Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (2013)

Μπαμπούλες Πανεπιστημίου (2013)


  
Monsters University (2013)
"Μπαμπούλες Πανεπιστημίου"
★★★★★★★★☆☆
Για να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να γίνει επαγγελματίας Φοβιστής, ο Mike Wazowski εγγράφεται στο Πανεπιστήμιο Τεράτων. Εκεί, συναντά τον James P. Sullivan (Sulley), με τον οποίο αναπτύσσει μια έντονη αντιπαλότητα, που γίνεται η αιτία να αποβληθούν και οι δύο από το πρόγραμμα. Για να γίνουν ξανά δεκτοί, ο Mike, ο Sulley και μια ομάδα από περιθωριοποιημένα, ευγενικά τέρατα, πρέπει να συνεργαστούν και να νικήσουν στους επικίνδυνους Αγώνες Τρομάρας του Πανεπιστημίου. (104 λεπτά) (Ηλικία: 5+)
Σκηνοθεσία: Νταν Σκάνλον
Ηθοποιοί: Τζον Γκούντμαν, Μπίλυ Κρίσταλ, Στιβ Μπουσέμι, Έλεν Μίρεν


Η 14η ταινία της Pixar και prequel του Μπαμπούλες Α.Ε. (2001), αποκαλύπτει το πως ο Sulley και ο Mike, δύο φαινομενικά αταίριαστοι χαρακτήρες, κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τις διαφορές τους για να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλο, δημιουργώντας μια επιτυχημένη φιλία και συνεργασία.

Το σύμπαν των τεράτων διευρύνεται με ένα πλήθος νέων, απαιτητικών, πολύχρωμων και ποικιλόμορφων χαρακτήρων, οι οποίοι παίρνουν μια ακόμα πιο ρεαλιστική υπόσταση χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες σχεδιασμού και φωτισμού της Pixar. Στη μουσική επένδυση επιστρέφει ο Randy Newman, με  ένα λιγότερο Jazz, μα εξίσου ενθουσιώδες, γλυκό και συχνά αγωνιώδες σκορ.

Κατά τη διάρκεια μιας σχολικής επίσκεψης στην εταιρεία ενέργειας Monsters Inc., ο νεαρός και πολύ πιο υπεύθυνος από τον μελλοντικό του εαυτό Mike, αποφασίζει πως επιθυμεί να εργαστεί εκεί ως Φοβιστής, δηλαδή ως ένα από τα τέρατα που εισβάλλουν στον κόσμο των ανθρώπων και τρομάζουν τα παιδιά, για να παράγουν ενέργεια για τον κόσμο τους. Όταν γίνεται δεκτός στο Πανεπιστήμιο Monsters, αν και στερείται τρομακτικής εμφάνισης και φυσικού ταλέντου, προσπαθεί να πετύχει τον στόχο του με αφοσίωση και επιμονή.

Ο ταλαντούχος νεαρός Sulley, πολύ διαφορετικός από το σπουδαίο πρότυπο στο οποίο εξελίχθηκε αργότερα, είναι αλαζονικός, ανώριμος και τεμπέλης. Μέσα από τη συνεργασία του με τον Mike, ο Sulley αντιλαμβάνεται την αξία της σκληρής δουλειάς, ενώ ο Mike συνειδητοποιεί τα πραγματικά του ταλέντα.

Κεντρικό μήνυμα της ιστορίας είναι πως τα όνειρα, ή κάποια εξίσου σημαντική και ικανοποιητική εκδοχή τους, μπορούν να πραγματοποιηθούν με σκληρή δουλειά και επιμονή, ενώ παράλληλα προωθεί την ανώτερη εκπαίδευση και τη συνεργασία. Η αυστηρή κοσμήτορας του Πανεπιστημίου και η ένταση των αγωνισμάτων Τρομάρας μπορεί να ανησυχήσουν τα πολύ νεαρά παιδιά.Προηγούμενη Ταινία:

"Μπαμπούλας Α.Ε."
★★★★★★★★★★ 
Τα τέρατα που εργάζονται στο εργοστάσιο Μπαμπούλας Α.Ε., μπαίνουν κάθε βράδυ στα παιδικά δωμάτια και φοβίζουν τα παιδιά, καθώς οι κραυγές τους παρέχουν ενέργεια για την πόλη τους. Η κορυφαία ομάδα Φοβιστών αποτελείται από τον θηριώδη και καλόκαρδο James P. Sullivan (Sulley) και τον βοηθό και καλύτερό του φίλο, τον εύθυμο και επίμονο Mike Wazowski. Όταν ένα μικρό, αξιαγάπητο κορίτσι μπαίνει στον κόσμο τους, ο Sulley και ο Mike αναλαμβάνουν να το επιστρέψουν στο σπίτι του. (92 λεπτά) (Ηλικία: 5+) Περισσότερα...Μικρού Μήκους:

Mike's New Car (2002)
"Το Καινούργιο Αυτοκίνητο του Μάικ"
★★★★★★★★☆☆
Ο Μάικ αγόρασε ένα καινούριο αυτοκίνητο και δεν κρατιέται να το δείξει στον Σάλι. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο Μάικ δεν έχει μάθει να το χειρίζεται και φαίνεται πως αυτό δεν θα αποδειχθεί εύκολο επίτευγμα. Προβλήθηκε στον κινηματογράφο με την ταινία Μπαμπούλας Α.Ε. (4 λεπτά)  (Ηλικία: 4+)
Party Central (2014)
★★★★★★★☆☆☆
Ο Mike και ο Sulley επισκέπτονται τους φίλους τους στο Πανεπιστήμιο Τεράτων Monsters για το Σαββατοκύριακο. Οι Oozma Kappas διοργανώνουν το πρώτο τους πάρτι, όμως κανείς δεν εμφανίζεται. Τότε, ο Mike και ο Sulley περνώντας μέσα από πόρτες, εισχωρούν στο πάρτι της αδελφότητας Roar Omega Roar και κλέβουν όλο το φαγητό αλλά και τους καλεσμένους του. (5 λεπτά) (Ηλικία: 4+)