Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες (2014)



Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες (2014)

Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες (2014)


Planes: Fire & Rescue (2014)
"Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες" 
★★★★★★★☆☆☆
Όταν ο πρωταθλητής πλέον, Ντάστι Κρόπχοπερ, ανακαλύπτει πως δεν υπάρχει ανταλλακτικό για το χαλασμένο κιβώτιο ταχυτήτων του, συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί πια να συμμετέχει σε αγώνες ταχύτητας. Τότε απελπισμένος ξεκινά άθελά του μια πυρκαγιά στο αεροδρόμιο Propwash Junction. Μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους σβήνει τη φωτιά, όμως το περιστατικό οδηγεί έναν επιθεωρητή να κλείσει το αεροδρόμιο λόγω ανεπαρκούς πυρασφάλειας. Για να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο, ο Ντάστι αποφασίζει να εκπαιδευτεί ως πυροσβέστης και ταξιδεύει στο Εθνικό Πάρκο Piston Peak. (84 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Μπομπς Γκάναγουεϊ
Ηθοποιοί: Ντέιν Κουκ, Στέισι Κίτς, Μπραντ Γκάρετ, Ντάνι Μαν, Τέρι Χάτσερ, Τζούλι Μπόουεν, Έντ Χάρις


Η παραγωγή του δεύτερου κεφαλαίου των περιπετειών του Ντάστι, διήρκεσε 4 χρόνια και διεξήχθη σχεδόν παράλληλα με την παραγωγή του πρώτου μέρους Αεροπλάνα (2013) από μία διαφορετική ομάδα των DisneyToon Studios. Με θέματά της τις δεύτερες ευκαιρίες και την αξία του ηρωισμού σε αντιπαράθεση με τη διασημότητα, η ιστορία παίρνει μια νέα, πιο σημαντική κατεύθυνση. Στο Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες (2014) οι χαρακτήρες δεν προσπαθούν πια απλώς να νικήσουν σε ένα αγώνα ταχύτητας, αλλά να σώσουν ζωές.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μπομπς Γκάναγουεϊ προσπάθησε να αποτυπώσει με ακρίβεια την εκπαίδευση, τις ικανότητες, τις προκλήσεις και την αυτοθυσία των πραγματικών πυροσβεστών και διασωστών. Γι' αυτόν τον λόγο συνεργάστηκε με πυροσβέστες της Υπηρεσίας Δασοπροστασίας της Καλιφόρνια και βασίστηκε σε αληθινά περιστατικά πυρόσβεσης.

Μετά το ατύχημα του, ο Ντάστι έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μην μπορέσει να συνεχίσει την αγωνιστική καριέρα του. Ωστόσο, δίνοντας προτεραιότητα στο ευρύτερο καλό παρά στη θλίψη του, ανταμείβεται με ένα νέο νόημα στη ζωή του. Στον Εθνικό δρυμό, ο Ντάστι εκπαιδεύεται από τον βετεράνο διασώστη Μπλέιντ Ρέιντζερ. Ο Μπλέιντ κρύβει ένα επώδυνο παρελθόν, όπως έκανε και ο προπονητής του Ντάστι στην προηγούμενη ταινία, ο Σκίπερ Ράιλι, αλλά και ο μέντορας του Lightning ΜακΚουίν, Ντοκ Χάντσον, από την πρώτη ταινία του κόσμου των οχημάτων, Αυτοκίνητα (2006) της Pixar.

Ο Μπλέιντ δεν εντυπωσιάζεται από τις αγωνιστικές νίκες και τη διασημότητα του Ντάστι. Αντίθετα, απαιτεί από εκείνον σκληρή προσπάθεια, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία. Μόνο έτσι δέχεται να τον πιστοποιήσει ως πυροσβέστη και να του εμπιστευτεί τις ζωές εκείνων που χρειάζονται βοήθεια, αλλά και των υπόλοιπων πυροσβεστών. Επιπλέον θετικά μηνύματα προωθούν τη ζωτική σημασία της προετοιμασίας, της ασφάλειας και της συνεργασίας. Επιπλέον, η ιστορία τονίζει την αξία της ειλικρίνειας, της αποδοχής των ευθυνών και την προσπάθεια διόρθωσης των λαθών. 

Τα επικίνδυνα στοιχεία αφορούν αποκλειστικά τις προσπάθειες πυρόσβεσης και διάσωσης χαρακτήρων. Μοναδικός ανταγωνιστής, άνευ τρομακτικών στοιχείων, είναι ο υπερφίαλα φιλόδοξος και άπληστος επιθεωρητής του Εθνικού Πάρκου.


Προηγούμενη Ταινία:

Αεροπλάνα (2013)Planes (2013)
"Αεροπλάνα"
★★★★★★★☆☆☆
Ένα γρήγορο και καλόκαρδο μονοκινητήριο αεροπλάνο, ο Ντάστι Κρόπχοπερ, αν και έχει φτιαχτεί για να ψεκάζει σοδειές και φοβάται τα μεγάλα ύψη, ονειρεύεται να λάβει μέρος σε έναν εξαιρετικά απαιτητικό εναέριο αγώνα ταχύτητας γύρω από την υδρόγειο, το Wings Around the Globe Rally. Με επιμονή και την υποστήριξη των φίλων του, του φορτηγού καυσίμων Τσαγκ και της μηχανικού Ντότι, ο Ντάστι κατορθώνει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στον διάσημο αγώνα, αλλά και τη βοήθεια του απομονωμένου... (Περισσότερα)