Μπαμπούλες (2001)Μπαμπούλες (2001)

Μπαμπούλες (2001)

Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Μπαμπούλας Α.Ε.Monsters, Inc. (2001)
"Μπαμπούλας Α.Ε."
★★★★★★★★★★ 
Οι Μπαμπούλες παράγουν ενέργεια για την πόλη τους τρομάζοντας παιδιά, αλλά οι ίδιοι τρομάζουν στην ιδέα να μολυνθούν από τα παιδιά. Όταν η γλυκύτατη Μπου εισβάλλει στην πόλη τους ο Τζέιμς και Μάικ βλέπουν τον κόσμο τους με άλλο μάτι. Άλλη μία επιτυχημένη συνεργασία των στούντιο Disney και Pixar. (92 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Σκηνοθεσία: Πιτ Ντόκτερ
Ηθοποιοί: Τζον Γκούντμαν, Μπίλυ Κρίσταλ, Στιβ Μπουσέμι, Μαίρη Γκιμπς


Η σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων με τίτλο "Μπαμπούλες" από την Pixar σε συνεργασία με τα στούντιο της Disney αποτελείται έως τώρα από δύο ταινίες μεγάλου μήκους και δύο ταινίες μικρού μήκους.

Όλες οι ταινίες είναι άκρως απολαυστικές και είναι φτιαγμένες από το ίδιο μείγμα χιούμορ, συναισθήματος, ταλέντου και τεχνικής μαγείας που έχει μετατρέψει αυτόματα κάθε ταινία της Pixar σε κλασσικό αριστούργημα.

Όπως ο Jim Henson, αποφάσισε να κάνει τους χαρακτήρες του αγαπημένου Sesame Street τέρατα, έτσι ώστε κανένα παιδί να μην ξαναφοβηθεί τον μπαμπούλα, έτσι και οι άνθρωποι πίσω από αυτές τις υπέροχες ταινίες δημιούργησαν τέρατα τέτοια, που ακόμα και το πιο ευαίσθητο παιδί θα τα βρει ασφαλή και χαριτωμένα. 


Επόμενη Ταινία:

"Μπαμπούλες Πανεπιστημίου"
★★★★★★★☆☆☆
Από τότε που ήταν μικρό τερατάκι, ο Μάικ Βαζόβσκι ονειρευόταν να γίνει Φοβιστής και για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, εγγράφεται στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Εκεί, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, συναντά τον Τζέιμς Π. Σάλιβαν (Σάλι). (104 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

Μικρού Μήκους:

Mike's New Car (2002)
"Το Καινούργιο Αυτοκίνητο του Μάικ"
★★★★★★★★☆☆
Ο Μάικ αγόρασε ένα καινούριο αυτοκίνητο και δεν κρατιέται να το δείξει στον Σάλι. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο Μάικ δεν έχει μάθει να το χειρίζεται και φαίνεται πως αυτό δεν θα αποδειχθεί εύκολο επίτευγμα. Προβλήθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Μπαμπούλας Α.Ε. (4 λεπτά) (Ηλικία: 4+)
Party Central (2014)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Mike και ο Sulley επισκέπτονται τους φίλους τους στο Πανεπιστήμιο Τεράτων Monsters για το Σαββατοκύριακο. Οι Oozma Kappas διοργανώνουν το πρώτο τους πάρτι, όμως κανείς δεν εμφανίζεται. Τότε, ο Mike και ο Sulley περνώντας μέσα από πόρτες, εισχωρούν στο πάρτι της αδελφότητας Roar Omega Roar και κλέβουν όλο το φαγητό αλλά και τους καλεσμένους του. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)