Χόρτον (2008)

Χόρτον (1970-2008)

 

Χόρτον (2008)
Η κωμική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους του 2008 και η ταινία μικρού μήκους που κυκλοφόρησε το 1970 με τίτλο Χόρτον, βασίζονται στο αγαπημένο, παιδικό, εικονογραφημένο βιβλίο με τον ίδιο τίτλο, του Αμερικανού συγγραφέα Δρ. Σους (Λόραξ, Γκριντς, Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων, Ένας Γάτος με Καπέλο).

Και οι δύο ταινίες, είναι οπτικά εντυπωσιακές, με πανέμορφα χρώματα και γρήγορο ρυθμό. Επιπλέον, ιδιαίτερα αναζωογονητικό είναι το ισχυρό θετικό μήνυμα της ιστορίας. Ο Χόρτον παραμένει σταθερά εστιασμένος στην υπόσχεσή του να προστατεύσει τους Χους γιατί πιστεύει στην εγγενή αξία όλων των πλασμάτων. Αυτό είναι μια δυνατή - και δύσκολη - έννοια για να κατανοήσουν τα πολύ μικρά παιδιά, αλλά με κάποιο τρόπο ο Δρ. Σους κάνει το μάθημα τόσο προσιτό όσο και διασκεδαστικό.

Αξιολάτρευτες, διασκεδαστικές ταινίες κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο!


Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες ΧόρτονHorton Hears a Who! (2008)
"Χόρτον"
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Χόρτον, ένας ξένοιαστος και ευγενικός ελέφαντας, προσπαθεί να σώσει έναν μικροσκοπικό κόσμο που βρίσκεται πάνω σ' ένα λουλούδι. (86 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Σκηνοθέτες: Τζίμι Χέιγουορντ, Στιβ Μαρτίνο
Ηθοποιοί: Τζιμ Κάρεϊ, Στιβ Καρέλ, Σεθ Ρόγκεν, Ντέιν Κουκ, Τζέιμι Πρέσλι, Νταν Φόγκλερ, Κάρολ Μπερνέτ 


Horton Hears a Who! (1970)
"Χόρτον"
★★★★★★★
Ο Χόρτον, ο ευγενικός και αμέριμνος ελέφαντας αγωνίζεται να προστατεύσει μια μικροσκοπική κοινότητα από τους γείτονές του, οι οποίοι αρνούνται να πιστέψουν ότι υπάρχει. (26 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας: