Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (2006)Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (2006)

Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (2006)


Ice Age: The Meltdown (2006)
"Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη" 
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς βλέπουν τους πάγους να λιώνουν, ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι η εποχή των παγετώνων φτάνει στο τέλος της και ξεκινούν ένα νέο ταξίδι για την απέναντι πλευρά της τεράστιας κοιλάδας, όπου ελπίζουν πως θα βρουν καταφύγιο από την επικείμενη πλημμύρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, ο Μάνι ανακαλύπτει με ανακούφιση πως τελικά δεν είναι ο τελευταίος του είδους του όπως πίστευε, καθώς συναντά την Έλλι, ένα θηλυκό μαμούθ που πιστεύει πως είναι ένα πόσουμ, όπως τα άτακτα, θετά αδέλφια της, ο Κρας και ο Έντι. (91 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνια
Ηθοποιοί: Ρέι Ρομάνο,Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζος Πεκ, Κουίν Λατίφα


Η πρώτη συνέχεια της κωμικής περιπέτειας Η Εποχή των Παγετώνων (2002) των Blue Sky Studios αποτέλεσε τεράστια εμπορική επιτυχία, η οποία σχεδόν διπλασίασε τα $383 εκατομμύρια σε εισπράξεις της προηγούμενης. Η ταινία αφηγείται άλλο ένα επικίνδυνο ταξίδι του ανομοιογενούς προϊστορικού κοπαδιού, όμως αποκτά διαφορετική κατεύθυνση με την προσθήκη νέων χαρακτήρων.

Τα τοπία παραμένουν λευκά και γαλάζια, παρουσιάζοντας όμως μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Οι χαρακτήρες, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα μέρη της σειράς, ανασχεδιάστηκαν διακριτικά μα σημαντικά. Το εντυπωσιακά βελτιωμένο animation αυτή τη φορά χάρισε στους γνώριμους χαρακτήρες εκφραστικότερα μάτια και αυξημένο όγκο λόγω της πιο φυσικής γούνας.

Ο Τζον Πάουελ συνέθεσε πρωτότυπη μουσική, αντικαθιστώντας εξ ολοκλήρου τα θέματα του δημιούργησε ο Ντέιβιντ Νιούμαν για την πρώτη ταινία. Οι ρυθμοί παραμένουν διασκεδαστικοί, η διάθεση περιπετειώδης και παιχνιδιάρικη, ενώ υπάρχουν και κάποια ήρεμα και συναισθηματικά κομμάτια.

Η ταινία προσφέρει άμεσα μηνύματα για την οικογένεια, τη φιλία, τη συνεργασία και τη γενναιότητα. Η ιστορία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του Μάνι, ο οποίος μαθαίνει πως για να αποκτήσει ένα μέλλον θα πρέπει πρώτα να αφήσει πίσω του το παρελθόν. Ευχάριστα, ο αδέξιος Σιντ εμφανίζεται αρκετά πιο έξυπνος από ότι στο πρώτο κεφάλαιο. Ο Ντιέγκο επιδεικνύει έναν πολύ πιο φιλικό και ψύχραιμο χαρακτήρα, ενώ μαθαίνει να αντιμετωπίζει τους φόβους του προκειμένου να σώσει τους φίλους του. Η Έλλι λόγω της εσφαλμένης αντίληψής που έχει για τον εαυτό της, έχει αναπτύξει μια φοβισμένη και αποφευκτική προσωπικότητα, όμως συνειδητοποιώντας την πραγματική της ταυτότητα αντιλαμβάνεται και τη μεγάλη δύναμή της.

Οι ήρωες κινδυνεύουν συχνά από την άνοδο των υδάτων και καταδιώκονται από τρομακτικά υποβρύχια πλάσματα. Το καθαρό χιούμορ της πρώτης ταινίας δίνει τη θέση του σε αγενείς χαρακτηρισμούς και ήπια ενήλικα υπονοούμενα. Επιπλέον καταφεύγει συχνά σε επώδυνες καταστάσεις.Προηγούμενη Ταινία:

Ice Age (2002)
"Η Εποχή των Παγετώνων"
★★★★★★★☆☆☆
Στην αρχή της εποχής των παγετώνων, τα προϊστορικά ζώα μεταναστεύουν προς τον νότο για να απομακρυνθούν από το ψύχος. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Μάνι, ένα μοναχικό μαμούθ και ο Σιντ, ένας πολυλογάς βραδύποδας που ακολουθεί τον Μάνι αποζητώντας παρέα και προστασία. Όταν ο σμιλόδοντας τίγρης Σότο επιτίθεται με την αγέλη του σε μια ομάδα ανθρώπων, μία μητέρα λίγο πριν πεθάνει εμπιστεύεται το μωρό της στον Μάνι. Εκείνος αναλαμβάνει να επιστρέψει το μωρό στον πατέρα του, ενώ ο Ντιέγκο, ένας... (Περισσότερα)


Συνέχειες:

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
"Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων"
★★★★★★☆☆☆☆
Καθώς ο Μάνι και η Έλλι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο μέλλοντας πατέρας προσπαθεί να εξασφαλίσει πως όλα θα είναι τέλεια για την άφιξη του μωρού, ενώ ο Ντιέγκο και ο Σιντ δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους στο νέο σχήμα του κοπαδιού. Όταν ο Σιντ προσπαθεί να υιοθετήσει τρία αυγά δεινοσαύρου, η μητέρα τους εμφανίζεται και τον παίρνει μαζί της σε ένα σπήλαιο που οδηγεί κάτω από τον πάγο. Οι φίλοι του σπεύδουν να τον σώσουν και εκεί ανακαλύπτουν έναν χαμένο κόσμο, ο οποίος κατοικείται από... (Περισσότερα)


Ice Age: Continental Drift (2012)
"Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων" 
★★★★★★☆☆☆☆
Όταν η υπερήπειρος Παγγαία σπάει βίαια σε μικρότερα κομμάτια, ο Μάνι, ο Ντιέγκο, ο Σιντ και η γιαγιά του διαχωρίζονται από το υπόλοιπο κοπάδι και παγιδευμένοι πάνω σε ένα κινούμενο κομμάτι πάγου παρασύρονται μακριά από τη στεριά και προσπαθούν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν. Παράλληλα, η Έλλι μαζί με τα αδέλφια της Κας και Έντι και την έφηβη κόρη της Ροδακινιά (Peaches), έχουν παραμείνει στην ξηρά και προσπαθούν να βρουν καταφύγιο από τις επικίνδυνες φυσικές καταστροφές και να συναντήσουν τους ναυαγούς σε... (Περισσότερα)


Ice Age: Collision Course (2016)
"Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης" 
★★★★★☆☆☆☆☆ 
Προσπαθώντας να θάψει το βελανίδι του, ο Σκρατ ενεργοποιεί άθελά του έναν παγωμένο ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος τον μεταφέρει στο διάστημα και πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που θέτουν χιλιάδες αστεροειδείς σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Τα μέλη του προϊστορικού κοπαδιού αναζητώντας μια λύση ώστε να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή ξεκινούν ένα ταξίδι, το οποίο τους οδηγεί σε μια ουτοπική χώρα, τη Γεωτοπία. Τον εκθαμβωτικό αυτόν κόσμο κατοικούν ζώα, τα οποία παραμένουν για πάντα νέα και η πηγή της... (Περισσότερα)


Μικρού Μήκους:

Gone Nutty (2002)
★★★★★★☆☆☆☆
Ταινία μικρού μήκους όπου ο προϊστορικός σκίουρος, Σκρατ, προσπαθεί να τοποθετήσει ένα τελευταίο βελανίδι σε έναν τεράστιο και πολύ τακτοποιημένο σωρό, αλλά εκείνο έχει άλλη άποψη. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

  
No Time for Nuts (2006)
★★★★★★☆☆☆☆
Ο Σκρατ βρίσκει μια μηχανή του χρόνου και μεταφέρεται σε διάφορες χρονικές στιγμές, καταδιώκοντας το αγαπημένο του βελανίδι. (5 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


  
Surviving Sid (2008)
★★★★★★☆☆☆☆
Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες ταινίες μικρού μήκους από τη σειρά Εποχή των Παγετώνων που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Σκρατ, αυτή η τρίτη ταινία επικεντρώνεται στον Σιντ καθώς προσπαθεί να ηγηθεί μιας μικρής ομάδας παιδιών που κάνουν κάμπινγκ. (7 λεπτά) (Ηλικία: 5+)


Ice Age: A Mammoth Christmas (2011)
"Η Εποχή Των Παγετώνων: Χριστούγεννα Μαμούθ" 
★★★★★★★☆☆☆
Ο Σιντ καταστρέφει καταλάθος την αγαπημένη πέτρα του Μάνι. Ο Μάνι αναστατώνεται τόσο που λέει στον Σιντ ότι μπήκε στη λίστα των άτακτων του Άι Βασίλη. Τότε, τα νεαρότερα μέλη της "αγέλης" αποφασίζουν να πάνε στο Βόρειο Πόλο, να βρουν τον Άι Βασίλη και να διορθώσουν την κατάσταση. (26 λεπτά) (Ηλικία: 6+)