Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (2006)

Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (2006)


Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (2006)


 

Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη (2006)Ice Age: The Meltdown (2006)
★★★★★★☆☆
Καθώς βλέπουν τους πάγους να λιώνουν, ο Μάνι, ο Σιντ και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι η εποχή των παγετώνων φτάνει στο τέλος της και ξεκινούν ένα νέο ταξίδι για την άλλη άκρη της κοιλάδας, όπου ελπίζουν πως θα βρουν καταφύγιο από την επικείμενη πλημμύρα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Μάνι ανακαλύπτει με ανακούφιση πως δεν είναι ο τελευταίος του είδους του, όταν έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με ένα θηλυκό μαμούθ και τα υιοθετημένα πόσουμ αδέλφια της. (91 λεπτά) (Ηλικία: 8+)
Σκηνοθέτης: Κάρλος Σαλντάνια
Ηθοποιοί: Ρέι Ρομάνο,Τζον Λεγκουιζάμο, Ντένις Λίρι, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζος Πεκ, Κουίν Λατίφα

Η πρώτη συνέχεια της κωμικής περιπέτειας Η Εποχή των Παγετώνων (2002) αποτέλεσε τεράστια εμπορική επιτυχία, η οποία συγκεντρώνοντας $660 εκατομμύρια στο παγκόσμιο Box office διπλασίασε σχεδόν τις εισπράξεις της προηγούμενης. Η ταινία αφηγείται άλλο ένα επικίνδυνο ταξίδι του ανομοιογενούς προϊστορικού κοπαδιού, όμως η ιστορία αποκτά μια νέα κατεύθυνση με την προσθήκη των νέων χαρακτήρων. 

Τα τοπία παραμένουν λευκά και γαλάζια παρουσιάζοντας όμως μεγαλύτερη λεπτομέρεια, ενώ οι χαρακτήρες όπως και σε κάθε μέρος της σειράς ανασχεδιάστηκαν διακριτικά μα σημαντικά. Το εντυπωσιακά βελτιωμένο animation αυτή τη φορά χάρισε στους γνώριμους χαρακτήρες εκφραστικότερα μάτια και αυξημένο όγκο λόγω της πιο φυσικής γούνας.

Ο Τζον Πάουελ συνέθεσε πρωτότυπη μουσική, αντικαθιστώντας εξ ολοκλήρου τα θέματα του Ντέιβιντ Νιούμαν για την πρώτη ταινία. Οι ρυθμοί παραμένουν διασκεδαστικοί, η διάθεση περιπετειώδης και παιχνιδιάρικη ενώ υπάρχουν και κάποια ήρεμα και συναισθηματικά κομμάτια.

Η ταινία επικεντρώνεται περισσότερο στην ανάπτυξη του Μάνι, ο οποίος μαθαίνει πώς για να αποκτήσει ένα μέλλον θα πρέπει πρώτα να αφήσει πίσω του το παρελθόν. Ο Σιντ εμφανίζεται αρκετά πιο έξυπνος, ενώ ο Ντιέγκο επιδεικνύει έναν πολύ πιο φιλικό και ψύχραιμο χαρακτήρα.

Η ιστορία προσφέρει άμεσα μηνύματα για την οικογένεια, τη φιλία και τη γενναιότητα. Οι ήρωες κινδυνεύουν συχνά από την άνοδο των υδάτων και καταδιώκονται από τρομακτικά υποβρύχια πλάσματα. Το χιούμορ καταφεύγει σε επίπονες καταστάσεις και ήπια ενήλικα υπονοούμενα. 


Προηγούμενη Ταινία:


Οι Καλύτερες Παιδικές Ταινίες Η Εποχή των ΠαγετώνωνIce Age (2002)
"Η Εποχή των Παγετώνων" 
★★★★★★★☆☆☆
Πριν από είκοσι χιλιάδες χρόνια, στην αρχή της εποχής των παγετώνων, τα προϊστορικά ζώα της Γης μεταναστεύουν μαζικά προς τον νότο για να αποφύγουν το ψύχος. Ανάμεσά τους τρία παλαιολιθικά θηλαστικά, ο Μάνι, ένα σοβαρό μαμούθ, ο Σιντ, ένας πολυλογάς γιγάντιος βραδύποδας και ο Ντιέγκο, ένας παραπλανητικός τίγρης συνεργάζονται, με σκοπό να επιστρέψουν ένα χαμένο ανθρώπινο μωρό στον πατέρα του. (81 λεπτά) (Ηλικία: 7+) Περισσότερα...

Συνέχειες:


Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των ΔεινοσαύρωνIce Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)
"Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων" 
★★★★★★☆☆
Καθώς ο Μάνι και η Έλλι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο Ντιέγκο και ο Σιντ δυσκολεύονται να βρουν τη θέση τους στο νέο σχήμα του κοπαδιού. Όταν ο Σιντ προσπαθεί να υιοθετήσει τρία αυγά δεινοσαύρου, η μητέρα τους εμφανίζεται και τον παίρνει μαζί της σε ένα σπήλαιο που οδηγεί κάτω από τον πάγο. Οι φίλοι του σπεύδουν να τον σώσουν και εκεί ανακαλύπτουν έναν χαμένο κόσμο, ο οποίος κατοικείται από δεινόσαυρους που επιβίωσαν την εξαφάνιση του είδους τους. (94 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...
Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων (2012)Ice Age: Continental Drift (2012)
"Η Εποχή των Παγετώνων 4: Ο Χορός των Ηπείρων" 
★★★★★☆☆☆☆
Όταν η υπερήπειρος Παγγαία σπάει βίαια σε μικρότερα κομμάτια, ο Μάνι, ο Ντιέγκο, ο Σιντ και η γιαγιά του διαχωρίζονται από το υπόλοιπο κοπάδι και παγιδευμένοι πάνω σε ένα κινούμενο κομμάτι πάγου παρασύρονται μακριά από τη στεριά. Ταυτόχρονα, η Έλλι μαζί με τα αδέλφια και την κόρη της, παραμένουν στη γη προσπαθώντας να βρουν καταφύγιο από τις φυσικές καταστροφές και να συναντήσουν τους ναυαγούς σε μια μακρινή φυσική γέφυρα. (88 λεπτά) (Ηλικία: 8+) Περισσότερα...
Η Εποχή των Παγετώνων 5 (2016)Ice Age: Collision Course (2016)
"Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης
★★★★★☆☆☆☆
Ο Σκρατ ενεργοποιεί άθελά του έναν παγωμένο ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος τον μεταφέρει στο διάστημα και πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που θέτουν πολλούς αστεροειδείς σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Τα μέλη του προϊστορικού κοπαδιού αναζητώντας τη λύση που θα τους βοηθήσει να σώσουν τον πλανήτη, ξεκινούν ένα ταξίδι που τους οδηγεί σε μια ουτοπική χώρα, η οποία κατοικείται από ζώα που παραμένουν για πάντα νέα. (94 λεπτά) (Ηλικία: 6+) Περισσότερα...