Χόρτον (2008)Χόρτον (2008)

Χόρτον (2008)


Horton Hears a Who! (2008)
"Χόρτον"
★★★★★★★☆☆☆
Ο Χόρτον, ένας ξένοιαστος και ευγενικός ελέφαντας, προσπαθεί να σώσει έναν μικροσκοπικό κόσμο που βρίσκεται πάνω σ' ένα λουλούδι. (86 λεπτά) (Ηλικία: 4+) 
Σκηνοθεσία: Τζίμι Χέιγουορντ, Στιβ Μαρτίνο
Ηθοποιοί: Τζιμ Κάρεϊ, Στιβ Καρέλ, Σεθ Ρόγκεν, Ντέιν Κουκ, Τζέιμι Πρέσλι, Νταν Φόγκλερ, Κάρολ Μπερνέτ Η κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους του 2008 και η ταινία μικρού μήκους που κυκλοφόρησε το 1970 με τίτλο Χόρτον, βασίζονται στο αγαπημένο, παιδικό, εικονογραφημένο βιβλίο με τον ίδιο τίτλο, του Αμερικανού συγγραφέα Δρ. Σους (Λόραξ, Γκριντς, Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων, Ένας Γάτος με Καπέλο).

Και οι δύο ταινίες, είναι οπτικά εντυπωσιακές, με πανέμορφα χρώματα και γρήγορο ρυθμό. Επιπλέον, ιδιαίτερα αναζωογονητικό είναι το ισχυρό θετικό μήνυμα της ιστορίας. Ο Χόρτον παραμένει σταθερά εστιασμένος στην υπόσχεσή του να προστατεύσει τους Χους γιατί πιστεύει στην εγγενή αξία όλων των πλασμάτων. Αυτό είναι μια δυνατή - και δύσκολη - έννοια για να κατανοήσουν τα πολύ μικρά παιδιά, αλλά με κάποιο τρόπο ο Δρ. Σους κάνει το μάθημα τόσο προσιτό όσο και διασκεδαστικό.


Μικρού Μήκους:

Horton Hears a Who! (1970)
"Χόρτον" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Χόρτον, ο ευγενικός και αμέριμνος ελέφαντας αγωνίζεται να προστατεύσει μια μικροσκοπική κοινότητα από τους γείτονές του, οι οποίοι αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει. (26 λεπτά) (Ηλικία: 4+)