Γουάλας και Γκρόμιτ (1990 - 2010)


Γουάλας και Γκρόμιτ (1990 - 2010)


Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο
Η σειρά stop-motion ταινιών Γουάλας και Γκρόμιτ αποτελείται μία ταινία μεγάλου μήκους, τέσσερις ταινίες μικρού μήκους, και μία βραβευμένη τηλεοπτική σειρά.

Η σειρά εστιάζει στον Γουάλας, έναν αφηρημένο εφευρέτη και ενθουσιώδη οπαδό των τυριών, και στον σύντροφό του Γκρόμιτ, έναν σιωπηλό μα ευφυή ανθρωπόμορφο σκύλο.

Η σειρά και οι ταινίες μικρού μήκους έχουν λάβει εγκωμιαστικές κριτικές, και η ταινία μεγάλου μήκους έχει βραβευτεί με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

Σκηνοθέτης: Νικ Παρκ, Στιβ Μποξ
Ηθοποιοί: Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Πίτερ Σάλις, Ρέιφ Φάινς


Wallace & Gromit in Three Amazing Adventures (1990)
"Γουάλας και Γκρόμιτ"    
★★★★★★★★
Μια συλλογή από τρεις ταινίες μικρού μήκους: "Μια Μεγάλη Μέρα", "Το Λάθος Παντελόνι" και "Παρατρίχα". Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα απολαύσουν τους αξιαγάπητους Wallace και Gromit, αλλά μπορεί να βρουν ορισμένες σκηνές λίγο τρομακτικές. Παιδιά σχολικής ηλικίας θα διασκεδάσουν με τα ειδικά εφέ και θα παίζουν τις αγαπημένες τους σκηνές ξανά και ξανά. Μεγαλύτερα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες θα εκτιμήσουν το πανέξυπνο χιούμορ και τις σκηνές δράσης και περιπέτειας. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο ΛαχανόκηποWallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005)
"Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο τρελο-εφευρέτης Γουάλας και ο σκύλος του Γκρόμιτ έχουν αναλάβει να φυλάνε τους λαχανόκηπους της γειτονιάς από την εισβολή τρωκτικών. Όμως, ένας γιγάντιος κουνελάνθρωπος σκορπά τον τρόμο και η αλήθεια για την προέλευσή του βρίσκεται στο εργαστήριο των δυο ηρώων. (85 λεπτά) (Ηλικία: 7+)Wallace & Gromit in Three Amazing Adventures (2008)
"Γουάλας και Γκρόμιτ"    
★★★★★★★★
Ο Γουάλας και ο σκύλος του ο Γκρόμιτ, ανοίγουν έναν φούρνο και να μπλέκουν με ένα μυστήριο φόνου. Αλλά, όταν ο Γουάλας ερωτεύεται, ο Γκρόμιτ πρέπει να λύσει την υπόθεση μόνος του. (29 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Εκπαιδευτικές Προγράμματα δημοτικού Γουάλας και Γκρόμιτ Ο Κόσμος των ΕφευρέσεωνWallace and Gromit's World of Invention (2010)
"Γουάλας και Γκρόμιτ: Ο Κόσμος των Εφευρέσεων"   
★★★★★★★
Ένα από τα πιο έξυπνα εκπαιδευτικά προγράμματα, το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες του τρελο-εφευρέτη Γουάλας και του σκύλου του Γκρόμιτ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+) 
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας σε υψηλή ανάλυση: