Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (2008)Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (2008)

Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (2008)


Journey to the Center of the Earth (2008)
"Ταξίδι στο Κέντρο της Γης" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο επιστήμονας Τρέβορ Άντερσον, ο ανιψιός του, Σον και η οδηγός τους Χάνα οδηγούνται στα βάθη της γης και ανακαλύπτουν έναν πρωτόγνωρο κόσμο. (93 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Έρικ Μπρέβιγκ
Ηθοποιοί: Μπρένταν Φρέιζερ, Τζος Χάτσερσον, Ανίτα Μπρίεμ, Σεθ Μέγιερς, Τζέιν Γουίλερ, Φρανκ Φοντέιν Η ταινία μεγάλου μήκους Ταξίδι στο Κέντρο της Γης και η συνέχεια της με τίτλο Ταξίδι 2: το Μυστηριώδες Νησί, βασίζονται στο κλασσικό βιβλίο φαντασίας του Ιουλίου Βερν.

Συνολικά, πρόκειται για δύο φιλικές προς όλη την οικογένεια, περιπέτειες - ακόμα και με τις συχνές και έντονες καταδιώξεις, τις επιθέσεις τεράτων και δεινοσαύρων, και τις πολλές "κάπως τρομακτικές" στιγμές. Οι ταινίες διαθέτουν ισχυρούς, θετικούς χαρακτήρες - συμπεριλαμβανομένων νεαρών γυναικών που μπορούν να φροντίσουν μόνες τους τους εαυτό τους - και όμορφες, συναισθηματικές οικογενειακές στιγμές.

Αν και τα γραφικά και τα ειδικά 3D εφέ είναι εντυπωσιακά και τελευταίας τεχνολογίας, οι ταινίες κατορθώνουν να αποτελούν δύο σπάνια (και πολύ ευχάριστα) παλιομοδίτικες οικογενειακές περιπέτειες φαντασίας.


Συνέχεια:

Journey 2: The Mysterious Island (2012)
"Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί" 
★★★★★★☆☆☆☆
Ο νεαρός Σον Άντερσον αναζητά με τον πατριό του, τον τυχοδιώκτη παππού του, σε ένα εξωτικό νησί που δεν υπάρχει σε κανένα χάρτη. (94 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Μπραντ Πέιτον
Ηθοποιοί: Τζος Χάτσερσον, Ντουέιν Τζόνσον, Μάικλ Κέιν, Βανέσα Χιούτζενς, Λούις Γκάζμαν, Κριστίν Ντέιβις