενές χιούμορ και τις αναφορές στην ποπ κουλτούρα της δεύτερης.

Το Gnomeo & Juliet λειτουργεί εξίσου ως αφιέρωμα στον Έλτον Τζον όσο και στον Σαίξπηρ, με το soundtrack του να αποτελείται από μερικά από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια του Βρετανού δημιουργού, συμπεριλαμβανομένων των “Bennie and the Jets,” “Don’t Go Breaking My Heart”, “I’m Still Standing” και “Your Song”.

Κύριο μήνυμα της ιστορίας, η οποία για χάρη των παιδιών έχει αίσιο τέλος, είναι ότι η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, ενώ επίσης σχολιάζεται ο παραλογισμός και η ματαιότητα της μάχης και του μίσους.

Η ρομαντική ιστορία των συμπαθητικών κεντρικών χαρακτήρων είναι γλυκιά και ευχάριστη, όμως πλαισιώνεται από επιφανειακούς χαρακτήρες που προσφέρουν ανόητο χιούμορ και περιττές σεξουαλικές αναφορές. Η ταινία περιλαμβάνει συχνές σκηνές έντονης δράσης και καταστροφών. Όπως και στο πρωτότυπο έργο, ο Τιβάλδος είναι ευέξαπτος και εκδικητικός και αν και δεν σκοτώνει, προξενεί ανεπανόρθωτη ζημιά στον καλύτερο φίλο του κεντρικού ήρωα. Ένας νάνος σπάει σε κομμάτια, ένας άλλος φαίνεται να έχει συνθλιφτεί από ένα φορτηγό και στην κορύφωση της μάχης για μια παρατεταμένη σκηνή οι κεντρικοί ήρωες φαίνεται πως έχουν καταστραφεί.

Συνέχεια:

Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes (2018)
"Σέρλοκ Ζουμπόμς"
★★★★★☆☆☆☆☆
Η κυρία Montague και ο κύριος Capulet είναι πλέον ζευγάρι και μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι στο Λονδίνο μαζί με τα κεραμικά διακοσμητικά των κήπων τους. Εκεί, ο Λόρδος Redbrick και η Λαίδη Bluebury ανακοινώνουν την απόφασή τους να αποσυρθούν ως ηγέτες της ομάδας τους και ονομάζουν διαδόχους τους τα παιδιά τους Gnomeo και Juliet. Επιστρέφοντας στον κήπο τους μετά από μια σύντομη περιπέτεια, ο Gnomeo και η Juliet ανακαλύπτουν πως οι φίλοι τους λείπουν και συνεργάζονται με τον Sherlock και τον Δρ Watson για να λύσουν... (Περισσότερα)