Μάγια η Μέλισσα: Η Ταινία (2015)Μάγια η Μέλισσα: Η Ταινία (2015)"Μάγια η Μέλισσα: Η Ταινία" 
★★★★★★☆☆☆☆
Η Μάγια είναι ένα μωρό μέλισσα, που θέλει να δει τη ζωή πέρα από την κυψέλη και να συναναστραφεί και με άλλα έντομα, κάτι που οι περισσότερες μεγαλύτερες μέλισσες δεν εγκρίνουν. (89 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 
Σκηνοθεσία: Άλεξ Στάντερμαν
Ηθοποιοί: Κόντι Σμιτ - ΜακΦι, Νόα Τέιλορ, Ρίτσαρντ ΡόξμπουρχΗ ταινία μεγάλου μήκους και οι τηλεοπτικές σειρές κινουμένων σχεδίων βασίζονται στο παιδικό βιβλίο με τίτλο Οι περιπέτειες της Μάγια της Μέλισσας, από τον Γερμανό συγγραφέα Βάλντεμαρ Μπόνσελς, το οποίο δημοσιεύτηκε το 1912.

Η Μάγια είναι ένας γλυκός, περίεργος και έξυπνος χαρακτήρας που αμφισβητεί (και σπάει) τους κανόνες, αλλά μόνο και μόνο επειδή πραγματικά πιστεύει ότι οι μέλισσες θα ζούσαν καλύτερα αν προσέγγιζαν φιλικά - αντί να ανταγωνίζονται - τα υπόλοιπα έντομα. Η ιστορία λειτουργεί σε πολλά επίπεδα, ακόμη και αν οι νεότεροι των θεατών δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως όλα τα μηνύματα από την πρώτη προβολή.


Τηλεοπτικές Σειρές:


Mitsubachi Maya no Βoken (1975)
"Μάγια, η Μέλισσα" 
★★★★★★★☆☆☆
Στην αγαπημένη άνιμε σειρά κινουμένων σχεδίων της δεκαετίας του '70 ακολουθούμε τη νεαρή μέλισσα Μάγια και τους φίλους της καθώς ζουν περιπέτειες μέσα και έξω από την κυψέλη. (30 λεπτά) (Ηλικία: 3+)
Maya the Bee (2012)
"Μάγια, η Μέλισσα" 
★★★★★★★☆☆☆
Οι νέες, επικές περιπέτειες της μικρής μέλισσας με τη μεγάλη καρδιά! (13 λεπτά) (Ηλικία: 3+)