Ο Ποντικομικρούλης (1999-2005)



Ο Ποντικομικρούλης (1999) 

Ο Ποντικομικρούλης (1999)


Stuart Little (1999) 
"Ο Ποντικομικρούλης"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο νέος υιοθετημένος γιος της οικογένειας Λιτλ είναι ένας πανέξυπνος, καλόκαρδος ποντικός, ο Στούαρτ, ο οποίος μιλά σαν άνθρωπος. Ο μόνος που δεν χαίρεται για την ερχομό του νέου μέλους είναι ο γάτος της οικογένειας, ο Σνόουμπελ. (84 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Ρομπ Μίνκοφ
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζέι Φοξ, Τζίνα Ντέιβις, Χιου Λόρι, Τζόναθαν Λιπνίκι 



Η σειρά ταινιών Ο Ποντικομικρούλης, η οποία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1945 του Αμερικανού συγγραφέα Έλγουιν Μπρουκς Γουάιτ, αποτελείται από δύο κινηματογραφικές ταινίες μεγάλου μήκους με ζωντανούς ηθοποιούς, από μια συνέχεια κινουμένων σχεδίων, η οποία κυκλοφόρησε απευθείας σε DVD και από μία τηλεοπτική σειρά.

Οι ταινίες αφηγούνται την ιστορία μιας οικογένειας της οποίας ο υιοθετημένος γιος είναι ένα ποντίκι. Όλη η σειρά είναι γεμάτη θετικά μηνύματα και κατάλληλη για μικρά παιδιά, και ιδίως η πρώτη ταινία είναι μια καλή πρόταση για όλη την οικογένεια. Ο Στιούαρτ, ο οποίος δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου με γραφικά από υπολογιστή δένει απόλυτα στη ζωντανή δράση. Στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Ρομπ Μίνκοφ (Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, Ο Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν) και στο σενάριο ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, του οποίου η ιστορία δεν υποτιμά τα παιδιά και περιέχει κάποιες γνήσιες ιδέες για την αδελφική αντιπαλότητα, τον φόβο της αποτυχίας, και την οικογένεια.


Επόμενες Ταινίες:

Stuart Little 2 (2002)
"Ο Ποντικομικρούλης 2"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Στιούαρτ και ο Σνόουμπελ ζουν μια νέα περιπέτεια όταν διασχίζουν την πόλη για να σώσουν μια ολοκαίνουρια φτερωτή φίλη. (77 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Ρομπ Μίνκοφ
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζέι Φοξ, Τζίνα Ντέιβις, Χιου Λόρι, Τζόναθαν Λιπνίκι 




Stuart Little 3: Call of the Wild (2005) 
"Ο Ποντικομικρούλης 3: Περιπέτεια στο Δάσος" 
★★★★★★☆☆☆☆ 
Η οικογένεια Λιτλ ξεκινούν για κάμπινγκ κοντά στη λίμνη Γκάρλαντ. Εν τω μεταξύ, στο δάσος ένα "θηρίο" απειλεί τα ζώα για να της πηγαίνουν τροφή κάθε βράδυ. (72 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Αούντου Πάντεν
Ηθοποιοί: Μάικλ Τζέι Φοξ, Τζίνα Ντέιβις, Τσαρλς Άντλερ, Γουέιν Μπρέιντι




Τηλεοπτική Σειρά:

Stuart Little: The Series (2003) 
"Ο Ποντικομικρούλης: Η Σειρά" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, η οποία βασίζεται στους χαρακτήρες της σειράς ταινιών Ο Ποντικομικρούλης. (30 λεπτά) (Ηλικία: 6+)