Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3 (2019)

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3 (2019)

Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3 (2019)



  
Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3 (2019)How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3"
★★★★★★★★☆☆
Ενώ πλέον οι Βίκινγκ του Μπερκ δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς τους αγαπημένους δράκους τους, συνειδητοποιούν πως έχουν μετατραπεί σε εύκολο στόχο για κακοποιούς που θέλουν να αιχμαλωτίσουν τους ιπτάμενους φίλους τους. Ο Hiccup, ως επικεφαλής της φυλής, αποφασίζει πως για να επιβιώσουν την απειλή θα πρέπει να αφήσουν πίσω το χωριό των προγόνων τους και να αναζητήσουν τον μυθικό Κρυφό Κόσμο, από όπου λέγεται πως προέρχονται οι δράκοι. Παράλληλα, ο Toothless συναντά για πρώτη φορά έναν δράκο του είδους του, μια θηλυκή Λευκή Οργή. (104 λεπτά) (Ηλικία: 7+)
Σκηνοθεσία: Ντιν ΝτέΜπλουα
Ηθοποιοί: Τζέι Μπάρουσελ, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρεγκ Φέργκιουσον, Αμέρικα Φερέρα, Τζόνα Χιλ, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Τζάστιν Ρούπελ, Κρίστεν Γουίγκ, Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ, Κιτ Χάριντον, Τζεράρντ Μπάτλερ


Στην υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, 36η κινηματογραφική παραγωγή της DreamWorks Animation, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ντιν ΝτέΜπλουα εξερευνά για τρίτη φορά το σύμπαν των Βίκινγκ και των Δράκων της ομώνυμης σειράς βιβλίων της Κρεσίντα Κάουελ.  Το Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3 (2019) διατηρεί το χιούμορ, τη δράση, το συναίσθημα και τα βαθιά μηνύματα των προηγούμενων ταινιών.

Τόσο το σχέδιο και η κίνηση όσο οι φωνητικές ερμηνείες και οι ορχηστρικές συνθέσεις του Τζον Πάουελ καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα υψηλά στάνταρντς που είχαν θέσει οι πρώτες δύο, υποψήφιες για Όσκαρ, ταινίες της τριλογίας, Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας (2010) και (2014). Και αν και η ίδια η ιστορία δεν συναρπάζει όσο οι προγενέστερες της, καταφέρνει να ολοκληρώσει ικανοποιητικά τις ιστορίες των δύο φίλων, οι οποίες είχαν πάντα στο επίκεντρό τους τη συμπόνια, την εξάλειψη των προκαταλήψεων, τον ηρωισμό, την οικογένεια, την αποδοχή, την απώλεια και τη διαδικασία ωρίμανσης.

Ο Hiccup, ο οποίος ως έφηβος κέρδισε θριαμβευτικά την αναγνώριση και τον σεβασμό της φυλής του και αργότερα αναζήτησε τον σκοπό και την ταυτότητά του, τώρα καλείται να συνειδητοποιήσει τις υποχρεώσεις της ενηλικίωσης και να αναλάβει τις ευθύνες της ηγεσίας. Ως νεαρός ενήλικας και ηγέτης, πρέπει να υπερνικήσει την αυτο-αμφισβήτηση, να καταστείλει τις δικές τους επιθυμίες για χάρη των αναγκών των φίλων του και να λάβει δύσκολες αποφάσεις για το καλό των ανθρώπων του και των δράκων τους. Επιπλέον, η ιστορία εξετάζει τον έρωτα και τη δημιουργία νέων οικογενειών. Τα μηνύματα εστιάζουν στην αυτοπεποίθηση, την ωρίμανση, το θάρρος, τη συνεργασία και την οικογενειακή υποστήριξη.

Όπως και οι δύο προηγούμενες ταινίες, οι οποίες δεν φοβήθηκαν να προσφέρουν ένα γλυκόπικρο τέλος αναμιγνύοντας την επιτυχία με την απώλεια, έτσι και το τελευταίο κεφάλαιο κλείνει ολόκληρη τη σειρά με μια ουσιαστική και αναγκαία εξέλιξη, η οποία συγκινεί. Στο πνεύμα του franchise, η ταινία περιλαμβάνει έντονη δράση, ήπια αγωνία και συχνές σκηνές μάχης μεταξύ ανθρώπων και δράκων, εκρήξεις και καταστροφές.



Προηγούμενες Ταινίες:

Οι Καλύτερες Ταινίες για Παιδιά Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σαςHow to Train Your Dragon (2010)
"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας"
★★★★★★★★★★
Στο Μπερκ, ένα μυθικό σκανδιναβικό νησί το οποίο γίνεται συχνά στόχος επιδρομών δράκων, ο Hiccup, ένας μικροκαμωμένος και εφευρετικός 15χρονος Βίκινγκ είναι πολύ αδύναμος για να τους πολεμήσει. Αντ’ αυτού δημιουργεί μηχανήματα και με ένα από αυτά καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον πιο μυστηριώδη και δυνατό δράκο από όλους. Όταν όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με το τραυματισμένο πλάσμα, αντί να το σκοτώσει, το περιθάλπει, του δίνει το όνομα Toothless και το εκπαιδεύει κρυφά από τους συμπολίτες του, οι... (Περισσότερα)


"Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2" 
★★★★★★★★★☆
Πέντε χρόνια αφού οι Βίκινγκ και οι δράκοι έκαναν ειρήνη, ζουν μαζί αρμονικά στο νησί του Μπεργκ. Καθώς ο Hiccup πετά με τον Toothless ανακαλύπτοντας και χαρτογραφώντας ανεξερεύνητες περιοχές του κόσμου τους, ανακαλύπτει πως ο αιμοδιψής κατακτητής Ντράγκο Βλάντβιστ, αιχμαλωτίζει δράκους και σχεδιάζει να επιτεθεί με αυτούς στο Μπερκ. Παρά τις προσπάθειες του πατέρα του να αποφύγει τη σύγκρουση με τον ανελέητο Ντράγκο, ο Hiccup είναι αποφασισμένος να τον αντιμετωπίσει και στο πλευρό του στέκονται οι... (Περισσότερα)