The Star (2017)



The Star (2017)

The Star (2017)


  
The Star (2017)The Star (2017)
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Κλειδωμένος σε έναν μικρό μύλο στη Ναζαρέτ, ένας μικρόσωμος, νεαρός γάιδαρος ονειρεύεται να ξεφύγει από τον μυλωνά και ενταχθεί στο βασιλικό καραβάνι που περιηγείται στη γη της Ιουδαίας. Όταν τελικά καταφέρνει να αποδράσει, καταλήγει τραυματισμένος στην αυλή ενός νεαρού ζευγαριού, του Ιωσήφ και της Μαρίας, η οποία αποφασίζει να τον κρατήσει και τον ονομάζει Μπο. Όταν η έγκυος Μαρία γίνεται στόχος ενός αδίστακτου εκτελεστή υπό τις διαταγές του τοπικού Ρωμαίου τυράννου, εναπόκειται στον Μπο και σε άλλα φιλικά ζώα, να σώσουν εκείνη και το μωρό της. (86 λεπτά) (Ηλικία: 6+)
Σκηνοθεσία: Τίμοθι Ρέκαρτ
Ηθοποιοί: Στίβεν Γιάν, Τζίνα Ροντρίγκες, Ζάκαρι Λιβάι, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Κέλι Κλάρκσον, Πατρίσια Χίτον, Κριστίν Τσένογουεθ, Τρέισι Μόργκαν, Τάιλερ Πέρι, Όπρα Γουίνφρεϊ


Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Affirm Films, είναι ένα τμήμα της Sony Pictures Entertainment που εξειδικεύεται στην παραγωγή και την προώθηση ταινιών θρησκευτικού περιεχομένου με ήρωες ως επί το πλείστον βιβλικούς χαρακτήρες. Αυτή η χριστουγεννιάτικη, κωμική περιπέτεια φαντασίας εμπνέεται από τη θρησκευτική αφήγηση της ιστορίας της γέννησης του Ιησού. Η πλοκή δεν επικεντρώνεται τόσο στους ανθρώπους που εμπλέκονται στην ιστορία, όσο στις παράλληλες περιπέτειες διάφορων ζώων που συνοδεύουν τη Μαρία και τον Ιωσήφ στο ταξίδι τους στη Βηθλεέμ.

Στον πρόλογο της ταινίας μια νεαρή γυναίκα, η Μαρία, δέχεται την επίσκεψη ενός πνεύματος, το οποίο την ενημερώνει ότι επιλέχθηκε για να φέρει στη ζωή τον γιο του θεού. Έξι μήνες αργότερα, ένα νεαρό γαϊδουράκι κουρασμένο από τη ζωή του στην αιχμαλωσία ενός μυλωνά, ονειρεύεται αποδράσει και να ενταχθεί στο βασιλικό καραβάνι. Το γαϊδουράκι δραπετεύει με τη βοήθεια ενός ηλικιωμένου γάιδαρου και καταλήγει τραυματισμένο στο σπίτι του Ιωσήφ και της Μαρίας, την ημέρα του εορτασμού του γάμου τους. Η έγκυος Μαρία προσφέρει ένα σπίτι στον γάιδαρο και τον ονομάζει Μπο.

Παράλληλα, οι τρεις “Σοφοί Άνδρες” μαζί με τις καμήλες τους, τον Φίλιξ, τον Σάιρους και την Ντέμπορα, καταφτάνουν στο σπίτι του βασιλιά Ηρώδη, στον οποίο, απερίσκεπτα παρουσιάζουν τα δώρα τους για τον “νέο βασιλιά”. Ο Ηρώδης τότε στέλνει έναν αδίστακτο στρατιώτη και τα δύο άγρια σκυλιά του, τον Ταντέους και τον Ρούφους, να βρουν και να σκοτώσουν το μωρό.

Αγνοώντας πως ο Ρωμαίος στρατιώτης βρίσκεται στα ίχνη τους, ο Ιωσήφ και η Μαρία αναχωρούν από το σπίτι τους στη Ναζαρέτ και κατευθύνονται προς τη Βηθλεέμ για την εθνική απογραφή. Όταν ο Μπο αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που διατρέχει το ζευγάρι, ξεκινά να τους βρει για να τους προειδοποιήσει.

Ο απειλητικός, σιωπηλός στρατιώτης του Ηρώδη και τα δύο εκφοβιστικά σκυλιά του παρέχουν αρκετές στιγμές αγωνίας και κινδύνου, όμως η υπόλοιπη πλοκή, λαμβάνοντας αρκετές ελευθερίες, αποφεύγει τα πιο σκληρά στοιχεία της θρησκευτικής αφήγησης.