Ψυχρά κι Ανάποδα (2013)

Ψυχρά κι Ανάποδα (2013)Η σειρά ταινιών Ψυχρά κι Ανάποδα αποτελείται από μία ταινία μεγάλου μήκους που κυκλοφόρησε το 2013, μια ταινία μικρού μήκους, βασισμένη στους χαρακτήρες της πρώτης ταινίας, με  τίτλο "Χρόνια Πολλά Ψυχρά κι Ανάποδα" η οποία κυκλοφόρησε το 2015, ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα το πως δημιουργήθηκε η ταινία (2014) και μια δεύτερη ταινία μεγάλου μήκους η οποία βρίσκεται υπό παραγωγή.

Η 53η προσθήκη της σειράς Κλασικών Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων της Walt Disney είναι βασισμένη στο παραμύθι Η Βασίλισσα του Χιονιού (The Snow Queen) του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και έχει βραβευτεί με 2 Όσκαρ, 1 Χρυσή Σφαίρα, 1 BAFTA, 5 Annie Awards και 2 Critics' Choice Awards. 

Επιπλέον, η ταινία κυριάρχησε στα box office και κατέκτησε την θέση της πιο επιτυχημένης εμπορικά ταινίας κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, καθώς με προϋπολογισμό τα 150 εκατομμύρια δολάρια απέφερε παγκοσμίως περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια, μόνο από εισπράξεις εισιτηρίων.

Σκηνοθέτες: Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι
Ηθοποιοί: Κρίστεν Μπελ, Ιντίνα Μένζελ, Τζόναθαν Γκροφ, Τζος Γκαντ, Σαντίνο Φοντάνα


Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Ψυχρά κι ΑνάποδαFrozen (2013) 
"Ψυχρά κι Ανάποδα"
★★★★★★★★★★
Όταν η Βασίλισσα Έλσα ρίχνει το Άρεντελ σε βαθύ, αιώνιο χειμώνα, η θαρραλέα Πριγκίπισσα Άννα ενώνει τις δυνάμεις της με τον βουνίσιο Κριστόφ, τον Σβεν και τον Όλαφ για να σώσει το Βασίλειο. Υπέροχη ταινία που εξυμνεί τη φιλία, την αδερφική αγάπη, την επιμονή και την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. (76 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


The Story of Frozen: Making a Disney Animated Classic (2014) 
"Η Ιστορία του Ψυχρά κι Ανάποδα"
★★★★★★★★☆☆
Μια εντυπωσιακή και πολύ ενδιαφέρουσα "πίσω-από-τις-σκηνές" ματιά για να μάθουμε για την προέλευση, την εξέλιξη και την δημιουργία της πολυβραβευμένης και αγαπημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney. (44 λεπτά) (Ηλικία: 10+)
 


Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες του 2015Frozen Fever (2015)
"Χρόνια Πολλά Ψυχρά κι Ανάποδα" 
★★★★★★★★★
Στη μικρού μήκους συνέχεια του υπέροχου Frozen της Disney, η Έλσα, ο Κρίστοφ, ο Όλαφ και ο Σβεν διοργανώνουν προς τιμή της Άννα το πιο απίθανο πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά της, μέχρι που ένα κρυολόγημα της Έλσα θα τους χαλάσει τα σχέδια. Προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες μαζί με την ταινία μεγάλου μήκους της Ντίσνεϊ "Σταχτοπούτα". (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Δείτε επίσης τα 10 απίθανα πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία

 

 10 Απίθανα Πράγματα που Δεν Γνωρίζατε για την Ταινία Frozen της Disney  Όπως και κάθε ταινία της Disney, έτσι και το αγαπημένο "Ψυχρά κι Ανάποδα" είναι γεμάτο μικρές λεπτομέρειες, απρόσμενες εμφανίσεις και κρυμμένα "πασχαλινά αυγά". Μπορεί να ξέρετε κάθε διάλογο απ' έξω και να γνωρίζετε κάθε στίχο κάθε τραγουδιού από καρδιάς, αλλά γνωρίζεται αυτές τις απίθανες λεπτομέρειες; Περισσότερα...
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Ψυχρά κι Ανάποδα (2013):
Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας Χρόνια Πολλά Ψυχρά κι Ανάποδα (2015):