Γουάλας και Γκρόμιτ (1990 - 2010)Γουάλας και Γκρόμιτ (1990 - 2010)

Γουάλας και Γκρόμιτ (1990 - 2010)


Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit (2005)
"Γουάλας και Γκρόμιτ στον Τεράστιο Λαχανόκηπο" 
★★★★★★★★☆☆
Ο τρελο-εφευρέτης Γουάλας και ο σκύλος του Γκρόμιτ έχουν αναλάβει να φυλάνε τους λαχανόκηπους της γειτονιάς από την εισβολή τρωκτικών. Όμως  ένας γιγάντιος κουνελάνθρωπος σκορπά τον τρόμο και η αλήθεια για την προέλευσή του βρίσκεται στο εργαστήριο των δυο ηρώων. (85 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Νικ Παρκ, Στιβ Μποξ
Ηθοποιοί: Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Πίτερ Σάλις, Ρέιφ Φάινς


Η σειρά stop-motion ταινιών Γουάλας και Γκρόμιτ αποτελείται μία ταινία μεγάλου μήκους, τέσσερις ταινίες μικρού μήκους, και μία βραβευμένη τηλεοπτική σειρά.

Η σειρά εστιάζει στον Γουάλας, έναν αφηρημένο εφευρέτη και ενθουσιώδη οπαδό των τυριών, και στον σύντροφό του Γκρόμιτ, έναν σιωπηλό μα ευφυή ανθρωπόμορφο σκύλο.

Η σειρά και οι ταινίες μικρού μήκους έχουν λάβει εγκωμιαστικές κριτικές, και η ταινία μεγάλου μήκους έχει βραβευτεί με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.


Σχετικές Παραγωγές

A Close Shave (1995)
★★★★★★★★☆☆
Στην τρίτη μικρού μήκους περιπέτειά τους, ο Wallace και ο Gromit έχουν ανοίξει μία επιχείρηση καθαρισμού παραθύρων και ο Wallace ερωτεύεται την ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος που πουλάει μαλλί, την Wendolene. Στο εν τω μεταξύ, ο Gromit ενοχοποιείται για τον υποτιθέμενο θάνατο ενός πρόβατου και κλείνεται στη φυλακή, από όπου προσπαθεί να τον βγάλει ο Wallace. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
The Wrong Trousers (1993)
★★★★★★★★☆☆
Ένα πολυβραβευμένο Stop-Motion animation το οποίο παρουσιάζει τον εκκεντρικό εφευρέτη Wallace και τον σιωπηλό αλλά πανέξυπνο σκύλο του, Gromit. Ο νέος ένοικος του Wallace, είναι ένας μικρός μα αδίστακτος πιγκουίνος, ο οποίος σχεδιάζει μία ληστεία και για να την διαπράξει χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τον Wallace και το μηχανικό, τηλεχειριζόμενο παντελόνι του. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Wallace & Gromit in Three Amazing Adventures (2008)
"Γουάλας και Γκρόμιτ" 
★★★★★★★★☆☆
Ο Γουάλας και ο σκύλος του ο Γκρόμιτ, ανοίγουν έναν φούρνο και να μπλέκουν με ένα μυστήριο φόνου. Αλλά, όταν ο Γουάλας ερωτεύεται, ο Γκρόμιτ πρέπει να λύσει την υπόθεση μόνος του. (29 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
  
Wallace and Gromit's World of Invention (2010)
"Γουάλας και Γκρόμιτ: Ο Κόσμος των Εφευρέσεων" 
★★★★★★★☆☆☆
Ένα από τα πιο έξυπνα εκπαιδευτικά προγράμματα, το οποίο αφηγείται τις περιπέτειες του τρελο-εφευρέτη Γουάλας και του σκύλου του Γκρόμιτ. (30 λεπτά) (Ηλικία: 7+)